| Message |
|
|
Bine ai venit, ape cat mai limpezi!
|
 |
|
|
Bine ai venit pe forum. Ai la dispozitie aici cam tot ce iti trebuie pentru a-ti forma o baza in ale acvaristicii. Sper doar sa ai rabdare sa citesti.
|
 |
|
|
Suna a fin rot
Simptome: aripioare (inclusive coada) lipite sau zdrentuite; poate fi cauzata de 2 factori:
- fungica: aripioarele se macina in mod egal si au capetele albe
- bacteriala: aripioarele au aspect zdrentuit, sunt macinate in mod diferit
Tratament: eritromicina pare a fi foarte eficienta; uneori si tetraciclina. Ca si leacuri mai traditionale se poate folosi si sare, dar nu recomand daca ai si plante. De asemenea nu recomand nici sa folosesti mai multe tratamente odata.
Mai uitate si pe aici, poate poti identifica exact boala: http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2
|
 |
|
|
Bine ai venit. Si noi suntem bucurosi ca ai decis sa ni te alaturi. Astept cu nerabdare pozele si in rest ce sa zic, ape cat mai limpezi si pesti sanatosi.
|
 |
|
|
|
Nu pot sa iti zic exact ce folosesc, pentru ca, cred ca ar fi considerat drept reclama la produsele respective. Nu stiu ce magazine aveti voi prin Constanta, dar probabil ca sunt destule. Eu trebuie sa ma descurc cu magazinele online. Bilele de substrat sunt tot un fel de fertilizanti care se introduc in substrat. Acolo se dizolva si plantele isi extrag cele trebuincioase prin radacini. Singura problema care o poti avea cu ele , este faptul ca daca ai de lucru pe urma prin susbtrat, mai exact prin zona in care le-ai pus, o sa iti cam murdareasca apa. Eu am patit, dar evident din neatentie. In rest fac o treaba buna, parerea mea. Intreaba si tu pe la magazinele de profil de la voi sau fa o cautare online si documenteaza-te.
Cu lumina, nu stiu sincer ce sa iti zic. Eu folosesc doar produse special concepute pentru acvaristica. Nu stiu daca becurile de uz general, te-ar putea ajuta in vreau fel. Cat despre fertilizanti, tot asa iti recomand sa te documentezi putin inainte sa folosesti, sa respecti dozele indicate pe ambalaj, ca sa nu intampini probleme cu algele sau cu parametrii apei.
|
 |
|
|
|
Pai eu zic sa incerci si putin fertilizant, daca chiar vrei sa nu le pierzi. Cat priveste becul respectiv, nu stiu sincer cat de mult ajuta. La volumul acvariului e suficient, dar asta nu inseamna ca si ajuta in acelasi mod. Incerca o sursa de lumina speciala pentru acvariu. Sunt tot felul de produse pe piata care ajuta la o crestere si dezvoltare mai buna a plantelor. Eu folosesc bile pentru substrat si isi fac datoria destul de bine, avand in vedere ca lumina nu e punctul forte la acvariul meu.
|
 |
|
|
Bine ai venit. Treceti locatia la profil si in rest multa bafta iti doresc.
|
 |
|
|
... 3 SAE, 2 zebre si 2-3 guppy( 2 masculi + 1 femela) cu orice tine de acvaristica, dar nu pe alti pesti. Cel mai mult m-ar interesa creveti Red Cherry. Mentionez ca nu sunt dispus sa ii trimit cine stie pe unde prin tara. Anuntul e valabil doar pentru cine vine si ii ridica personal(desi cred ca sunt slabe sanse), chiar daca respectivul e din Timisoare, Iasi, Brasov etc. Nu obiectez atata timp cat ii ridica personal. Nu cer nimic de valoare, eventual o planta sau ceva, doar simbolic, pentru ca imi sunt dragi si vreau sa imi aminteasca ceva de ei.
Primul venit, primul servit.
|
 |
|
|
Asa da. Incearca de acuma sa nu mai postezi de 2 ori consecutiv. Ai un buton de edit, foloseste-l cu incredere. Te asteptam si la subforumul Coltul incepatorului sa ne zici ce te-ar interesa sa faci in acvaristica si asa mai departe, daca ai acvariu, ce anume ai, cu ce este echipat si ce pesti te intereseaza.
|
 |
|
|
|
Pomaceea mananca aproape orice daca nu au destula mancare. Daca nu ramane mai nimic din mancarea pe care le-o dai la pesti, papa si ei ce pot. Poti sa le dai eventual cate o felie de morcov sau castravete putin oparit, asa cat sa se inmoaie si nu vor mai avea treaba cu plantele.
|
 |
|
|
Bine ai venit pe forum. Trece-ti locatia la My profile si zine si numele complet si vedem ce iese.
|
 |
|
|
|
Notat. Ramane de vazut cum fac cu kh-ul. Am ceva teste 5 in 1 si la ultima testare a aratat intre 0-3 dar nu pot sti exact, pentru ca culoarea nu se potrivea exact in nici una din casutele alea si am aproximat eu dupa ochi.
O sa mai fac maine un test, ultimul l-am facut acum o saptamana, sa vad ce si cum.
|
 |
|
|
Bine ai (re)venit. Sunt foarte frumoase acvariile, cu pesti si plante pe masura. Tot ce iti doresc e sa te bucuri de ele cat mai mult.
|
 |
|
|
|
Am inteles. Temperatura o sa o cobor putin, mancare le dau granule de la sera, e hrana pe care o primeau si la magazinul de unde i-am luat si din ce vad eu le place. In legatura cu kh-ul, ce anume trebuie sa fac mai exact ca nu ai specificat. E bine peste 3 sau sub 3?
Multumesc.
|
 |
|
|
Intrebarea e scurta, simpla si direct la tinta(prima, pentru ca, cred ca vor urma si altele  )
Cam cati incap?
Detalii dupa cum urmeaza:
-acvariu 25 litri home made
-pompa sera cu piatra si burete (am inteles ca este cam vital buretele)
-java moss
-2 nuci de cocos pe care stau la bronzat din cand in cand
-cateva fire de egeria densa
-lumina neon 13 w
-incalzitor cu termostat. temperatura apei = 25 aici nus prea sigur, dar din ce am citit nu sunt probleme intre 18-28 de grade cu ei.
Am dat drumul la setup in 22.01.2011. Probleme nu am avut pana acum, totul merge bine, crevetii sunt in numar de 10 si mai am vreo 3 pui de guppy rataciti prin acvariu, care or sa plece de acolo cat de curand.
Am o baza in ceea ce priveste informatiile despre ei, dar nu stiu anumite chestii pe care le inveti doar odata ce ii ai. Au naparlit deja odata unii dintre ei. Am si niste femele mari, dar icre inca nu cred ca e cazul. Cam cati incap in 25 de litri?
Multumesc anticipat.
|
 |
|
|
Nu am experienta in domeniu, pentru mine tot ce e acvariu e frumos, tot ce pot sa iti zic este sa te bucuri de ceea ce faci. Multa bafta si rabdare daca asa zice colegu mai sus, cred ca stie ce vorbeste.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Si foloseste mai putine smiley-uri dastea, sunt enervante cand apar in numar mare.
|
 |
|
|
Doamne ce am mai ras. Nu ceda deloc teren pestisorul, poate doar putin pentru a isi lua avant dupa care revenea in forta. In orice caz, foarte tare, sa-ti traiasca!
|
 |
|
|
Super trebusoare aveti pe acolo! Cel mai mult mi-a placut acvariul compartimentat pentru masculii de betta. Asa ceva mi-am dorit si eu, dar din pacate stau cam prost cu practica si inca nu am dat de nimeni de prin zona mea care sa aiba asa ceva la vanzare.
Sa te bucuri de ei, atat betta cat si discusii sunt niste pesti deosebit de frumosi.
|
 |
|
|