Pentru a face acelas schimb de apa mereu, ia o ruleta si m?soar? pe exterior nivelul apei si il imparti la 3. Apoi prima treime de sus o semnezi cu un punct pe marginea acvariului si stii tot timpul cata apa sa scoti. Eu asa am facut si acum nu imi mai fac griji ca schimb prea multa apa, sau prea putina.
Am vazut pe fb un tip care executa acvarii la comanda. Are preturi avantajoase si la 400lei isi poate face un acvariu maricel si frumos. Standul il poate face singur cu 200-250 le, sau il poate cumpara de pe forum sau diverse site-urii. Un filtru bun poate lua de la Cristi Ionesc la 300-400lei. Pesti si plante poate lua de pe forum la un pret decent. Eu unu asa am facut.
kazaku wrote:Pai la mine e inchis ermetic capacul. Pe timp de vara trebuie sa il tin deschis si uneori sa mai bag pungi de gheata sa mai scada temperatura. In camera temperatura rar ajunge la 30grade.
ventilatie fortata cu ventilatoare este rezolvarea
kazaku wrote:Pe timp de vara doua neoane de 30w mi-au dus temperatura la 37grade. O treime din pesti au murit atunci.
Da' ce-ai facut, le-ai bagat in bazin? Ce temperatura ai in camera? Eu am 6 neoane de 54W si nu imi trece temperatura de 30-31 grade... si nu am ventilator dar am lasat spatii de ventilatie naturala...
Pai la mine e inchis ermetic capacul. Pe timp de vara trebuie sa il tin deschis si uneori sa mai bag pungi de gheata sa mai scada temperatura. In camera temperatura rar ajunge la 30grade.
De?in un acvariu de 300l cu ciclide africane. Printre ciclide aveam 3 ancistrusi pentru a curata mizeria care se strange. Ieri am decis sa scot din acvariu o piatra de vreo 10-15kg (40/30/20). In momentul in care am scos piatra, am observat ca in gaurile de pe fundul pietrei erau doi ancistrusi intepeniti. Am tot incercat vreo 10minute sa ii eliberez dar nu am reusit. Cu toate ca imi parea rau, am hotarat sa ii las sa moara si am plecat unde aveam treaba. Asta se intampla pe la 16:30, pe la 21:10 cand am ajuns acasa am iesit pe balcon sa verific piatra, daca au iesit intre timp. Spre uimirea mea ambi inca erau in viata, dupa inca 5 minute de spart cu dalta la piatra, am reusit sa ii eliberez si sa ii bag înapoi in acvariu.
Intrebarea mea este urmatoarea: cum au reusit sa reziste atat timp?
bebe12345 wrote:Am un accariu juwel 240 l si nu pot sa pun catta apa trebuie pana semnn .. din cauza ca se blocheaza filtrul si nu mai da bule .. stie cineva ce sa fac sa pot umple acvariul ?
Pui apa pana imi mai raman 5-6cm pana la buza. Filtru il pui sin asa fel incat sa iti faca valuri la suprafata, nu bule. Valurile oxigeneaza apa.