[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alinutz80
Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Taz wrote:Foarte fain bazinul asta. Pacat ca dai Geo. Ai altceva in plan in locul lor?

Multumesc!

Da, o sa mut Keyhole cichlids in locul lor, momentan stau intr-un acvariu de 100L si sunt 10 buc si cresc. uite aici filmare de la inceput ianuarie, deci au mai crescut putin:

Salutari tuturor!

Cei 7 bucati Geophagus red head tapajos ai mei doresc sa se relocheze in alta locuinta. Pestii sunt de dimensiuni mari, au intre 15 - 20cm, poate chiar mai mult si necesita acvarii relativ mari - detalii aici: https://www.seriouslyfish.com/species/geophagus-sp-orange-head/
Se ridica doar de la mine din locatie, Cluj Napoca. Nu trimit in tara.

Pret: 350 lei toti impreuna.

Clip video calitativ cu pestii se poate vedea aici: https://www.youtube.com/watch?v=LnuIjKK6cpw
Hai ca am tras o filmare ieri, asa pe rapid:

Vor fi disponibili cei 7 geophagus red head tapajos, dar doar cu ridicare din Cluj, nu trimit in tara.
Am pus linkul ok

Am inteles, ia uite ce imi zice la mine......si nici nu am pus toate Lurile care le am acolo (ca mi lene sa le caut denumirile si nici nu stiu exact cati am )

Dar nu e stress deloc, merge bine acvariul. Site ul asta e asa orientativ numai, parerea mea.

Fain, hai ca i bine.

Eu in timpul ciclarii schimb apa saptamanal, as usual.
Ia linistit 6 ottocinclus, 3 melci neritina si as zice 8-10 amano.

Poti lasa aici linkul de la acel calculator?
Frumos frumos! Asa da.

Sa mearga bine, frumos si cat mai mult timp
Salbaticii sunt greu de gasit, eu am vrut/cautat mbellis dar nu am gasit .....mahachai am gasit dar nu ma incanta asa tare parca. Imbellis imi plac cel mai mult

Al meu asa arata, filmare aici:

https://youtu.be/yY32BzfiTsc

Rog un admin sa corecteze linkul, sunt pe telefon
ocean wrote: Coafura rezista, fain bazinul

Multam Gelu!
narcis wrote:Asta e, firul vietii. A murit regele, traiasca regele!
Frumos noul rege, viata lunga!

asa este!
Revin aici cu un mic update.....nu foarte fericit, dar noh....

De cateva zile nu l -am mai vazut pe betta ul imbellis prin acvariu, se pare ca a disparut total pt ca nu am vazut nici daca e mort sau ce e cu el...e posibil sa fi murit si sa l fi mancat melcii si crevetii, e posibil.

Adevaru' e ca in ultima vreme avea aripioarele retrase, dar nu parea a fie bolnav...nu stiu ce s-a intamplat cu el. Nu il mai vad in acvariu de multe zile....deci, clar a murit si a disparut....

ASA CA, impreuna cu piticu meu de 8 ani, am decis sa luam alt betta...si am vazut pe un grup de acvaristica, asta din poza...am zis clar ca l vreau

Este un betta halfmoon plakat red blue copper dragon, dar poza e de la vanzator, astept sa ii fac eu poze la mine in acvariu.
Nu am uitat de topic si inca acvariul e in forma.....merge bine

Ieri, in timp ce schimbam apa, de fapt cand umpleam acvariul cu ala....am zis sa fac asa cateva poze rapid...poze asa la repezeala cu pestiucii.

image
image
image

Pe viitor, vreau sa dau cei 7 geopagusi si sa mut in acvariul mare cei 10 keyhole cichlids.
Lucian L wrote:Multumesc pentru incurajare.

Cred ca acvariul inca se cicleaza. Amoniacul este 0,1, nitritii 0,6, nitratii 15. Este prima data in 10 saptamani cand vad valoarea asta la nitriti. Am confirmat cu a doua masuratoare care a dat aceeasi valoare si cu a treia facuta pe apa de la robinet care a dat 0. Probabil am intarziat eu ciclarea cu schimburile de apa. Nu e problema.

Dupa ce scad la zero nitritii o sa aduc echipa de curatenie: otto, amano si neritine.

Da da, mergi inainte ca bine faci. Chiar arata bine acvariul. Felicitari!
Bayek wrote:Pai nu vreau sa ma ating de filtru si nici nu curat sticla, doar schimb substratul. Nu prea am unde sa tin carcalacii mai mult de o zi. De aia zic, e un pic atipic ce vreau eu sa fac.

Da, e atipic si e greu, si eu am vrut sa fac asa dar nu am facut....va fi putin riscant.
Eu cand am schimbat substratul recent la crevetii crystal red (caridine) am mutat crevetii in alt acvariu cu apa din acvariul lor si asa am tinut vreo 6 saptamani sau mai mult pana s-a ciclat noul substrat....si tot am pierdut vreo 2-3 creveti dupa ce i-am mutat.

Din ce tin minte ai creveti red cherry, deci ar trebui sa reziste.

Totusi, cu noul substrat ciclul azotului nu se va incheia asa repede......e la risc.

Incearca, foloseste si bacterii, si asta e.
Fadds wrote:Seamana cu acvariul meu, n-am mai umblat la el de 2 luni

e ok, eu de 5 luni....si e sistem inchis, e altceva.
Lucian L wrote:Multumesc.

As vrea sa introduc in bazin o “echipa de curatenie” formata din creveti amano, melci neritina si sanitari otto. Tinand cont ca am gazon proaspat plantat, e recomandat sa mai aman momentul pentru unii din locatari/muncitori?

Eu zic ca poti sa ii pui....nu cred ca vor scoate gazonul......cel putin crevetii si melcii nu. Otto nu stiu, dar nu cred
Update acvariu Ecosfera 3L, 5 luni.
Chiar merge bine pana acum.

Plantele o duc bine, frunzele uscate sujt sursa de hrana pt vietati restul plantelor cresc bine si chiar repede.
Vietati sunt 3 creveti red cherry si 2 melci pui tylomelania...cred ca si melci ramshorn.

In rest, mergem inainte cu rabdare si incredere

Video calitativ aici:
https://www.youtube.com/shorts/PzbhOGxQPek

Poze aici:

image
image
image
image
image
Lucian L wrote:Multumesc pentru raspuns.

Acvariul are volum 55 de litri. Lampa e Twinstar 450S cu 1.750 de lumeni. La 100% din intensitate daca raportez la volumul intreg ies 31 de lumeni pe litru. Daca exclud solul si raportez la 40 de litri ies 43 de lumeni pe litru. Deci ar trebui sa urc la 100%. E okay sa cresc zilnic cu pasi de 10% intensitatea luminii? Eu planuiam sa fac pasii astia saptamanal. Sau sa o duc direct la 100%?

Ca si fertilizare am Masterline Golden care e all in one si carbo separat. Banuiesc ca sa merg pe doza intreaga in cazul asta.

Hai ca e bine si felicitari!

Nu duce lampa la 100% dintr-o data ca o sa faci alge.
Creste saptamanal cu 5-10% dar eu as zice pana maxim la 80%. e ok zic eu asa, dar ii las pe colegii cu acvarii plantate high tech sa isi dea cu parerea.

In rest, mie imi place cu arata.
Frumos frumos!

Chiar arata bine.

Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Go to: