Message |
|
Eu zic sa renunti la capac si sa iti cumperi o lampa care se pune pe margini, cat o sa iti bati capul cum sa faci, ba o sa strici pe acolo, ba o sa tai aiurea, ba o sa ai o gramada de mataraie, nimic bun, tot la pretul unei lampi ajungi. Dar faci cum crezi, nu vad in poze daca are capac. O sa ai probleme doar cu o evaporare mai puternica a apei, dar nu o sa fie o prblm, o sa ai ceva estetic si frumos.
|
 |
|
A fost doar unul si numai generaliza aiurea, nu o sa te pot ignora cand spamezi incontinuu cu diverse intrebari, nu e mai ok sa ai un jurnal al tau sa vada toti drumul tau in acvaristica? Sa ai o consistenta? daca tu consideri ca e mai ok cum procedezi, spor, dar or sa mai fie oameni care imi vor da dreptate, la fel o sa faci, o sa le spui sa te ignore cand te invatam de bine? poti deschide un topic nou sa vezi cum se fac jurnalele, observi cat de aiurea e?
Dar in acvariu ce este, spatiu? Este tot o natura 
|
 |
|
Salut, o sa fiu offtopic si fara suparare, nu vrei tu sa iti deschizi un jurnal al tau si sa iti populezi acel jurnal cu toate intrebarile tale si sa numai deschizi 100 de topicuri? Mersi
|
 |
|
Hai sa vad ce ai si tu, din 2 trebuie sa fac ceva ok! Nea Batman dar cu furtunul verde nu ai probleme? se gatuie foarte usor, am avut si eu dar l-am tocat la instalarea unor filtre, era bataie de cap cu el se facea gatuia imediat si bafta.
|
 |
|
Mersi, cred ca o sa cumpar ce zice Dan si vedem, daca nu merge, am sa dau spre vanzare 10m de furtun =)).
|
 |
|
Deci am luat asa  ),
JBL ProClean Aqua In-Out, curge f incet, mi-a placut ca nu trebuie sa trag cu gura, dar debit mic, pe asta il folosesc acum.
EDEN 501 Gravel Cleaner, asta e stresant cu amorsarea, o sa il vand cu 90 lei.
EHEIM, la fel debit aiurea.
O sa iau furtun 12/16 pana la wc si poate o sa fie ok, daca nu, il arunct =)). Se pare ca am diversi pesti care la 1 sapt fac DROPSY, deja este al 3-lea intr-o saptamana. Faptul ca ma chinui cu schimbul de apa ma da inapoi in mentenanta si schimb apa cam la 2 sapt. Scot pestii afectat cand ii vad dar ma supara, am sa iau un lifeguard ceva si din ce am citit sa bag niste sare in acvariu. Alte idei?
|
 |
|
Hello, mai oameni buni ca sa numai deschid alt topic, am cumparat 3 sau 4 aspiratoare de substrat pana acum, o sa le vand curand. Mentionez ca de la acvariu pana la baie sunt cam 10m, ma plictisesc pana se goleste si nici nu aspira substratul, nu are putere de sugere deloc, furtunul este de 13mm. Daca cumpar furtun mai mare in diametru, are putere de sugere mai mare si imi ridica si mie mizeria din substrat? Daca nu, ce ma sfatuiti sa fac? Mersi
|
 |
|
Foarte dragutel, ce norocos esti ca iti stau clownii in display  . Al meu a ramas pe colt si nu iese de acolo deloc, erau 2 dar unul a vrut sa vada cum e aerul si nu cred ca i-a prins bine, s-a uscat =)). Lasa cyano acolo, trece singura.
|
 |
|
Am si uitat  ), dar o sa masor cand o sa fac curat, dar da, intrarea nici mie nu mi-a placut, dar nu avea cum sa o faca altfel datorita lipiturilor. E ok, eu sunt multumit de rezultat.
|
 |
|
Ce site?
|
 |
|
Am vazut ca au si Carbo, presupun ca e carbon lichid, are rost sa il cumpar daca am gazos?
|
 |
|
Putin mai colorati sa fiu sincer, acum parca vad si eu ceva rosu prin acvariu, am culori frumoase, probabil la 2 lampi o sa fie altceva, insa momentan stau cu asta. Acum offtopic, ce fertilizanti sa iau? in afara de co2 nu bag nimic in el, am niste bile facute diy de fertilizanti la baza plantelor infipte la ceva distanta de radacina ca nu as vrea sa le arda, dar posibil sa nu fie indeajuns.
|
 |
|
Sfatul meu este sa lasi natura sa isi faca treaba, cursul vietii, te stresezi prea tare, pune niste moss si or sa aiba unde sa se ascunda, care creste, creste care nu, aia e. Cum a ramas acum cu oua, o sa mai ramana si data viitoare. Asa ca nu iti bate capul
|
 |
|
Salutare,
A venit si lampa, acum mi-am facut timp sa postez despre ea.
Imi place foarte mult cum e lucrata, finisaje bune, culori frumoase, usoara, acum sa o vedem la treaba si revin cu impresii dupa cateva luni.
Foarte ok baiatul de la ARLED, recomand! atasez si cateva poze cu ea si acvariul
Lampa veche, o tenta mai inchis la culoare.
Lampa noua, sunt culori mai deschise.

|
 |
|
Cand ai un acvariu de 170cm e putin mai problematica treaba cu lampa, poti face asta, insa pt ce plante doresc, aceasta investitie nu isi are rostul. Da, daca o sa vreau sa pun gazon si alte plante care necesita lumina si sunt pretentioase atunci as da banii, pana atunci, ma rezum la o lampa medium.
|
 |
|
Daca as fi avut un parmetru l-as folosi cu placere, dar cred ca o sa imi bag telul, producatorul spune ca e rezistent la apa, asa ca am a luat aplicatia aceea si o sa am niste masuratori curand, problema e ca nu stiu cum o sa fac cu dispersorul, ca este din hartie si apa o sa termine hartia.
|
 |
|
Baieti multumesc pentru interes si raspunsuri. L-am contactat pe ARLED, destul de buna interactiunea cu el, mi-a placut de baiat, se pare ca stie cate ceva despre iluminat, pana aici il recomand. Am comandat o lampa de 170cm, vedem cum se descurca cu plantele easy-medium. Va tin la curent si revin cu poze imediat ce am lampa pentru o evaluare asupra aspectului. Spor sa aveti si sa va hidratati!
|
 |
|
alinutz80 wrote:
flo77 wrote:
alinutz80 wrote:
Acvariul colegului cum arata acum arata f bine. Si eu as merge pe lampa...capacul la 170cm va fi intradevar mai greu de manevrat....al meu de 150cm e ok, nu intampin probleme cu el.
Spui sa incerc sa folosesc neoane, ar patrunde mai bine in adancime? sau la ce lampa faci referire?
Am sa ii contactez eu pe cei de la arled, sa vedem cum sunt baietii, revin cu update.
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:
Eu sunt foarte curios cu lampile astea Arled.
Stii pe cineva de pe forum care detine o lampa produsa de Arled? Sunt interesat de niste opinii obiective.
Subscriu sau sa intre ei aici pe forum si sa ne arate ceva, sigur ar castiga ceva clienti, daca fac treaba buna.
|
 |
|
Va multumesc pentru raspunsuri, nu o sa schimb momentan nimic in acvariu, il las sa ajunga jungla si dupa vedem, oricum in toamna trebuie sa ne mutam sediul peste drum si atunci distractie mare cu el. Sa vad atunci cum o gandesc sa fie usor de transportat fara a scoate substratul, mentionez ca este la etajul 1  ), o sa fie distractie. Am sa vorbesc cu cei de la Cluj, si vedem ce rezolvam.
|
 |
|