[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: emmy
Forum Index » Profile for emmy » Messages posted by emmy
mda stiu ca ai dreptate cu pietrele.... am latimea mica la acvariu...... probabil o sa urmeze o reconfigurare a pietrelor..
Buna seara,

Dupa o lunga perioada de pregatiri, modificari am reusit sa ajung la un acvariu cu dimensiunea 150x55x55(coloana apa 50)

Am reusit sa finalizez 90% din tot ce mi-am propus.

Background facut de mine....

Filtru conceput de mine (provizoriu o sa fac unul mai mare) e situat in partea stanga a acvariului, filtrul fiind facut dintr-un acvariu mai mic, medii filtrante de la eheim si pompa e un eheim compact 2000

Lumina provizorie neon normal de 24 (capac facut personal si lipita folie reflectorizanta)

Nu dispun deocamdata de bani pentru a imbunatatii filtrul si lumina si inca nu am reusit sa imbrac acvariul in pal cum imi doresc...

Cateva poze cu capodopera mea

Acvariul in ansamblu... astept pareri de la altii cu mai multa experienta
image

image

Cateva poze mai in detaliu nu chiar excelente......
image

image

image

image

image

image

Astept pareri si opinii unde ce si cum am gresit
Buna seara,

In cele din urma am reusit sa finalizez 90% din tot ce mi-am propus.

Acvariu a fost modificat la 150x55x55(coloana apa 50)

Background facut de mine....

Filtru facut de mine (provizoriu o sa fac unul mai mare) e situat in partea stanga a acvariului, filtrul fiind facut dintr-un acvariu mai mic, medii filtrante de la eheim si pompa e un eheim compact 2000

Lumina provizorie neon normal de 24 (capac facut personal si lipita folie reflectorizanta)

Nu dispun deocamdata de bani pentru a imbunatatii filtrul si lumina si inca nu am reusit sa imbrac acvariul in pal cum imi doresc...

Deci uitati cateva poze cu capodopera mea

Acvariul in ansamblu... astept pareri de la altii cu mai multa experienta
image

image

Cateva poze mai in detaliu nu chiar excelente......
image

image

image

image

image

image

Revin cu update la proiect dupa o lunga perioada de timp. Azi am lipit acvariul !! putin modificat suportul si acvariul, pt a avea o latime mai mare a acvariului am redus din lungime, acvariul are dimensiunile 150x55x55 sticla de 10 cu intariturile de rigoare. Coloana apei va fi de 50

Acvariul o sa fie populat cu ciclide africane.
O sa am un filtru home made simplu.. O pompa eheim de 2000l/h, medii de filtrare burete+siporax+zeolit (aici astept si alte propuneri si sugestii), filtrul o sa fie situat in laterala acvariului.

Filtrul e inca in stadiu de proiect... dar dupa o lunga perioada de timp am reusit sa vad acvariul in casa si fizic nu numai virtual .
Am de vanzare cateva tuburi de silicon dow corning negru anunt valabil in Timisoara pret 31 lei
Am eu documentarul... il vrea cineva ?
E in engleza....
Porcu wrote:Avind in vedere problema cu masa, fa-i fundu' cit de gros poti, fie duoa placi de 12 mm fie 3 de 10 mm ....... sa reduci riscurile cit de mult poti ....... As vrea sa-ti pot da o rezolvare 100% sigura da' nu stiu ce sa zic .......

uite aici solutia mea la care astept pareri:

pun distantiere sa indrept palul.... la distante de 3-5 cm intre distantiere
iar peste palul care este acum sa mai pun o placa .......

Ce ziceti ?
2. un filtru intern(incorporat in acvariu nu am cum sa fac din cauza dimensiunilor mici ale acvariului) dar am venit cu o idee in partea dreapta a acvariului am liber de la acvariu si pana la perete vreo 20 cm asta insemnand un acvariu mic de aprox 450x200 pe post de filtru pt o pompa eheim 1002 compact ( sau ceva de genu) intrebarea este urmatoare ce sanse sunt sa raman fara apa in filtru (acvariul mic) probabil il fac pt filtrare mecanica numai.... bureti, pt a avea debit mare de circulatie. Imi va venii destula apa din acvariu mare ? ma gandesc la o teava din PVC de 75... as pune cat mai mica pt a avea o putere mai mare in a trage mizeriile

Sper ca am reusit sa ma fac inteles

Imi raspund singur la 2 Dupa legile fizicii nu am cum sa il fac sa functioneze. Apa tinde sa imi aduca ambele acvarii la acelasi nivel prin tub etc dar nu va avea sigur debitul pompei mele din cauza ca PVC meu urca mai sus de nivelul apei si apoi coboara.... deci varianta asta pica. ( filtrul incorporat in acvariu are avantajul presiunii apei de aceea poate avea debitul mare)...... gandesc mai bine ziua decat noaptea )
tizzle wrote:Ce grosime are pal'ul? Iar cu distantierele, o idee ar consta in folosirea unor bucati de platband puse de'a lungul cadrului, a.i. palul sa fie sustinut pe toata suprafata , nu doar in zona suruburilor.

palul e de 18 iar distantierele au 5 cm lungime si 3 latime (profilul e tot de 3) pai nu prea ar merge platbanda ca doar creste treptat diferenta de la 0 pana la 1 cm dar la distante de 5 cm intre ele cred ca reusesc. Ar insemna 5 cm de pal sustinut de distantiere si 5 cm in aer....
stefanp wrote:Ma bag ca musca
Dar nu e cam prea lung pentru latimea de 45 cm ? Dpdv estetic vorbesc...

deocamdata ma uit la suport e destul de lung pe langa latime dar nu cred ca ar arata urat daca o sa fie pe tot peretele.......
Geamul plan de 2 metri lungime se va indoi dupa suprafata pe care sta, am verificat asta fara voia mea .
De "repararea" mesei cu distantiere nu stiu ce sa zic, trebuie sa faci treaba foarte bine, sper ca ai simt tehnic si indeminare, adica un profil psihologic de inginer cu doua miini drepte. Nu-i destul sa obtii planeitatea deasupra planului, trebuie sa ai si rezistenta pe durata multor ani. Trebuie sa reziste la 800-900 kg care preseaza constant.
Daca alegi rezolvarea asta foarte riscanta fa acvariu cu fund dublu.

In rezumat, eu nu te-as sfatui sa incerci daca nu esti absolut convins ca stii ce faci.

in timp imi e si mie frica.... ca nu am prea mare incredere in pal... se curbeaza dupa cum bate vantul dar palul l-am prins in suruburi de 6 cu capul bagat in pal.... la o distanta de 45 cm aproc acum daca pun distantiere exact la suruburi si strang bine si mai sunt si pe distanta dintre suruburi teoretic nu ar trebui sa se deformeze... sunt distantiere de plastic ce se folosesc la termopane.....

Da fundul dublu de 10 sau 12
ar mai fi o solutie... am distantiere de 5 3 2 mm sa pun intre profil si pal in asa fel incat sa aduc palul la suprafata plana.... ideea e ca distantierele le pot pune la distanta de vreo 10 cm intre ele sa spunem. Avand in vedere ca sticla e plana nu cred ca ar distorsiona palul tu ce spui ?
Sigur ati uitat de proiectul meu......... revin cu "noutati"
Dupa o destul de lunga perioada de vreme am mai inaintat si eu cu proiectul putin(si cu design nou) din cauza sotiei

Nu va asteptati sa va arat acvariu si cu pesti.... o fost in standby proiectul
Aici sunt in acest moment
image
poze real life nu am cu el deocamdata dar am o problema la el..... partea pe care vine acvariul din cauza sudurilor si fara prea multa experienta, facut in graba de la mijlocul suportului spre stanga cum te uiti la el are o inclinatie de 1 cm ( 1 cm pe 1m lungime aproximativ) voi pune intre pal si sticla polistiren de 3cm, este diferenta asta o problema ? imi solicita sticla la incovoiere ? sau se ocupa de asta polistirenul ?

Sa raspund intrebarii de mai sus cu ce il voi popula pana acum nu eram sigur cu ce va fi, acvariul va fi cu ciclide africane.

Va fi numai de 2000X450X600 Lxlxh cum spuneam modificat din cauza sotiei, locul e mic unde stau.... 2500x4000, imaginati-va o asa camera cu un pat de 2 persoane dulap..... intelegeti...
Pe peretele unde va fi acvariul deasupra am facut eu un dulap suspendat din rigips si dupa lungi discutii nu am voie sa trec de el si asa am ajuns la latimea de 45.
asa va arata proiectul in viitor.... aproximativ.... nu am avut timp si chef sa il fac mai detaliat de atat
image

Vedere frontala.
image
Pe lateralele acvariului voi avea margini din pal.... pana in perete iar sus voi unii cu pal de la nivelul apei pana sus la dulap ( practic un nou perete format din dulapul suspendat si acvariu)
Sub acvariu unde este suportul vor fi compartimente.

CONCLUZIA:
Pot spune ca virtual il am deja

Informatii tehnice de care am nevoie din experientele dumneavoastra dragi prieteni
mai exact de 2 deocamdata

1. decorul vreau sa il fac eu din polistiren si ciment am vizualizat ceva chestii interesante... Cum tot ce este in apa influenteaza apa, intrebarea mea este cat de nocive sunt substantele ce le da polistirenul in apa ? este ok sa il fac din polistiren ? ca firmele cu decoruri te usuca de bani si nu prea dispun de ei.

2. un filtru intern(incorporat in acvariu nu am cum sa fac din cauza dimensiunilor mici ale acvariului) dar am venit cu o idee in partea dreapta a acvariului am liber de la acvariu si pana la perete vreo 20 cm asta insemnand un acvariu mic de aprox 450x200 pe post de filtru pt o pompa eheim 1002 compact ( sau ceva de genu) intrebarea este urmatoare ce sanse sunt sa raman fara apa in filtru (acvariul mic) probabil il fac pt filtrare mecanica numai.... bureti, pt a avea debit mare de circulatie. Imi va venii destula apa din acvariu mare ? ma gandesc la o teava din PVC de 75... as pune cat mai mica pt a avea o putere mai mare in a trage mizeriile

Sper ca am reusit sa ma fac inteles
bilti wrote:si de unde o sa cumperi sticla? zic asta deoarece in tm nu cred ca o sa gasesti.

am gasit deja sticla
Salut, sunt din timisoara, student la Politehnica si in acvaristica pot spune ca sunt incepator.... acvariile din copilarie nu se pun
Porcu wrote:
emmy wrote:nu am acces din spate o sa fie cat peretele..... H il ai la 65 cu sticla de 12 ?

Geamu' e de 15 mm .

cu H 65 si sticla de 12 da un coeficient de 2,5... e sigur sau nu e asa sigur cu 12?
Porcu wrote:E frumos ca latimea sa fie cit mai mare , profunzimea iti da posibilitatea sa-l amenajezi estetic. Daca ai acces si din spate e bine sa-l faci cit de lat poti. Al meu are dimensiuni asemanatoare: L=240 cm, h=65 cm , l=80 cm si nu-mi pare rau ca-i asa lat. Repet: accesu' din spate e obligatoriu la o asemenea latime.
N-are rost sa-l faci inalt de 90 cm daca vrei sa cresti plante ....... chiar, ce vrei sa tii in acvariu?

ee nu am acces din spate o sa fie cat peretele..... H il ai la 65 cu sticla de 12 ?
cu putine calcule nu e necunoscut..... eu zic ca e foarte buna
brawn wrote:1. Eu as merge pe Dow Corning.
2. In niciun caz nu este prea mare latimea (plantat, ciclide sau "sarat").
3. Eu as face o lampa suspendata. Cele mai "profi" sunt din tabla inox.

P.S. Ai remarcat Glass + Water Weight?

da stiu stau la casa..... as merge pe 65 coloana de apa dar la sticla de 12 mm da safe factor 2.5... e mic 2.5 care are experienta in asta ?

vreau sa plantez scalari, neoni, sumatrani... inca nu stiu exact ce pun.... toate la vremea lor (scalari sigur)

Forum Index » Profile for emmy » Messages posted by emmy
Go to: