[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alexandra Mejias
Forum Index » Profile for Alexandra Mejias » Messages posted by Alexandra Mejias
mihai_ursescu wrote:inca o chestie.....la vivipari (din propria-mi exp) e bine sa tii 1 masc la 5-6 femele...7-8 e si mai bine....masculii sint atit de activi sexual incit pot omori femelele....mai ales pe cele lauze care au nevoie de un repaos e citeva zile dupa fatare...in felul asta imparti ,,agresiunea '' lor sexuala intre mai multe femele diminuind acest pericol!!!
sper ca suna logic..

da am prins ideea, multumesc
Buna stie cineva vreun program in 3d pentru constructia-amenajarea unui acvariu? Am citit un articol de pe acest site unde preciza ca ar fi f utila o schita inainte de construirea unui acvariu, si asta e ok, cel putin cu niste cunostinte de geometrie nu sunt probleme insa mi-ar place sa aranjez un acvariu in 3d, si asta cred ca ar ajuta pe multi dintre noi, pentru ca sunt multi care isi achizitioneaza un prim acvariu, oricum, sau un 10lea acvariu, experienta e la fel, mereu vrei sa il faci pe cat de frumos si original posibil, si asta ar ajuta f mult un program in 3d gen sims de ex. Eu vreau sa imi fac 2, unul de 450 de l, si unu de vreo 150 aprox pt vivipari. O sa incep cu cel de vivipari, dar nu am prea multe idei de decor, inmafara de nsite pietre, plante...
Dogibeer wrote:
Alexandra Mejias wrote:Ier ceilalti, guppy,xipho, platy, molly? cu ce altceva merg?

In prima faza ti-asi recomanda sa nu tii asa multe specii intr-un acvariu dar daca tii mortis atunci poti incerca varianta de a selecta mai mult masculi caci viviparii o sa se inmulteasca de nu o sa stii ce sa mai faci cu ei.

Doamne, pai as putea sa ii vand de ex, aici orice magazin de animale accepta... pana acum am vandut perusi australieni, castigam echivalentu in bolivari a 150 de euro lunar, pana m-am mutat, se pare ca nu le place noul ambient acum, pun dar nu mai scot puisori.. ma rog... dar pesti? Super, ar fi chiar mai profitabil decat perusii!! Aici 3 gupii costa cat un perus, iar 2 xipho cat un perus, iar un carasel auriu 1perus jumate... din ala mic... ala mare e si mai scump. Cand eram in Romania, aveam un acvariu de 65 de litri si scoteam vivipari, insa nu am reusit sa vand nici unul... iar in piata naveam eu rabdare sa stau...deh Romania... dar buna idee mi-ai dat! merci
Ier ceilalti, guppy,xipho, platy, molly? cu ce altceva merg?
mihai_ursescu wrote:hi
ALEX nu poti tine cu carasi cam nimic(scuza cacofonia...)...carasii cu carasii si restul lumii...
de ce? carasii sint pesti de apa mai rece...si tot ce se misca mai repede decit ei le ciupesc aripioarele...in afara de asta le trebuie o filtrare dumnezeiasca ....sint cam porci ...papa mult si fac caca mult!!!
schimbari dese de apa...toata daca poti....apa de la robinet e buna pt ei...mai ales daca e mai dura....nu le place apa acida (veche) sau suspensii in apa...le provoaca ulceratii pe piele....
si nu aduce pesi din salbaticie....s-ar putea sa-ti para rau...cei salbatici au o imunitate la boli crescuta pe cind caraseii tai or sa se duca la Doamne Doamne f repede....asta sa fie regula cu orice peste....nu aduce peste salbatic in acvariu...sau planta....daca nu stii cum sa faci o carantina de lunga durata...si cum
deci
: fetele cu fetele si carasii cu carasii!!!
succes!!!
ps si mie imi plac carasii....mult!

ok, merci mult mihai, probabil o sa fac vreun acvariu aparte special pt ei, miar place sa am un acvariu mai mic cu vreo 5-6 carasi, dar nu asa ca in filme un bol de sticla cu un carasel, mi-e mila asa, oare cati litri sunt suficienti pt 6 carasi?
Buna as vrea si eu sa stiu ce pesti sunt combatibili cu guppy? inafara de molly, platy si xipho. SI inafara de astia, ce pesti sunt compatibili cu carasii aurii? eu vreau sa imi fac 2 acvarii, unul mai mic de cam 100l pentru pesti vivipari ca gupiile de ex, si altul de vreo 450l, in care sa am carasii aurii imi place mult specia asta de peste... insa nu prea stiu cu ce e compatibil. Inca o chestie, la 5 min de casa mea, este un rau unde mereu mergem sa facem baie, este ca o laguna... si aici sunt niste pestisori care as vrea sa ii prind... am observat cam 3 rase care s-ar potrivi la un acvariu... unul semana f bine cu un gourami, era gri, striat dar mai rapid si cam de marimea lui vreo 6cm... altu era cat palma de mare, femele erau rosii maroni, iar masculii albastru puternic, semanau cu discusii, dar nu erau discusi sau nu stiu cam de forma lor erau.. erau altii, mici si rapizi si cam cat un deget de mari, dar ceva imi spune k sunt de prada pt ca in apa cam ciupesc... oare pestii astia ias putea tine in acavriu cu carasii?
buna, pt cei care vor sa scoata "carnea din cocos" mai repede, pune coaja pe foc la aragaz si lasatio cateva secunde, asa va iese imediat

Forum Index » Profile for Alexandra Mejias » Messages posted by Alexandra Mejias
Go to: