[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kutra
Forum Index » Profile for kutra » Messages posted by kutra
da vreu sa stiu daca unt bune ledurile pentru plante si pestii si de ce coeficient de W am nevoie pentru un litru de apa!

MERSII

Am un avariu de cca 160l care are doar un singur neon la care as vrea sa renunt pentru ca este de culoare albasta si as vrea sa il inlocuiesc cu leduri.

In primul rand vreau sa stiu daca este posibil aceasta inlocuire a neonului cu leduri ?

In al doilea rand vreu sa stiu daca exista si pot gasi leduri care functioneaza la 220V?

Mi-a spus un vecin ca NEONUL are 50% lumina si 50% caldura si LEDU are 90% lumina si 10 % caldura este adevarat ? asta inseamna ca imi trebuie mai putini W la led decat la neon ?

La neone imi trebuie in jur de 0,4-0,5W/litru deci la LEDRURI care ar fi coeficientu de luminozitate pe litru de apa?

Va multumesc !

Am o intrebare este buna hrana vie pentru pesti si la ce ajuta si daca e buna unde as putea gasi ?
Si galbenusul de ou fiert la fel este bun este indicat consumarea lui si cum las putea prepara?

Multumesc!
Da asa o sa fac dar in primul rand as vrea sa vad cam cati litri are un acvariu pentru puieti si cam cati puieti pot tine in el odata"?
da oricum pina la primavara-vara mai am timp sa ma documentez si sa ma mai experimentez!

Multumsc!
In primul rand imi pare rau pentru greselile de ortografie.

Da de acvaristica m-am apucat nu de mult de circa 4-5 ar am mai avut acvarii in trecut ,si cu crescatoria vreau doar sa invat mult mai multe despre anumite specii de pesti si sub nici o forma nu o sa ajung sa ii vand deci crescatoaria vreu sa fie pentru mine .

Deci vreu sa imi fac o mini crescatorie in care as vrea sa reproduc in primul rand vivapari pana o sa invat sa ma specializez si pe alte specii.

Eu as vrea sa fac ciraca 5-6 acvati doar cu pui !

Ceva de genu ca in poza doar ca nu o sa le fac pe toate odata si doar rama si sticla in timp (Financiar)
Buna !
M-am gandit asa bine si am ajuns la o concluzie sa imi fac o camere(perete) numai cu acvarii de reproducere . As vrea daca pot pana la VARA sa finalizez acesta camer(perete)si de aici deja apar intrebarile mele :
Cati litri trebe sa aive un acvariu
Ce lungime ,latime.?
Cum le pot face sa stea unu peste altul?
Cum pun neon la toare acvatile?
Cum le curat imi trebe o pompa?
Cum am tot timpu apa curata?
Ce rase de pesti pot reproduce?
Cum le filtrez pe toate ?

Si mai am intrebari dar aceste sunt de baza!

Multumesc
Am facut asa repede o poza el are filtru de aer si deja mi-au sa nascut cele 2 femele si e destul de ok sa stiiti
Buna m-am gandit sa va arat ce am facut eu pentru reproducerea vivaparilor cred ca e destul de interesant avand in vedere ca l-am facut singur !

L-am facut de 2-3 zile si in poza 2 deja am 2 xifo la murat
la 1 cred ca e bn la
2 nu e labeo bicolor ci e labeo frenatus pentru ca are si aripioarele portocalii
si la 3 nu e asa ca nu seaman cu cel de la mine din acvariu

Multumesc

As dorii daca mar pute ajuta cineva cu urmatoarele rase de pestii ca nu stiu ce sunt si le am in acvariu de vreo 3-4 luni :
In fine nu conteaza e bun si testu asta de pH si asta cred ca nu are nimica.
O sa incerc sa ma documentez singur .
Da acesta e bun sau nu prea nu e nici tera si JBL este unul din ungaria cred.
Nu e borba de decizie e borba de bani pe acesta am dat doar 10 lei cred ca JBL sau tera este pe la 25 incolo si akuma nu ma puteam descurca(financiar)da oricum si acesta cred ca e bun ca nu are nimica cred?
Si ce pot sa fac sa nu urce sau sa scada pH ?
Si in primul rand ce este acest pH ? eu l-am cumparat de nu stiu ce face si la ce ma ajuta ?
Multumesc!
Scuze am uitat poza
Acesta este rezultatul testului de pH
Am facut o greasala mi-am cumparat pest pH din piata ca nu mai am ajuns sa imi cumpar dinacela bun de la JBL si acesta care il am akuma este dinacela unguresc sau asa ceva este bun??
O sa incerc la zoomania saptamana asta daca ajung si oricum nu este problema de distanta ca sunt la 7-8 km numa de sibiu(sura mare)

Multumesc!
OK Multumesc!
Si e bine sa am cat mai multi cory in acvariu ?
Imi pare rau dar sunt jumate austrica si fac scoala in lb germana

Forum Index » Profile for kutra » Messages posted by kutra
Go to: