Message |
|
Nu am test de pH4 si nici de no2 pentru ca momentat nu am posibilitate pana sapt viitoare sa mi le acizitionez
|
 |
|
Pe saptamana viitoare o sa stiu ce am de facut nu am solutie de declorit da prefer sa las 24 de ore apa intr-un anumit recipient pentru decorinat , si cu filtru mine sa mi-ai spus sa eu tot asa facem de acuma stiu cum si cu filterstart inca nu folosesc pentru ca vreu sa imi cumpar alt filtru mai cum si mai mare ca al meu e de nimic
Da exact cum spuneam am 7 cory si 1 hoplosternum thoracatummare la vreo 5-8 cm,da cory acestia ce rol au in acvariu ??
|
 |
|
A
|
 |
|
Am 5 corydoras(albi poza 1),am 1 corydoras( cu pete poza 2),am 1 corydoras (cu dungi poza 3), am si 1 somotel cred (poza 4) Imi ajung la pestii mei cred ?
Deci ciclarea nu am facuto ca nu am avut cand ca o fost o urgenta cu acvariu si acuma nu vreu sa ii chinui in acvarii mici iar filtru lam spalat in apa veche din acvariu dar nu complet si am pastrat 50 l din apa veche si am completato cu cea noua, si am folosit si 15-16 picaturide albastru de metil .(Am auzit ca este bine sa puc o lingura de sare mare ne iodata pe litru ,este indicat sau nu ca nu stiu ce sa fac )
Nu am folosit solutie de declorat sa nu stiu cei aia si la ce ma ajuta !
M-ia spus cineva sa folosesc osram 856 si sa folosesc 0,4-0,5 pe litru
Multumesc !
|
 |
|
Dolly multumesc si scuze
|
 |
|
Dar am mai multe specii si momentan vreu sa inmultesc cat mai multi Guppy si xifo pentru ca aia sunt singuri care pot si stiu sa ii inmultesc
Daca esti amabil sa imi postezi o poza cu un cory sa stiu desprea ce este vorba a-si si recunscator
Si daca ar putea cineva sa imi posteze 2 poze cu 2 filtre 1 de interior si 1 de exterior
Multumesc!
Astazi am scimbat complet apa pentru renovare si mutare ,acvariul meu are exact 160-170 de litri cam cati W am neoie si cum calculez ( la neoane ma refer)
|
 |
|
Buna as-i dorii sa cumpar niste pestii in judetul sibiu sau in inprejurimile lui la pret en-gross
Va multumesc daca ma-ar poate ajuta careva ca eu inafara de mall unde sunt mortii si bolnvaii si in piata unde sunt deformati si anemici nu fasesc!
|
 |
|
Pe neon nu scrie nimica si nici prietenul meu nu mai stie eu cum am spus luni imi cumpar osram 856 ca nu costa mult
Din pacate nu prea vreu sa reduc vivapari aia imi plac cel mai mult ca ii pot inmultii ,o sa cumpar si vreo 10 neoni dar aia nui prea pot inmultii si cory am ceva
|
 |
|
Neonul actual are o lungime de 70 de cm dar din pacate nu stiu puterea si nici t oricum luni incerc sa imi cumpar osram 865 Imi ajung 2 buncatii??
Daca sar putea ati putea pune o imagine cu un filtru intermior siun filtru exterior sa vad si eu cum arata
De asupra acvariului pot sa pun o placa de plexic sa nu mai sara apa de la bulele de la filtru ?
Dupa ce imi rezolv problema cu iluminatu si cu filtru as dorii sa imi cumpar plante ce plante usor de crescut si rapid mi-ati recomanda?
Din ciorba mea de pestii de care ziceti voi ca ar trebui sa scap ( sa ii dau la scimb nu ii omor )
De ce teste am nevoie pentru apa??
Multumesc !
|
 |
|
Deci o sa incerc sa scap de carasei si sa imi acizitionex altii ,maine scot scoicile si fac ceva modificarii
Ca substrat al iestis de (1-2mm lam facut singur din nisip)
Dimesiunile acvariului sunt de 100 X 40 X 60 cm
Filtrul dupa cum se vede in imagine este dinacela vechi cu bureti (mi-la recomandat vanzatoru) are 2 iesit si merge non-stop se num air-pump AC-9602
Capacu neonului lam facut cu un prieten el mi-a cumparat si neoanele nu stiu de putere sau ce luminozitate au
Lumia albastra mi-a recomandato un vanzator din piata care a spus ca imi avantajeaza acvariu si pe cel alb l-am spart din gresala
saptamana viitoare incerc sa imi cumpar 2 Osram 865 daca gasesc la sibiu
|
 |
|
Buna ma numesc popa patrik si sunt din SIBIU . M-am apucat de acvaristica de aproximativ 3-4 luni dar din punct de veder al meu nu prea sunt multumit de acvariul meu nu din cauza lui ci din cauza mea datorita nevoilor mele financiare!
Am ceva pestisorii in el :2 Scalari,2 caraseai megru si 1 galben ,2 Neoni,1 Molly , 2 conconius ,1 Zebra roz, 10 xifo, 10 guppy,(1 labeo,2 metynnis,3 myphessobrycon ,5 brochis, 1corydoras,1 hoplosternum (8-10 cm) acestia nu stiu sigur daca se numesc asa le am dintr-o carete (numita Pesti de Acvariu Ghid ilustrat de la A la Z)
Am un capac (home made) mi-a iesit destul de bn dar am un singur neon albastru ce neone ar fi mai bune si cam le pret ?
Plante am foarte putine din pacate daka imi cumpar plante in 1-2 sunt gata (mancate/mucegaite) din ce cauza???
Cam ce decor mi-at recomanda ca din cate am inteles scoicile din mare nu sunt bune ?
Din pestii de mai sus care sunt mai agresivi ca,cam toti guppy sunt fara cozi??
M-ar interesa si un magazin de acvaristica mai bun ca in sb nu prea gasesc poate ma ajutati voi !
Va multumesc pentru ajutor si imi cer scuze ca nu am respectat regulamentu ca intru la "Despre noi " din prima mea logare !!
Acesta este acvariul meu
|
 |
|
M-am razgandit si voi incerca sa fac chestia asa cu sticla , am incercat astazi cu plecxic si mi-a fost foart greau
In primu rand se taie foarte greauuuu plexicu si nu il poti taia cum trebe . Deci daca v-ar interesa mai bn sa incercatii cu sticla
Va spun eu maine ca incerc cu sticla sper sa fie mai bn !
|
 |
|
Si m-ar interesa mai exact daca este vreo problema daka confectionez recipientl respectic din plexic si daka est toxic pentru pestii?
|
 |
|
Vreau sa imi fac un acvariu de pestii vivaparii gen
|
 |
|
Buna! Ma numesc Popa Patrik sunt din Sibiu si sunt nou pe forum la fel ca si in domeniu acvaristicii.Am nevoie de niste raspunsuri le niste intrebarii (mai complicate pentru mine )!
1. Am un acvariu de 100*40*60 (home made ) sunt bune dimensiunile?
2.Am guppy,xipho,molly si vreu sa ii inmultesc de obicei nu sunt acasa pinala oras 2-3 si as vrea sa imi fac un avcariu special pentru inmultirea lor(fatatoare) cum mi-ati recomanda sa fac acest acvariu ??
3. ce grana ar fii ce mai buna pentru pestii(pt crestere,gestatie,sanatate) pe de 3-4 lunii folosesc hrana din piata ( de la oamenii cu tarabe )este buna??
4.am un capac de acvariu (home made) destul de bine mi-o iesit dar am un singur neon momenta de culoare albastra este bine ?
5.Am mai multe rase de pestii ( nu le stiu toate denumirile) pot sa se bata intre iei?
6. Am melcii de acvariu tot din piata der mior murit toti din ce cauza? nu mai imi cumpar altii pana nu rezolv problema!
V-as fi foarte multumit daka m-ati putea ajuta !
Multumesc!
|
 |
|