[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Suprapopulare si problema cu un scalar  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alex82
Junior member

IP:

Filtrul ce il aveam inainte avea carbune activ... cred ca o sa incep sa il refolosesc (cred ca o saptamana voi sta cu ambele filtre, sa nu scot brusc un filtru si sa il inlocuiesc cu celelalt).
Partea cu decantarea nu vad de ce ar strica. Pentru asta folosesc un bidon de 5 litri (deci curat) si decantarea o fac cam 5, maxim 10 min cat sa se aseje impuritatile.
Facand asta de 2-3 ori pot curata mult mai bine acvariul.
De fac fara decantare abia de pot trece in graba peste tot (avand doar ~45 litri eu ajung foarte repede la cei 20-30%).
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

La filtrul ala cu carbune activ poti folosi carbunele pentru a scoate medicamente si alte cele din apa, dar eu nu l-as folosi decat o zi, dupa care as introduce ceva in locul lui...nu stiu ce filtru ai, cate compartimente s.a.m.d. La ce ar strica decantarea asta nu stiu dar nu stiu la ce te ajuta pe tine. Ca sa elimini toxinele din apa, apa se schimba cu una curata, ce faci tu ar trebui sa faca filtrul, acea filtrare mecanica. Cat despre aspirat substratul, cauta o pompita cu furtunul mai subtire, ca sa nu mai ai asa volum mare de apa eliminat repede, sa ai timp sa faci curat. Acum sfaturi ai primit destule, cred ca ar fi timpul sa le aplici si sa incepi sa studiezi bine forumul, ca ai multe de recuperat.
[ICQ]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

ca sa iti dai seama de ce decantarea nu este o solutie buna, masoara parametrii apei inainte de a o lasa la decantat, apoi cand crezi tu ca apa este buna da pus inapoi in acvariu o mai masori odata si te lamuresti tu ce si cum

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: