Fiindca nou pe acest forum as dorii sa incep prin a saluta toti pasionatii acestor mici si dragute vietati numite pestisori! Principalul meu obiectiv pe acest forum este sa aduc ceva informatii despre o noua afacere. De curand am aflat ca am o pasiune comuna cu unul dintre angajatii mei si anume acvaristica. Desii eu o fac la scala foarte mica, am decat 3 pestisori intr-un acvariu la birou, el se pare ca doreste sa dezvolte o afacere in acest sens. Credeti ca merita sa investesc intr-un asemenea business? Am facut un studiu de piata si atat in Romania cat si in restul Europei sunt 29 de specii de pesti de acvariu care se cauta pe piata de specialitate. Am gasit acest site
http://www.nevertebrate.ro/ doar ca sunt foarte accesorii despre care nu am cunostiinte. In acvariul propriu detin decat o pompa de apa cu filtru (Burete din acela), pestii, o planta decorativa si cam asta este tot. Acvariile am inteles ca ar fi cel mai indicat sa le fac din sticla, lipite cu silicon si ramforsate cu profile de cornier, dar de ce accesorii am nevoie ulterior si la ce preturi gasesc ceva de calitate? Doresc sa amenajez cate 3 acvarii pentru fiecare specie, deci 87 de acvarii tinand cont ca sunt 27 de specii, urmand ca eu sa ma ocup strict de partea de implementare a afacerii, dezvoltare pe piata de profil si asa mai departe, iar baiatul cu care sa dezvolt afacerea sa se ocupe de ingrijire si intretinere. Principalele intrebari ar fi ce dimensiuni considerati ca ar fi necesar sa fie acvariile, de ce echipamente am nevoie pentru fiecare acvariu si la ce pret ma duce toata afacerea tinand cont ca am deja terenul si o hala dezafectat dar perfect izolata termic pe care o pot amendaja? Credeti ca mai pot gasii o bresa in piata pentru a-mi dezvolta vanzarile?
Cu toata stima,
David Muller!