[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Trage la sofran sau la rama? Ce m-as juca cu undita in baltoaca aia
Iti tai koyu, il infig intr-o tepusa si il pun acolo trofeu.
Trebuie sa acopar o suprafata uriasa
Ceva gen 10cm/4cm
Mersi umflatule
Daca e sa ma iau dupa calculatorul ala, 2 ember tetra ar fi suficienti pentru acvariul meu.
Cum zice si francezul, bullshit.
Fa-le si tu niste poze, sa vedem si noi
Mersi!
Multumesc, conasule
Multumesc
N-are nimic, daca se supara Dan stergem ce e in plus si te iarta
Eu cand fac curat la gandacii de la cabinet, iar acvariul ala e o diviziune a unei subdiviziuni fata de al tau, pana la final am ganduri sinucigase
marcusyon wrote:Zi de curatenie

Echivalentul a 16 ore la sala de fitness?
flo77 wrote:Ce probleme ti-a creat purigenul?

Am uitat sa-ti raspund.
Primul semn - picura reactorul pe la stuturi, am rezolvat cu niste coliere de neam prost.
Al doilea - dupa ce 2 zile purigenul se balanganea intr-un mod placut ochiului, a inceput sa se "cimenteze". S-a si inchis brusc la culoare, probabil datorita taninului din apa (a iesit ceva maroneala din lemne, n-a fost jucarie).
Mai scuturam reactorul, se mai sfarama blocul de beton, mai mergea un pic. Finalul a fost blocarea totala a flow-ului, moment in care l-am desfiintat si gata. O sa-l folosesc probabil la micul marin, il promovez la functia de reactor de zeolit, gfo, etc.
Purigenul il voi regenera si il voi pune in filtru, la prima curatare. Chiar daca in saculet nu e la fel de eficient, dar sa fie acolo.
Taninul din bazin l-am elimitat intr-o saptamana cu un filtru HOB Aquael fzn3, plin cu carbune activ.
Multumesc frumos baieti! Buce, nu stiu. Momentan nu umblu la el, fiind extra crud (azi implineste 3 saptamani de cand a fost dat la apa, prima plantare am facut-o vineri dimineata - m-am dat jos din pat la 5:30 pentru operatiunea asta, iar completarea cu plante am facut-o ieri). Am sa-l las
sa se aseze, sa vad ce plante fac mofturi, care rezista si care nu, etc. Ieri am adus doi ancistrusi mici din bazinul de la cabinet, ca m-am saturat sa iau lemnele la periuta.

EverSad wrote:Domnu' admin...

La ce este acolo, ai inceput de Miercuri amenajarea?

Cat a durat de la bazin gol la rezultat?

Domnu' trist, mergi la pagina 1, raspunsul e acolo
Multumesc! Pentru mine e suficient cat sa spun ca mi-am facut damblaua.
La aproape un an, am decis sa bag apa in lighean.
Intre timp am renuntat la reactorul cu purigen ca mi-a creat probleme, filtrul mare a devenit filtrul mic deoarece am mai achizitionat un SunSun HW-3000.
Nu dati cu pietre, mi-au venit toate spumele si gandurile negre in timpul plantarii, abia am terminat.

image

Si cam asa arata coltul meu, cel care teoretic trebuia sa ma relaxeze, dar care practic imi scoate peri albi.

image

P.S. Rodo, ramane cum am stabilit, kind reminder!
Dupa lupta cu alga maro (un covoras frumos care perla mirific) bazinul pare ca isi revine (a trecut o saptamana de la ultima curatare si n-a mai aparut paturica).
Mai trebuie sa scot echipamentele sa le curat in exterior.

In rest, pe #sarakie. Opincaru si Adivb au daruit masa cu ce i-a lasat inima

Sper sa gasesc o colonie de xenia pulsing mai pe ieftineala si ma declar fericit.

image
Nu conteaza marca, dar musai sa fie gel, nu lichid.
Ia superglue GEL, pui nitel pe planta, bagi mana si tii 2-3 minute planta nemiscata pe pozitie.
Intai faci probe, bagi planta, vezi unde vrei s-o pui, in ce pozitie, unde e punctul de contact, etc.

Eu bagam anubiasul pur si simplu, il indesam nitel pe pozitie si aia era.
Bre, schimba-l in plm treptat. Imparte-l in 6 patrate imaginare, scoti un patrat si bagi aikido ala nou cum plm ii zice, dupa cateva zile mai scoti un patrat, mai bagi wushu si tot asa.
Fii roman, ce mama naibii

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: