Cu siguranta nu stiu foarte multe, da' stiu macar lucruri elementare, spre deosebire de tine.
Ai impresia ca ma deranjeaza ca sti mai multe decat mine?
kazaku wrote:
Vezi ca in pet shop-uri beta e tinut in 4-5l de apa singur, fara filtrare si schimburile de apa se face total.
Schimburile de apa
se fac in primul rand, nu
se face.
Daca am ajuns sa recomandam ca in petshop, e clar. Daca noi cu asta ne raliem ... e clara treaba.
In petshop ii tin si in pahare de plastic, banuiesc ca e ok si asa nu? (aia macar au o scuza: au multi pesti, n-au angajati, n-au cum face un acvariu pt fiecare peste)
Ce treaba are faptul ca au multi pesti cu modul in care tin beta? Ar trebui sa aiba cate un angajat pt fiecare peste in parte?
Nu cred ca am zis ca ar trebui tinut cum se tine in pet shop, am zis doar ca rezista si in conditiile respective.
kazaku wrote:
Beta e este un peste rezistent care nu are nevoie de oxigen
Daca n-are nevoie de oxigen, ok, asa o fi.
Tine-l inafara acvariului daca tot e asa de rezistent...
Mda, m-am exprimat gresit. Nu are nevoie de oxigenarea apei cu filtru sau pompa de aer.
Ce dom'le daca-i rezistent? Inseamna ca-l frecam cum vrem noi pe ideea "lasa ca pentru el e bine si-asa"?
Nu cred ca am zis asta, am zis doar ca e rezistent in apa, nu am zis ca e de cauciuc.
kazaku wrote:
ai impresia ca beta e un peste de peste 15cm si intr-un bol de 10L nu are loc.
In 10 litri are loc...
Da in bol ... ma rog, nu mai stau sa-ti explic de ce nu e bun un bol.
Nu stai sa imi explici pt ca nu ai nici un argument si sti nu prea sti cati litri are un bol.
kazaku wrote:
Dupa mintea ta ar trebui sa las bolul murdar si sa schimb apa cu lingurita.
Dupa mintea mea ar trebui sa stii cu ce se mananca un acvariu.
Ar trebui sa stii cat si cum se schimba apa, unde si cum cresc bacteriile, ar trebui sa stii ca orice acvariu are nevoie de un filtru.
Habar nu ai lucruri elementare.
Si ai inceput tu sa bati campi. Vrei sa iti explic cum se cicleaza un acvariu? Ce medii filtrante e mai bine sa ai intr-un filtru, ce temperatura, ce ph in functie de specii, duritate, no2, no3, no4? Cand sa schimbi apa, cat din apa sa schimbi in functie de parametri apei, cum sa decantezi apa? Chestii de genu asta ai impresia ca nu stiu?
kazaku wrote:
Pentru cultura ta generala, vezi ca apa de ploaie e foarte buna pt schimb de apa la ciclide.
Pentru cultura ta generala, nu ti-am spus nimic de apa de ploaie
kazaku wrote:
Si inainte sa mai faci iar pe desteptul, pune un pahar cand ploua si fa un test de apa, vezi ce valori are. Scuze daca sunt putin mai rautaciossau te-am jignit, dar citesti cam mult si testezi prea putin si ai impresia ca esti expert. Daca am zis ceva, am zis din experienta, nu din carti.
Ai impresia ca esti singurul care a crescut betta?
Experienta e buna cand se bazeaza si pe ceva teorie. Ca altfel ajungi ca tine si nu intelegi de ce se intampla unele lucruri sau de ce ar trebui sa fie unele lucruri asa cum auzi pe la altii.
Nu am impresia, eu nu il cresc, il tin pt ca a ramas de cand am avut vivipari si ii place iubitei mele. Nu sunt expert in beta, nu cunosc toate subspeciile. Nici nu am zis ca sunt crescator.
Referitor la modul tau de exprimare, trec cu vederea, DE DATA ASTA. Ca sa nu zici ca am eu impresii.
Data viitoare vei primi o pauza de odihna.
Eu vorbesc frumos cu tine, am aceleasi asteptari si din partea ta.