Liv wrote:Raportul rosu/albastru ar trebui sa fie 3/1 sau 4 /1 in favoarea rosului - uita-te putin la lampile construite de altii. Si cred ca ar fi bine sa adaogi si verde (parerea mea) - cam in aceeasi cantitate cu albastru. Ar trebui sa folosesti un dispersor de lumina care sa protejeze si ledurile. Iti recomand placile de policarbonat celular de 4 mm:
Sint translucide, nu sint perfect transparente (cum e policarbonatul solid.
Ar trebui de asemenea sa utilizezi benzi rigide, nu module sau benzi flexibile - asta daca nu le-ai cumparat deja.
Mai revin miine pe partea de comanda cu ce am mai cumparat pentru acelasi scop - sint cam prea adormit la ora asta.
Cu rigide am vrut sa fac si eu lampa, insa nu aveam solutia legata de condens, sunt patit cu sarit sigurante, fum si toate cele de la umezeala. Modulele astea sunt ip65, am reusit sa inalt mai mult profilele de luciul apei, oricum se incing profilele, cum cade apa pe ala se evapora instant. Acum ca am vazut ideea cu policarbonat, o sa ma mai gandesc, ). Imi trebuie celula de 1.5mm.
Acum ca o paranteza, nu sunt multumit de modulele led actuale, sunt slabe la lumina, numai stiu exact cati luxi aveam, insa a trebuit sa mai suplimentez cu in 2 profile si banda led puternica si tot as mai avea nevoie, dar o sa vad in timp cum merg plantutele.
Incearca sa tinzi spre benzile rigide, sunt ce trebuie!
In decembrie am facut o lampa pentru acvariul de la birou, are 170 lungime si 70 inaltime.
Am fost la Leroy de unde mi-am luat profilul (are 2.60m), niturile, banda aluminiu pt legarea profilelor intre ele.
Sursa alimentare de 12V cu 20Ah 2 canale (Dedeman), priza programabila (Leroy), voiam sa pun intrerupator pe fiecare banda dar mi-a fost lene, asa ca le-am impartit pe 2 canale si in caz ca vad alge, sting cate o banda.
I have a blue house
With a blue window
Blue is the colour of all that I wear
Blue are the streets
And all the trees are too
I have a girlfriend and she is so blue
Dorim sa facem o schimbare in acvariul cu ciclide de aceea vrem sa le vindem/ schimbam.
Pestii sunt maturi, cativa pui din diferite specii.
Sunt din Constanta asa ca nu am nici o idee cum sa facem pentru cine le vrea in alt oras.
As vrea sa le dau pe toate sunt cam 40+, pretul il discutam la fata locului, credeti-ma ca o sa fie in castigul vostru.
Deoarece lampa s-a stricat, pt cei care se pricep la DYI dorim o lampa led (sa arate ok estetic) care sa sustina plantele Easy, dimensiunile acvariului sunt L170cm x l 47 x h70, asa ca putem face schimb si aici.
Las mai jos filmarile cu pestisorii, modificati va rog linkurile, nu stiu cum:
Ma ce e mizeria asta? =)) daca tu vezi asa ceva in natura, anunta-ma si pe mine. Barem schimba sticla/ pietrele alea oribile, pune nisip de rau, baga o buturuga de ceva si atunci o sa vorbim altfel. Parerea mea este ca ai prea multi pesti, ai deschis si tu pe smecherul google si ai cautat despre pestii din acvariul tau si despre ce conditii trebuie sa le oferi? Te-ai uitat cati poti baga in cei 60L ai tai? Te-ai uitat ce habitat trebuie sa le creezi? Asta nu este acvaristica, este un borcan cu mizerii!
Penibil omul, in toate postarile lui cauta cearta, nu inteleg cum te mai suporta pamantul, cei apropiati... Esti penibil boy, nu m-am mai putut abtine. Aduci niste aberatii plus o contributie 0 acestui forum. Cand 2 iti zic ca esti beat, mergi frate acasa si dormi. La fel si aici, stai in banca si abtine-te te rugam.
Daca ai reusit sa omori guppy, e clar. Daca vrei pesti rezistenti, iti recomand sa faci totul ca la carte, filtrare, iluminare, curatenie, hranire etc. Macar atat