[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pushkatu
Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Ca sa fi sigur aplica tratamentul tot in jur de 7 zile.
Si cum propui sa te ajutam, daca nu intelegem ce vrei sa ne zici?
Problema la tine acuma e spatiul. Alege care iti plac cel mai mult si ramai cu ei. Nici nu se pune problema sa mai cumperi, chiar daca donezi sau vinzi 4 xifo.

Neonii sunt pesti de card. Doar cu doi nu o sa te bucuri niciodata de ei asa cum trebuie. Le place sa fie mai multi, de la 6 in sus. Cu cat mai multi cu atat mai bine, dar nu uita si de spatiu.
Zebrele tot pesti de card, plus ca sunt foarte agile si pot deranja alti pesti precum neonii, care saracii sunt numai 2.
Guppy prefera si ei o companie mai numeroasa, evident de un soi cu ei. Unul singur nu prea are farmec.

Eu zic sa te documentezi bine in legatura cu pestii pe care vrei sa ii ti, sa citesti link-urile utile cu atentie si sa judeci singur.

Poate ne ajuta vreun coleg forumist si cu un link catre topicul unde se explica foarte frumos cum sta treaba cu numarul de pesti raportat la volumul acvariului, s-au ai putea chiar tu sa rasfoiesti topicurile de pe aici si vei gasi ceva in legatura cu asta mai mult ca sigur.

Iti urez bafta.
Prima data da un edit la postul tau si scrie corect, ca nu inteleg nimic. Mai pune cate o virgula sau un punct pe unde trebuie ca a iesit un talmes-balmes de toata frumusetea. Fara suparare...
Asa se intampla tot timpul. Ma trezesc cateodata ca(virgula) caut, aproape involuntar motive ca sa mai procur un acvariu. Pe al treilea l-am obtinut fraudulos, dupa ce am complotat cu soramea. Ea cica mi l-a facut cadou si facea pe nevinovata cand a vazut mama inca UNU, dar l-a luat tot pe banii mei.

In orice caz, eu sper sincer sa iti reuseasca. E foarte frumos Gogut si merita si el niste urmasi care sa ii raspandeasca genele in cele patru zari.
Ala da acvarist, cu asa experienta la activ. Un experiment din care toti avem de invatat. Cred ca l-a costat ceva toata trebusoara asta.
Multa bafta! Eu am renuntat din lipsa de spatiu. Aveam un acvariu pe care ma gandeam sa il folosesc in acest scop, dar am renuntat si am bagat RCS in el.

Am o femela care isi elibereaza icrele in acvariu periodic, dar le papa repede ceilalti pesti si nu e nici vreun mascul prin apropiere care sa aiba grija de ele.
Are si umflatul in pene un rol important. Nu cred ca femelele se sperie din cauza asta, dimpotriva. Faptul ca le fugaresc masculii inseamna ca nu sunt ele pregatite sa depuna.
Poti sa iti faci un jurnal la Coltul incepatorului. Acolo se fac de regula jurnalele noilor veniti.
Ohoo...are spatiu berechet, dar nu cred ca vor putea concepe ceva in acel acvariu, mai ales ca sunt si tetrazoanele pe acolo, care sunt foarte curioase din fire. Nu l-au ciupit pe bettan? Eu am un acvariu la servici unde tin tetrazoane cu scalari voalati(la insistentele sefului) si sunt cam nastrusnice. I-au cam ciupit pe scalari, desi nu serios.

Gogut al tau pare sanatos tun, cu ce il hranesti?
E foarte simpatic Gogut al tau. Ne poti da si ceva detalii cu privire la acvariul in care il ti?
Am facut testul si nu prea imi place cum stau la capitolul kh(cu teste 5 in 1, a iesit cea mai mica valoare de pe cutie, respectiv intre 0-3). Din ce am inteles eu, trebuie un nivel putin mai ridicat. Cam ce metode "SAFE" as putea aplica pentru a obtine o crestere, sau mai bine zis o concentratie mai mare de kh? Singura metoda mai clasica pe care o stiu, este folosirea unui os de sepie, dar nu stiu daca functioneaza si pentru creveti(sau mai bine spus, daca are legatura implicit cu kh-ul). Am citit doar ca ar fi recomandata pentru melci. Exista solutii/produse special concepute pentru a creste aceasta valoare? Daca da, si cu scuzele de rigoare pentru ca nu m-am informat, ma puteti ajuta cu o denumire? Cu crevetii adulti nu am probleme deloc, par voiosi, sanatosi si mananca normal, dar ca si orice acvarist compatimit, as dori sa ii si inmultesc. Sunt deschis la orice fel de sugestii.
E superba a 3 poza de sus in jos, chiar par toti in elementul lor, relaxare totala ce sa mai...! Si prima poza cu prim-planul acvariului e superba si iti face cinste. Alga aia chiar e urata, dar o vei birui tu cumva.
Ai cam multi pesti pentru volumul acvariului tau. Eu zic sa ramai doar cu xifo, iar pe restul sa ii donezi sau sa ii vinzi. Te sfatuiesc sa treci si pe la sectiunea Despre Noi si sa iti faci o scurta prezentare, cu numele complet si treceti si locatia la profil. Pe urma da un click pe link-uri utile(sub imaginea albastra cu acvariu) si citeste ce scrie la rubrica incepatori, de vreo 2-3 ori ca sa iti ramana mai bine intiparit in memorie. Apoi mai vorbim.
Mai lasai o vreme. Unii se adapteaza pur si simplu mai greu. Exista posibilitatea sa fie si alti factori care sa le determine un asemenea comportament. Poate schimbarea de decor a fost prea drastica pentru ei, sau anumiti parametrii ce tin de apa si tot ce implica asta sunt diferiti fata de ceea ce aveau in magazin. Daca nu manifesta semne de boala vizibile fizic sau prin comportament, nu cred ca ar trebui sa fi foarte ingrijorat. Intradevar au un comportament ciudat, dar probabil ca o sa isi revina cu timpul. Tu fi cu ochii pe ei cat mai mult posibil.
Fi binevenit! Cam sumara prezentarea, dar banuiesc ca o sa ne asaltezi cu detalii pe parcurs. Fi dragut si treceti locatia la profil si zine si noua numele complet. In rest ce sa zic? Multa bafta si ape limpezi.
Imi pare sincer rau. Stiu cum este. Chiar daca sunt doar niste pestisori, te poti atasa mult de ei.
Nu neaparat, dar daca vrei cu adevarat sa ti si plante, atunci cam trebuie inlocuit.
Bine ai venit pe forum. Acvariul pe care ti-l doresti este cam mic pentru a tine 2 carasi. Vei avea nevoie de 100 de litri.
Ce pesti ai? Pentru volumul acvariului ai foarte multi!!! 32 de pesti suna a ciobica. Da detalii complete ca sa te putem ajuta si noi mai mult. La volumul acvariului tau va trebui sa ti 2-3 specii care iti plac, si care corespund cu ce ai tu acolo, atlfel vei intampina probleme mai mult ca sigur.

Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Go to: