| Message |
|
|
Ricardo a spus "cadere" dar se citeste intre ghilimele ca nu cade apa de nicaieri  Diferenta de nivel dintre bazin si cutie este in dreptul pieptenului, racordurile sunt mult mai jos...
|
 |
|
|
stai linistit, nu ne enervam
Trebuie sa dai mai multe detalii despre bazin. Daca vrei doar o parere generica, raspunsul este "DA, poti!*"
Cred ca ai vazut steluta (orice oferta buna vine cu steluta)... Da, dar... si aici vin acele detalii care ne fac viata frumoasa si interesanta - nu orice ciclida suporta plante, nu orice planta si crevete suporta apa pentru orice ciclida, nu orice ciclida incape in bazinul tau, etc, etc...
|
 |
|
|
|
Scoate buretii din filtru si alte materiale care sunt pentru filtrare mecanica si lasa doar un strat de burete la intrare. In rest doar filtrare biologica. Asta iti recomand sa o faci la prima spalare a filtrului, pana atunci iti cumperi niste material de filtrare biologica (cum sunt inelele gen Siporax
Ferropolul iti asigura doar fierul (si putin potasiu). Plantele au nevoie de mai multe... cauta sectiunea de articole si in ea gasesti articole despre fertilizare si nutrienti.
daca algele de pe geamuri sunt niste pete mici si verzi sunt alge GSA (green spot algae) - sunt cele mai inofensive si indica o lipsa de fosfati. Cumpara un fertilizant cu fosfati (sunt de la JBL si Easy Life) si creste concentratia de fosfati (dar asta iti recomand dupa ce te mai lamuresti cum este cu fertilizarea).
|
 |
|
|
lukitza wrote:Lucian, la tine dupa reductor ai 1.5 bari, inclusiv in acel furtunas subtire. Ma mir ca nu a cedat avand in vedere ca e sub presiune 24/24.
Da' cine a masurat  Eu nu am utilizat furtunele de la gardena... Furtunele utilizate de mine sunt din cele pentru instalatiile de osmoza deci ele rezista la 16 bari  se gasesc din toate culorile: alb, negru, galben si albastru
|
 |
|
|
|
toate decurg din dorintele tale: ce pesti / ce plante.
In functie de raspunsul la aceste intrebari decurge restul dotarilor - unele sunt comune (filtru cat mai mare), altele doar pentru un ideal (lumina pentru acvariu plantat sau acvariu ciclide), altele imposibile (ciclide mari in cativa litri de apa).
|
 |
|
|
|
da exact ca ala. Eu il am fara burete si nu imi pleaca nimic din el (e de 10")
Au mai aparut si altele mai mici dar nu stiu daca dizolva bine - vezi oferta pepika.ro aici pe forum in sectiunea Sponsori
|
 |
|
|
a iesit mai bine dacat ma asteptam cand am vazut schitele
Pune reactorul de CO2 pe iesirea canistrei - dizolvarea se face complet si nici nu ocupa loc in bazin care va arata mai bine.
|
 |
|
|
Nu merge racordata direct. iti trebuie un racord care intr-o parte se prinde la teava si in partea cealalta are filet pentru racordare la reductor. Eu as pune si un robinet inainte de reductor
Amplasarea tine doar de aspect/functionalitate...
|
 |
|
|
zgatiuta wrote:Ce ma sfatuiti, sa iau axul pt rotor sau nu?
Pai tu ce ai inteles din ce ti-am scris anterior?
Lucian wrote:daca rotorul s-a rupt sunt convins ca si axul are uzura mare. cat poate sa fie un ax?
Axul este piesa cu cea mai mare uzura la o pompa. Deci, cumpara si axul!
|
 |
|
|
Sebby_ro wrote:salut,
nici nu stiu daca am voie sa spun.. l-am luat de pe nevertebrate . ro . e special pe e900 ( asa scria si pe blister) si a costat vreo 67 de lei. plus transport
Stati mai copii linistiti ca nu va ia nimeni capul daca dati link-uri de magazine si furnizori de unde ati gasit/cumparat echipamente, etc.
Ne burzuluim doar pe cei care isi fac reclama comerciala de joasa speta si considera forumul intr-o tejghea de piata - intra pe forum cu picioarele inainte, nu se prezinta, nu isi impartasesc pasiunea, nu ajuta, nu contribuie cu nimic ci doar pun ziarul pe jos si scot marfa la vanzare ca pe podul de la Vitan
|
 |
|
|
Bine ai venit!
Incepe prin a pune intrebari la sectiunea dedicata incepatorilor: http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/1.page
Inainte de asta iti recomand sa citesti informatiile din biblioteca noastra de articole mai ales sectiunea Generalitati: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page
|
 |
|
|
incepe prin a citi cateva articole de baza pentru a intelege despre ce vorbim noi aici. La link-ul asta: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page la sectiunea Generalitati gasesti multe articole utile. Incepe cu Ciclul azotului...
Nu ai spus nimic de filtrare care este cea mai importanta.
Substratul trebuie sa fie de minim 5cm in fata si sa aiba o granulatie de 0.5-4mm. Pentru 130 litri brut cat are acvariul tau (~105 litri reali) ti-ar trebui lumina intre 50-100W tuburi neon... Cu ce ai acum abia faci 0.3W/litru ceea ce este foarte putin pentru niste plante cat de cat ... incepand de la 0.5W/litru poti sa faci un acvariu plantat decent.
Si in primul rand NU te grabi 
|
 |
|
|
|
Nu am vazut piese de schimb pe acolo. Au o zona mica de tzoance din astea dar cu coturi, tevi, robineti de plastic si alte chestii de la Eheim...
|
 |
|
|
siporaxul a ajuns ca si xeroxul sau adidasul (nu ati auzit discutii de genul "mi-am luat o pereche de adidasi de la Nike"  ), denumeste generic inelele ceramice
|
 |
|
|
daca tot umbli pe acolo  inca o parere cred ca ce se voia era ca piatra din spate, era sa nu fie o bariera vizuala si ar trebui indepartata/inlocuita cu doua mai mici stanga/dreapta sa sugereze departarea ci continuarea drumului. La fel ar accentua asta inca doua ramurele subtiri in spate. Cele doua crengi groase din planul indepartat stanga si dreapta parca nu-si au rostul si nu ajuta la senzatia de spatialitate data de crengile aplecate care se subtiaza pe masura ce ne indepartam.
|
 |
|
|
|
daca rotorul s-a rupt sunt convins ca si axul are uzura mare. cat poate sa fie un ax?
|
 |
|
|
acum te inteleg Dane
|
 |
|
|
|
fierbe-l si clateste-l. Ne este asa murdar
|
 |
|
|
Foarte frumos.
|
 |
|
|
|
Se poate pune, dar un burete foarte poros (sa vezi prin el) si sa-l cureti foarte des ca sa nu se infunde.
|
 |
|
|