[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: viocris
Forum Index » Profile for viocris » Messages posted by viocris
Message
sexare se poate face pe baza unui test ADN. Uite adresa unde poti afla despre asta: www.gentest.ro. In ceea ce piveste virsta poate fi apreciata dupa aspectul unghiilor si ciocului dar o poate face cu o precizie oarecare doar un crescator cu experienta.
mda. am citit si eu se poate face asta intr-un laborator unde dotarea permite secventierea adn-ului si depistarea genei respective.teoretic se invata si la noi asa ceva dar doar teoretic. Fiind produse doar in scop stiintific cred ca aparitia lor in acvaristica era greu de evitat deoarece fiind frumos colorati prind la public. Mai ramine de stabilit daca sunt folosibili in scop stiintific sau creati doar pt decor.
sunt obtinuti prin selectia pe o gena probabil recesiva care a dat la un moment dat exemplare rosii, apoi cu selectie s-a trecut la exemplare la care culoarea se transmite cit mai fidel(homozigote pe gena respectiva) . Din cite am auzit exista si la noi crescatori care au deja pui de la ei (zvon de obor dar neconfirmat).
merge sa le cureti extraordinar de bine cu un buret de sirma pentru spalat vase. Din cel recomandat pentru vase acoperite cu teflon, e putin mai scump decit o lama de ras dar nu mai imprastii algele. Dai o tura apoi clatesti buretele in galeata si merge repede si bine. la mine merge de citiva ani buni si nu am reusit sa zgirii nici macar unul.
de acord cu koala. Dupa cum arata nu cred ca are vreo afectiune de natura microbiana ci doar este batrin si mai mult ca sigur stresat de hartuielile celorlalti pesti. Pe viitor sfatul meu este sa cumperi un mascul de beta de undeva de unde stie macar aproximativ ce virsta are sau sa iei pui astfel te asiguri ca o buna perioada de timp o sa te bucuri de minunatele lor culori. In ceea ce-l priveste pe cel din fotografie mai bine il separi in ceva oferindu-i astfel liniste.
multumesc
stie cineva sa-mi spuna care este echivalentul de la osram al TLD-ULUI 830? (eventual codul acestuia) MII DE MULTUMIRI
vad ca nu are nimeni. poate vaduvele indurerate se vor consola cu vreo telenovela.
Din nefericire 2 dintre singurii mei trei masculi de Fundulopanchax gardneri au evadat din acvariu si i-am gasit dimineata uscati pe jos. Daca are cineva unul doi masculi de dat astept un raspuns aici sau PM. multumesc.
asazisele pilule de turba le poti gasi la florarie sau sa magazinele cu seminte de plante. Sunt facute pentru producerea de rasaduri sau pentru activitati de inmultire a plantelor. Dupa ceea ce scrie pe cutie este doar turba deshidratata. Din cite stiu sunt si unele tratate cu antifungice sau insecticide dar sunt asa de scumpe incit sunt ferm convins ca nu sunt de gasit la taraba.
eu votez pentru DB dat fiind ca in timp am folosit si DB si Bison. DB are viscozitate mai mare si iti permite sa lucrezi mai repede si cu mai putin ajutor, lucru care e destul de greu de gasit. Am acvarii de 480l facute cu DB si de trei ani nu am probleme cu niciunul.
E foarte adevarat numai ca brotacul de la noi este numai verde; insa este la fel de spectaculos intr-un terariu amenajat corespunzator pentru dendrobate ( broscutele la care se facea referire anterior). Daca e prins din liber trebuie sa treaca de stresul de captivitate lucru destul de greu.
4o euro ma refeream la pretul broscutei. drosofilele nu stiu ce pret au.
tot adusa de afara am vazut la un amic cultura de drosophilla melanogaster fara aripi si greieri africani. la 40 euro e un pret destul de bun.
broscuta din imagine este din familia dendrobatelor si intr-adevar este otravitoare. Dar numai in habitatul lor natural, otrava fiind colectata din hrana. Pe piata animalelor de pet ele exista deoarece sunt reproduse si in captivitate. De altfel daca nu sunt insotite de un certificat care sa ateste acest lucru nu se dau acte de export. La noi nu am vazut decit o data sau de doua ori. Iti poate aduce cineva care iese spre vestul europei dar costa destul de mult.
de acord insa fiind intre celelalte variante de tratament nu am vrut sa modific sub nici o forma structura materialuilui publicat de profesorii de la galati.
Profilaxie Si terapie
• Pentru prevenirea bolii columnare, de prima importanta, mai ales in conditiile
cresterii intensive a pestelui, este inlaturarea factorilor predispozanti la imbolnavire.
Pentru imunoprofilaxie, se fac cercetari, existand perspectiva obtinerii unor vaccinuri.
• In situatia declansarii primelor cazuri de boala, se va actiona In sensul
imbunatatirii conditiilor de viata pentru pesti - In principal, o buna aerare si reducerea
substantei organice din apa, deoarece, de multe ori, modificarea acestora poate
conduce la vindecare.

• Preventiv, se pot aplica bai cu permanganat de potasiu - 2 mg \l sau
verde malachit 1: 15000, timp de 10 - 30 secunde.
• In cazul infectiilor locale, cutanate si branhiale, se procedeaza la
imbaierea pestilor in solutii antimicrobiene, ca permanganat de potasiu, verde
malachit, in dozele mentionate, sau cu acid oxolinic - 1 mg/1 timp de 24h sau cu ni-
furpirinol - 0,5 mg/1 timp de 4 - 14 zile.
• In infectiile acute cu caracter general, se recomanda terapia cu
antibiotice sj sulfamide, respectiv:
• oxitetraciclina sau amoxicilina, adaugate in hrana, in doza zilnica de 50-
100 mg/kg peste, timp de 10 zile;
• sulfamide, distribute in hrana, in doza de 200-240 mg/kg peste, timp de
10 zile.
• Inainte de utilizarea antibioticelor sau sulfamidelor, se impune
realizarea testului de sensibilitate al bacteriei fata de aceste substante. Cu bune
rezultate. pot fi utilizate in terapie si produseie furanice.
• Tratamentul cu antibiotice, s-a dovedit mai putin eficient in cazul in
care pestele afectat are un apetit redus, iar pentru un tratament parenteral. stresul prin
pescuit diminueaza efectul terapeutic.

Dupa: TRATAT DE IHTIOPATOLOGIE - GABRIELA MUNTEANU si DUMITRU BOGATU
din pacate in romania nu prea exista posibilitatea obtinerii unui ax de ceramica asa subtire. eu am avut un fluval in aceeasi situatie si a ajuns in final piese de schimb pentru celelalte.
 
Forum Index » Profile for viocris » Messages posted by viocris
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com