[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Aramis
Forum Index » Profile for Aramis » Messages posted by Aramis
7 tetrazone, 4 neoni negri + 3 neoni (nu stiu ce natie) cauta un bazin mai mare decat al meu. doritorii sunt asteptati cu o oferta.
pacat ca nu ne mai putem modifica singuri mesajele...omule, mai mare aberatie nu am mai auzit !! si e ceva logic ! ai chiulit de la fizica ? tu compari puncte de rezistentza ( in cazul lipirii imediat dupa taiere sticlei) cu zona de rezistentza plana pe toata lungimea sticlei, uniforma fiind ?? gandeste putin si realizeaza !
lipeste tu imediat sticla dupa ce iese de pe diamant !! lasa-i cioburile suplimentare si mai vorbim ! ! of ! ! cine te-a mai pacalit ?????!!!
glass teck (nu stiu daca am scris corect). se afla pe la Morarilor. pe laga un un magazin cu produse de tamplarie pt. PAL (Regenci)
arox. 1.300.000
s-a rezolvat problema prin slefuirea lateralelor pe masina de slefuit. toate geamurile se aseaza acum asa cum trebuie.
"geamgiul", adica firma nu au vrut sa-mi schimbe geamul. dar macar au bagat lateralele pe masina de slefuit. se pare ca acum va fi altceva.
nu as vrea sa deranjez, dar am spus si mai spun ca acvariul nu are fundul incastrat. si fetele si lateralele se monteaza pe fund. singurele piese ce se incastreaza sunt lateralele intre cele 2 fetze.
o sa va tin la curent daca montarea va reusi sau nu cu brio. pana atunci...multumesc !
poate reusesc si imi schimba geamul. sper din tot sufletu ca prea imi doresc de multa vreme un acvariu adevarat...sa-i vad cat de oameni pot fi. iar daca nu...metoda "intaritoare interioare"..
sticla e de 10 mm. lateralele se aseaza pe placa de fund, intre fetzele acvariului.
fetzele au L=100cm si l=50 cm
lateralele au L=50 cm si l=45 cm
baza are L=100 cm si l= 47.2 cm
problema e ca la unul din capetele fundului acvariului am 47 cm in loc de 47.2 cm.
mi-e frica ca atunci cand voi pune siliconul, una din fetze va iesi putin in exterior...
rectific. 45 x50 cm
lateralele sunt pe fund. au 45,5cm x 50 cm
mai exista pe la noi un soi de pal...se apropie de grosimea blat-urilor pt bucatarii. are 24mm grosime, iar tamplarii au zis ca e tocmai bun pentru a sustine greutati mari.
azi tocmai am primit acasa masa pt acvariu. are L=100 cm, l=47,5cm, h=70. facuta cu maximum de simtz de raspundere !! macar din acest punct de vedere pot dormi linistit. pacat ca in comertz nu exista picioare reglabile care sa-ti dea aceeasi sigutantza.
dupa multa vreme de inghitzit in sec, am reusit sa adun suficienti bani pentru un bazin mai maricel si un suport care sa-i reziste. a aparut insa o problema. fundul bazinului a fost taiat destul de aiurea. si asta la o firma destul de serioasa....
L=100 cm; l= 47,2cm; h= 50 cm.
in urma taierii geamului, la un capat al fundului de bazin am 47,2, iar la celalalt am 47,0.
marea mea dilema e daca merita sa mai lipesc acvariul sau sa ma duc la firma de la care am luat sticla si sa cer alt fund de bazin... grosimea geamului e de 10 mm. voi ce parere aveti ? mai e loc de silicon pe portiunea de 47,0 cm ??
si pentru mine se lucreaza la un suport pentru acvariu. aproximativ aceleasi dimensiuni cu ce vrei sa faci si tu. tamplarii mei au spus ca nu garanteaza pentru rezistentza picioarelor reglabile si ca mai bine sa renunt la ele. faptul ca piulitza de reglare se afla incastrata inntr-un material plastic casant (gen ebonita), sigurantza e mult diminuata.
duminica, pe lacul IOR, am prins o astfel de testoasa la lanseta...uimitor la ce dimensiuni ajung ! pe lungime, carapacea ajungea la aproximativ 30 cm. cu sigurantza era unul din specimenele care s-au adaptat in conditii de libertate deoarece am mai vazut tot in acelasi lac, in luna octombrie 2004, o testoasa cu tample roshii. ma gandesc ca pt a creste asa ceva in captivitate ai nevoie de un bazin de dimensiuni serioase...
tare ! dar eu zic ca nu dauneaza atata timp cat acvariului ii poti asigura o iluminare corespunzatoare de 0,5-1 W/ litru... restul tzine de ce ne putem permite, cu sau fara folos.

Forum Index » Profile for Aramis » Messages posted by Aramis
Go to: