Message |
|
M-am uitat la sugestiile voastre, Bucur are telefonul inchis, mi-ai mai trimis tu odata numarul lui intr-un PM. Am sa ma mai uit peste ce ati spus. Da, am folosit formula banala si gresita, oricum am fost dezamagit dupa ce am bagat in priza si nu mi-au placut cum lumineaza, dar eram deja plictisit de lampa si am zis ca o las asa pana la urmatoarea, asa ca a venit momentul  ). Nu stiu de ce codoi zici, nu am fertilizat cu nimic, am doar in substrat chestii fertilizante niste pastile facute diy si CO2.
|
 |
|
Salut,
Se pare ca nu au tinut asa mult leduri-le de mai jos, doresc idei legate de o iluminare ok pt acvariul asta maricel.
Poate reusim sa ne folosim de ce avem acum, daca nu, niste idei cu niste lampi deja facute.
Aici este acvariul (dimensiuni 170L x 50l x 75h ), sunt plante usoare- medii,e, nu necesita lumina puternica, unele plante s-au topit, dau vina tot pe lumina, am co2 cam 3-4 bule pe secunde, testul sta la un verde inchis.
Mersi,
|
 |
|
In spate o sa umbli aprox o data pe an, nu ai ce sa cureti, doar sa aspiri ce s-a depus pe fund cu un furtunas. Eu nu i-as zice sump, i-as zice acvariu AIO (all in one). Da, este putin problematic la echipamente ca trebuie sa le iei fix pe dimensiunea aia, dar se rezolva, toate sunt facute cu cap si traim vremuri in care gasesti orice. Asa ca spor
|
 |
|
Nu inteleg pt ce te-ai panicat, eu am un Nuvo 20 (76L) din cauza ca sticla frontala era prea zgariata a trebuit sa o schimb, am fost putin suparat pe cel care a schimbat-o ca mi-a pus de 4mm in loc de 6mm, au trecut 2 ani de atunci. Iti faci prea mari probleme pt nimic, ia cutia inapoi si apuca-te de acvaristica si lasa prostiile. Esti prea panicos. Spor
|
 |
|
Sunt sigur ca te ajuta google cu raspunsurile, nu erai tu ala cu " sa se informeze ?" 
|
 |
|
Dragute pietrele, legat de pad, pe al meu l-au ros incontinuu, pana am ramas fara el. Cand isi fac ei cuiburile sapa pana la pad si daca vad un colt il termina  ). Am renuntat la el si am pus cu grija pietrele, mentionez ca aveam pietre de 10kg bucata lejer, asa ca ce ai tu acolo e usor. Spor la treaba
|
 |
|
"e treaba lui, daca vrea sa nu i chinuie, sa se informeze" asa ai facut si tu sau ai primit mura in gura?
Ai procedat fix ca un vanzator dintr-un petshop, isi vinde marfa pt comision sau sa zica ca a muncit. Nasol ce ai facut, eu (cumparator) de exemplu eram intr-un petshop si o doamna voia sa cumpere nisip colorat pt copil, i-am zis, unde ati vazut in natura asa ceva? si-a pus un semn de intrebare si am reusit sa o conving sa cumpere nisip calumea pt acvariu. Foarte naspa atitudinea ta si cu asta am zis tot! acum ar trebui sa stearga toti sfaturile si sa cauti pe google tot si la alte eventuale intrebari sa le cauti raspunsul pe google. Foarte foarte urat si arogant pe deasupra  . Sshame!
|
 |
|
Ups!
|
 |
|
De ce nu faci niste spartura/ praf din piatra ta? pui picatura sau superglue si presari spartura cu praf peste, o sa se acopere frumos.
|
 |
|
Se vand 2 Ephyllia cu 3 capete sanatoase si pufoase fiecare, 340 lei amandoua sau 190 lei pe bucata.
Pentru contact 0735185519 Gege.
|
 |
|
Eu personal trec pe o turatie mai mica noaptea, iar ziua este pe random mode 30-70% putere.
|
 |
|
Am citit fugitiv topicul tau, sunt de parere ca este un acvariu mic pentru ciclide. Te-as sfatui sa iei un prefiltru, sunt cacaciosi astia. Na, acum faci cum doresti. Numai bine si ape limpezi.
|
 |
|
Salut, eu o sa vreau ceva de pe acolo. Iti las in pm nr meu. Mersi,
|
 |
|
Nasol prin ce ai trecut, la mine a fost problema cu rotiferii, au murit, dar asta din cauza site-ului ca am tot asteptat sa expedieze si a doua comanda, iar comanda 2 era in comanda 1  ). Trebuia sa folosesti firme de microbuze care fac zilnic Uk- Romania si invers. Au nr de telefon, ti-l ridica de unde vrei tu. Na si la mine a fost cu aiurea cu UK, dar nu o sa mai cumpar de acolo prea curand  ). Numai bine si sa iti vina cultura ok, eu am tinut-o pe balcon in casa langa geam si a crapat de la frig, asa ca ai grija. Spor,
|
 |
|
Si eu zic ca sunt suficiente pt ce ai tu acolo, astept semn de la tine sa vedem cum facem cu transportul. Spor cu proiectul!
|
 |
|
Salut,
Asa ceva nu te-ar ajuta (cam 15kg plus)?
Sunt dintr-un acvariu cu ciclide, dar m-am reprofilat intr-un ez plantat si niste lemne, mai putina munca, mai putin caca.
Da, eu aveam la el lumina alba si albastra ca sa iasa culorile in evidenta, aveam 1 neon alb si unul albastru.
In timpul de tranzitie, am tinut in acvariu doar lemnele, nu am putut sa tin nimic verde, ciugulesc orice si fac dezastru.
Daca crezi ca te ajuta pietrele, te ajut cu cea mai mare placere, erau mai multe, dar nu stiu unde sunt.
Zi faina,
|
 |
|
Esti fenomenal, dar in sensul nasol  . Masoara blatul actual, Mergi odata la HB sau Leroy, cauta un blat la lemnarie de 2-5cm, le spui sa iti ti-l taie la dimensiunile tale, cumpara banda autoadeziva, lipesti blatul nou deasupra blatului si aia e. really, numai mura in gura ai primit si nu ai facut nimic din ce ai primit ca sfaturi, doar ce ai vrut tu, ori faci ca tine si ne lasi, ori faci ca noi si punct! Mai foloseste si google ca nu omoara.
|
 |
|
Nu am bagat deloc CO2. Aer, aerul face tot!
|
 |
|
Salut, iti trebuie o pompa de aer, eu am preferat fara difuzor, pur si simplu am bagat furtunul si am dat drumul la aer. Am luat un T ca sa alimentez 2 recipiente. Aer non stop, acum depinde cata productie vrei, dar daca lasi lumina nonstop o sa ai productie mare, un bec cu lumina calda iti este indeajuns pt ce vrei tu, nu iti trebuie lumina de plante etc. Trust me, creste in prostie cu un bec cu lumina calda. Numa bine
|
 |
|
Tot ce am invatat in astia 3-4 ani de marine, este sa il lasi in pace. Totul se regleaza de la sine in timp, ce trebuie sa faci tu este sa faci curat si sa schimbi apa. Aveam si eu NO3 50, am bagat incercat muulte chestii, fara succes, evident ca am pierdut si corali etc. Ce mi-a mers cel mai bine pt scadere la 0 (ceea ce nu e ok, dar nu e 50) a fost Aquaforest Pro Bio S cu Aquaforest -NP Pro. Dar am stopat dozarea acum 2luni si am valori de 5, cred. Eu am scos aproape toata ceramica, am bagat o piatra pt bacterii si mai am niste bile hexagonale ca filtrare bio, aspirat in spate la 6 luni, curatat tot acolo si sunt multumit de cum decurg lucrurile.
|
 |
|