[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alex82
Forum Index » Profile for alex82 » Messages posted by alex82
Filtrul ce il aveam inainte avea carbune activ... cred ca o sa incep sa il refolosesc (cred ca o saptamana voi sta cu ambele filtre, sa nu scot brusc un filtru si sa il inlocuiesc cu celelalt).
Partea cu decantarea nu vad de ce ar strica. Pentru asta folosesc un bidon de 5 litri (deci curat) si decantarea o fac cam 5, maxim 10 min cat sa se aseje impuritatile.
Facand asta de 2-3 ori pot curata mult mai bine acvariul.
De fac fara decantare abia de pot trece in graba peste tot (avand doar ~45 litri eu ajung foarte repede la cei 20-30%).
Testul folosit e "Tetra Test 6 in 1".
Am uitat sa mentionez ca la schimbul apei (cel saptamanal):
- sifonez substratul chiar destul de intens, scot 5 litri si las la decantat cateva minute si torn inapoi in acvariu de mai multe ori si abia la sfarsit scot ceio 10 litri de apa ce ii inlocuiesc
- folosesc starter JBL Denitrol
- folosesc easy-life fluid filter medium
- spal foarte usor buretele filtrului in cei 10 lintri de apa ce ii schimb si doar partea unde sunt mizerii, o sa incerc si mai putin, doar cat sa ma asigur ca debitul de apa e bun. Eventual sa il curat chiar in acvariu? NU cred ca e o idee prea buna...

Nu am folosit carbune pentru a scoate medicamentul ramas. E carbune special pentru asta, de obicei se gasesc la pet shop?

Si e clar ca voi mai renunta la cativa pesti...
deci nici faptul ca am schimbat cate 20% din apa pe zi timp de o saptamana nu a ajutat? cred ca am citit pe mai multe threaduri recomandarea asta in caz ca NO3 e prea mare.
Iar dupa asta l-am lasat o saptamana fara sa mai schimb si NO3 a ramas ok.
Tratamentul Tetra GoldMed acopera ambele presupuneri, finrot si fungus si asa e ca si cum ar fi murdar de ceva negru.
Nu stiu de ajuta aceasta imagine, e destul de greu sa ii fotografiez si sa se vada toate detaliile.
Testele pentru CL2, pH, KH, GH, NO2 au fost normale.
Testul de NO3 era intre 100-250 (normal e 0-25) deci foarte mult...
Am schimbat apa timp de o saptamana in fecare zi cate ~20%. A ajuns la 25 si asa a ramas inca o saptamana fara sa mai schimb apa.
Filtrul il spal in apa de acvariu, si nu exagerez, doar sa indepartez excesul de mizerie (deci practic spal jumatate din el).

Am pus o poza cu pestele si una cu plantele. Acel "pus" e putin vizibil.
1 guppy si un sanitar au murit in aceeasi zi si de asta am inceput tratamentul. De atunci nu a mai murit niciunul pana acum 2 zile.
Revin cu ceva intrebari.
Am donat scalarul ramas si gurami acum aproape 3 saptamani.
E mai bine acum cu pestii ramasi insa tot cred ca sunt multi.
De 2 saptamani am inceput insa sa am ceva probleme cu calitatea apei si cativa pesti au murit: 2 guppy si un sanitar.
Am facut un test pentru 6 sau 7 categorii si aveam probleme cu NO3 asa ca am schimbat apa zilnic o sptamana si am folosit o solutie de tratare a bolilor Tetra GoldMed (treatment of most common diseases such as whitespot, skin and gill parasites, finrot, fish fungus etc...).
Solutia am administrat-o azi a treia oara (o data la 5 zile).
Calitatea apei a revenit la normal insa totusi, ultimul guppy a murit acum 2 zile, poate inca nu am rezolvat problema.
Platy parca sunt "murdari", e normal asa?
Apoi pe plante e ca un puf alb (nu foarte vizibil), astea sunt alge?
Acum ca au trecut inca 3 saptamani parca a mai scazut si calitatea apei, mai multe impuritati se ridica de ex cand sanitarii cauta mancare prin pietris.
Asta o fi din cauza filtrului? http://cokupic.pl/produkt/Aquael-Fan-Mini-Plus
In Octombrie am avut un Hailea HL-BT400 insa era mult prea zgomotos si l-am schimbat cu Aquael (mult mai silentios insa mai mic...).
Ceva sfaturi?

Au fost dati, multumesc, topic-ul se poate inchide.
Am ales optiunea lui Eugen acum 2 zile.
Se hraneste foarte greu si pare slabit (mai e si atacat destul de des...).
Poate din pozele astea e mai clar, in prima am marcat cu rosu partea lipsa.
Pentru gurami am pus deja anunt la donatii, o sa vad si cu scalarul sanatos poate il dau aceleasi persoane...
Donez 2 gurami de aproximativ 8 cm in Suceava
Pun si o poza cu scalarul, cred ca se observa rana.
Acvariu 54 L.
Filtru Aquael pana 40-60 L.
Incalzitor Hailea (mentine temperatura la 26 grade C).
Neon 15 W.
Cateva dintre plante le tin inca in suportul initial (e ca un vas din plasa de plastic) pentru ca au iesit de mai multe ori din pietris (au si crescut cam mult).
Daca e nevoie de informatii mai detaliate pot cauta cutiile originale.
Am atasat 3 imagini.

Ciclarea nu a fost facuta inainte de primii pesti: acvariul a fost adus de la pet shop, pus stratul pentru plante, apoi pietrisul, plantele, apa (de fantana si care a stat cateva ore) si solutia de startare si dupa aprox 4 ore pestii.
Solutia de startare era ceva de la easy-start, dupa ce s-a terminat mi-am luat JBL denitrol si pun la fiecare schimb de apa, respectiv saptamanal. Tot la schimbare apei pun si easy-life fluid filter medium (o ora intre starter si acesta).
Am avut un inceput de problema cu apa pentru ca dadeam prea multa mancare si de prea multe ori pe zi (de 4 ori). Acum ca le dau de 2 ori e mult mai bine, in plus nici atat de multe alge nu mai am pentru ca mai mananca si din ele.

Revenind la scalari si gurami, i-am luat dupa mai bine de o saptamana, cred ca atunci calitatea apei era mai buna.
Problema cu buza rupta e insa de acum 2 saptamani.
Cam o luna atat scalarii cat si gurami au fost destul de prietenosi, insa apoi au inceput sa devina destul de agresivi intre ei.

Merci
Salut,

am primit cadou acum 2 luni un acvariu de 54 l.
L-am primit deja populat cu cativa 2 guppy, 4 platy, 2 xipho, 4 sanitari (2 de plante si 2 pentru pietre), 2 molly si un melc de sticla.
Avea si substrat pentru plante si pietricele.
Neavand timp in acea perioada am mers la un pet shop si am cerut un sfat "autorizat" ce sa mai iau ca sa il populez cat mai bine.
La sfatul celor de acolo mai luat 4 guppy (3 femele - una a murit probabil eu am lovit-o cand am schimbat apa), 2 scalari, 2 gurami si 8 neoni.
Nu mi-a parut suspect toti fiind destul de mici si nestiind cat de mari se vor face (acvariul inca arata bine, nu pare suprapopulat) insa am inceput sa imi pun mari semne de intrebare cu privire la "ajutorul" celor ce m-au sfatuit dupa ce am citit ca pana si neonii vor deveni destul de mari, ce sa mai zic de scalari si gurami care mai mult mi-au fost prezentati ca pesti pasnici.
Una peste alta dintr-un singur melc acum am 16

Problemele la care as vrea ceva sfaturi:
1. cati melci ar fi bine sa tin? am citit ca apa devine dura de la ei
2. cred ca va trebui sa renunt la gurami si scalari, asa e? voi incerca sa ii donez. Ar trebui chiar mai mult de atat?
3. scalarul mai mic a ramas fara buza de jos probabil din cauza celor 2 gurami (mie imi par destul de agresivi mai ales cu scalarii, poate e joaca pentru ei insa fac mare deranj) sau a celuilalt scalar care e si el destul de agresiv (doar cu scalarul mic).
Mai are sanse de recuperare fara buza de jos? Mananca destul de greu si a devenit extrem de fricos, sta numai pe langa filtru.
4. daca scalarul cel mic va muri e ok sa pastrez doar un singur scalar?

In cazul meu acvariul nu a fost un cadou potrivit, imi place foarte mult si imi doream de mult insa nu as sfatui pe nimeni sa il ia cuiva (sau sa si-l ia) fara ca intai sa se documenteze (si asta nu e chiar simplu din ce vad , doar daca eventual incepe cu un minim de specii).
Al doilea lucru e sa nu ii ascultati niciodata pe cei de la pet shot, nu ii intereseaza decat sa vanda...

Multumesc

Forum Index » Profile for alex82 » Messages posted by alex82
Go to: