[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Blondu00
Forum Index » Profile for Blondu00 » Messages posted by Blondu00
stefanp wrote:Da, corect. Si asta poate fi o problema.
Personal am tot 2 masculi de xipho in acvariu, care au facut cu randul la "sefie". Avantajul e ca bazinul e mai maricel si plantat intens, deci loc berechet sa se ascunda.
Pai pana acuma nu de mult xipho care ii problematic era "seful" in tot acvariul.chiar ii preferatul meu cat a fost de mic si ce frumos a crescut... Sincer din cauza suprapopularii decat sa ii dau altcuiva mai bine imi mai fac un acvariu, sau unul mare sa incapa toti imi sunt prea dragi ca sa ii dau...
stefanp wrote:Sunt de cumparat vitamine lichide. Eu am de la sera (sera fishtamin), dar am vazut ca au si la jbl si probabil si restul producatorilor.

oky o sa cumpar azi si o sa trag o privire si pe JBL Hospital
stefanp wrote:Mie imi pare slab si bolnav.
Nu stiu sa-ti spun ce are, dar as trage un ochi pe jbl hospital (pe poze dar si pe pagina cu texte) si l-as separa intr-un alt bazin, unde as adauga preventiv un pic de sare (neiodata). Daca ai la indemana, ai putea sa-i pui si niste vitamine in apa. Asta pana descopar ce are.

Niste teste ale apei in bazinul principal ai facut?

Pot sa il mut nici o problema, iar teste trebuie sa cumpar astazi pentru ca nu mai am. ce fel de vitamine sa pun ? multumesc
Blondu00 wrote:image

image

image

imi cer scuze pentru detalii.... deci acvariul il am de vreo 6 luni , 60l si gazduiesc 5 xipho din care 3 femele, 6 neoni, 2 Rasbora Heteromorpha, 3 Corydoras Albino din care 2 pui mici, 2 Chinese Algae Eaters si 4 Rosy Barb. Acvariul nu este inca plantat si nu fac aditie de CO2 in viitorul apropiat urmeaza Treorizat de alti pesti nu cred sa fie doar de femelele xipho cateodata dar din joaca ma gandesc.Nu tremura nu are nici un fel de punct pe el doar culoarea parca nu mai este asa viu colorata cum era si varfurile inotatoarelor sunt putin vestejite. o sa pun si niste poze numai calitatea imaginii nu e foarte buna. multumesc frumos
image

image

image

[b]Salutare, as avea si eu o problema cu un xipho.....de vreo 2-3 zile sta prea linistit sa ma exprim asa, mai exact sta ascuns langa incalzitor sau pe langa filtru si nu prea mai inoata prin bazin cu facea inainte, parca ar fi fara vlaga. Cand le dau de mancare vine sa manance dar apoi intra in aceeasi stare. care ar fi problema ? multumesc si astept un raspuns daca se poate
Salutare,

Am tot vazut fel de fel de bombe de CO2 si eu ma gandeam sa fac doar din drojdie de bere activa.
Astept pareri daca ar merge sau nu
narcis wrote:Salut. Ca sa merg direct la problema:
1) schimb insuficient de apa
2) Suprapopulare
Solutii: Schimb rapid 50% din apa, apoi continui cu schimburi dese de 10-!5% zilnic pana cand iti vor spune testele ca e ok, teste care va trebui sa le faci(NH3/NH4, NO3, NO2); curatenie amanuntita, sigur este multa mizerie; scapa cum crezi tu de cuviinta de suprapoularea aceea.
Zine cum speli filtrul, cat de des, ce medii de filtrare are....
Pentru boala aceea poti sa mergi pe jbl hospital online pentru identificare, dar 100% este finrot.

Mizerie nu prea este deoarece aspir bine quartzul la fiecare schimbare a apei, iar filtrul la 4-5 zile sub jet de apa.
Salut,

Am o problema cu un Xipho.De o luna ca sa zic asa am observat ca incep sa "putrezeasca" varfurile inotatoarelor abdominale. Am intrebat la un petshop si mi s-a dat sera omnipur pentru rezolvarea problemei.Dupa o saptamana de tratament nici un rezultat este la fel.Comportamentul este unul normal mai exact este vioi, mancanca se joaca cu ceilalti xipho nici o problema in privinta asta.
Acvariul are 50l, 2x13w t5 osram,filtru intern aqua one maxi 101F, incalzitor Therm 25/300 RH9000, quartz 1-4mm si 5-8mm, vreo 6-7 plante daca e nevoie va spn si denumirile ei.
Schimbul apei este saptamanal cate ~ 15l, iluminat c-am 12 ore pe zi.
Apa de la robinet, conditionata cu aquatan SERA.
In acvariu mai am 6 neoni, 5 xipho, 2 SAE, 1 Corydoras aeneus, 2 rasbora arlechin, 4 Barbus conchonius.
Mancare primesc Tetra Min granule o data pe zi.

Am nevoie de ajutor deoarece a crescut foarte frumos si nu vreau sa moara.
Multumesc frumos.
Salutare la toata lumea....am si eu o nelamurire cu o femela platy care de ceva timp sa rotunjit si are o pata neagra pe abdomen destul de mare....acuma vreo 3 sapt. am intrebat pe cineva daca este gravida si raspunsul a fost unul pozitiv.toate bune si frumoase am mutat femela intr-un bazin mai mic in acelasi acvariu, am marit putin temp. ( 26C ), iar timp de 2 sapt nu sa intamplat nimic.acu vreo 4-5 zile am mutat femela inapoi in acvariu si astazi am constatat ca nu mai este asa rotunda, iar acea pata neagra sa micsorat destul de mult. Plante am destul de multe in acvariu ( 50L ) crescand destul de mult imi ocupa c-am 75% din spatiu.Urme de pui niciuna.Sa ii fi mancat restul pestilor daca chiar a fatat intradevar?
Multumesc si astept raspuns
Blondu00 wrote:Salutare la toata lumea....dupa problema de ieri cu guppy azi dimineata mi-a mai murit un xipho cu coada spada .cauza necunoscuta din nou.nu am observat nici o boala sa zic asa la acest xipho dar tin sa mentionez comportamentul agresiv al unei alte femele xipho cu ceilalti pesti.nu stiu daca este gravida sau nu, daca trebuie so mut in alt acvariu (am unul de 20L).atasez o poza cu ambese cazuri si astept sfaturi. scuzele mele daca va stresez cu astfel de intrebari dar chiar nu vreau sa imi moara toti pestii.
Multumesc inca o data
Chiar nu stie nimeni sa ma ajute?
Pushkatu wrote:
petrutz2003 wrote:in poza mie mi se pare mai mult mascul decat femela

Pestele din poza nu e femela care a decedat, daca am inteles eu bine.
nu este cel care a decedat este celalalt cu probleme
petrutz2003 wrote:in poza mie mi se pare mai mult mascul decat femela
in poza e masculul care avea unele pete albe pe inotatoare
Salutare la toata lumea....dupa problema de ieri cu guppy azi dimineata mi-a mai murit un xipho cu coada spada .cauza necunoscuta din nou.nu am observat nici o boala sa zic asa la acest xipho dar tin sa mentionez comportamentul agresiv al unei alte femele xipho cu ceilalti pesti.nu stiu daca este gravida sau nu, daca trebuie so mut in alt acvariu (am unul de 20L).atasez o poza cu ambese cazuri si astept sfaturi. scuzele mele daca va stresez cu astfel de intrebari dar chiar nu vreau sa imi moara toti pestii.
Multumesc inca o data
alexacv wrote:Ideal e sa tratezi pestii intr-un acvariu separat dar poti pune tratamentul si in acvariu comunitar.
Uite un citat din prospectul medicamentului:
http://www.aqua-pets.ro/product_info.php?products_id=947
Administrare:

Agitati bine inainte de folosire!

Se pun 22 de picaturi sau 1 ml la 20 L apa.

In caz c? nu vedeti nici o revenire, dup? 7 zile filtrati prin carbune activ timp de 24 de ore si repetati tratamentul.

Pe timpul tratamentului asigurati o buna oxigenare, decuplati lampile UV si nu filtrati prin carbune activ.

Pentru prevenire folositi jumatate de doza o data la 2 luni.
multumesc frumos maine cand se deschide la pet shop o sa cumpar sa rezolv problema
alexacv wrote:Am avut si eu o problema asemanatoare cu guppy (poza: www.acvariu.ro/forum/posts/downloadAttach/1450.page) pe care am rezolvat-o cu Sera Omnipur, un medicament pentru cele mai comune si des intalnite boli ale pestilor de acvariu.
Aha.pai am observat decesul azi dimineata banuiesc ca a murit peste noapte....trebuie facut un tratament ceva apei? ca a stat ceva timp langa ceilalti pesti.
stefanp wrote:Te referi imediat sub inotatoarea dorsala?
Mie imi pare ca ar semana cu unele imagini de pe jbl cu infectii bacteriene...
Da la inotatoarea dorsala si foarte putin a mai ramas in colt pe inotatoarea de sus.
Blondu00 wrote:
stefanp wrote:Vezi daca poti identifica boala aici: http://www.jbl.de/en/online-hospital
Nu vad nimic asemanatore dar o sa fac o poza la un guppy mascul care mai e poate va dati seama mai bine... revin cu poza
mersi
am si poza sper sa se vada oky
stefanp wrote:Vezi daca poti identifica boala aici: http://www.jbl.de/en/online-hospital
Nu vad nimic asemanatore dar o sa fac o poza la un guppy mascul care mai e poate va dati seama mai bine... revin cu poza
mersi
Cel mai tare cadou de Mos Craciun azi dimineata.Mi-a murit femela de guppy care era destul de rotunda ca sa zic asa.acuma care ar fi problema deoarece cu mancarea nu exagerez ii hranesc de 2 ori maxim pe zi, iar apa este oky temp. are 25-26C este limpede.am observat o pata mica alba pe inotatoare si pe coada ( doar la guppy ) si am marit temp. cu un grad.vad ca incepe sa revina la normal. acu vreo 2 zile am mai cumparat 2 plante o elodea densa si o ceratopteris cornuta.sa fie din cauza lor?

Multumesc si craciun fericit tuturor

Forum Index » Profile for Blondu00 » Messages posted by Blondu00
Go to: