| Message |
|
|
|
Eu le dau hrana vie congelata larve rosii + artemia si le place. Mai combin si cu hrana uscata, vitamine, fulgi etc. Un detaliu important este sai intrebi pe cei de la magazinul de unde iai luat cu ce ii hraneau, deoarece daca le schimbi prea brusc alimentatia pot surveni tot felul de complicatii.
|
 |
|
|
E foarte bun acvariul, atata timp cat nu mai adaugi alti locatari. Eu tin un betta mascul intr-un acvariu ce are aproximativ acelasi volum ca si al tau si nu am probleme. Chiar e vioi bettanul si fericit. Completez la ce a zis colegul mai sus si iti sugerez sa ii cumperi si o planta. Daca nu ai substrat ia ceva de suprafata, sau daca vrei ceva mai frumos si esti dispus sa dai cativa lei in plus, cumpara o anubias, dar una care sa fie prinsa de o buturuga. O sa-i placa. Al meu isi face tot timpul de lucru pe langa ea.
|
 |
|
|
Frumoasa evolutia acvariului tau, tine-o tot asa!
|
 |
|
|
Fi bine venit, frumosi pestani. 
|
 |
|
|
|
Iti spun eu unde ai gresit:
1. Nu mai posta consecutiv. Exista butonul edit. Daca nu a mai postat nimeni de la ultimul tau mesaj, foloseste butonul edit si adauga ce ai de zis. Este interzis sa faci posturi consecutive.
2. Ai un limbaj si o atitudine care lasa de dorit, asa ca te rog sa ti le revizuiesti. Daca alti pot, poti si tu.
3. Tu ai creat acest topic pentru ca noi sa te ajutam, nu mi se pare normal sa ii arunci cu sare in ochi lui flyer dupa ce a fost destul de amabil sa iti raspunda la intrebari. El te ajuta pe tine nu tu pe el si nu e nimeni obligat sa o faca. Daca nu iti place, nu ai decat sa te documentezi singur.
Si un sunt doar un simplu user, dar cred ca e de datoria noastra sa-i ajutam pe cei nou-veniti. Flyer nu a gresit cu nimic.
|
 |
|
|
Bine ai venit pe forum!
|
 |
|
|
|
Foarte frumos mititelul. Sa fie sanatos si sa te bucuri de el.
|
 |
|
|
Foarte frumos, bravo!
|
 |
|
|
Cea mai tare poza cu melcul, serios! Zici ca este de pe alta planeta. Nu mi-a mai fost dat sa vad asa ceva, verde frate de la cap la coada. De apreciat calitatea pozelor.
|
 |
|
|
|
E frumos, dar parca mai merg cateva plante, eventual sa maschezi putin filtru si mai poti completa cu ceva plante si pe fundal.
|
 |
|
|
Le poti posta si aici.
|
 |
|
|
Bine ai venit pe forum. Frumos cadou ti-ai facut, pardon...i-ai facut. Ca sfat incep prin ati spune sa folosesti cu incredere limba romana, fara prescurtari preluate de pe messenger. E doar o chestie de bun simt. Asteptam si ceva poze daca se poate. Bafta!
|
 |
|
|
|
@exp: nici eu nu am folosit maternitate la vivipari, defapt nici nu am una. Am vazut doar ca nu sunt prea multe plante la el in acvariu si de aia am sugerat. Nu te contrazic deloc, asa procedez si eu. Din 8-9 nasteri pe care le stiu de cand am acvariu, au supravietuit cam toti puii. Pot sa zic ca am destule plante, dar cel mai mult le place pistia. Se ascund printre radacinile acestei plante si nu are nimeni treaba cu ei.
|
 |
|
|
Nu e nimic batut in cuie, dar daca sunt ingrijiti corespunzator, pot trai de la 2-3 pana la 5 ani in acvarii. Din ce am mai citit si eu, daca sunt tinuti la temperatura mai mica, traiesc mai mult, deoarece le este incetinit metabolismul. In schimb daca sunt tinuti la temperaturi mai ridicate sunt mai activi. Personal, folosesc a 2 varianta, pentru e mai placut sa ai un peste activ decat unul adormit.
|
 |
|
|
|
Burta nu pare nici mare nici mica, cel putin din unghiul care a iesit in poza asta. Cand ii vine vremea, o sa se retraga ea singura intr-un loc mai linistit si o sa stea pe acolo, posibil si 2-3 zile, uneori mai mult. Pentru orice eventualitate, sau daca observi ca incepe de stea retrasa, muto intr-o maternitate.
|
 |
|
|
Ai putea sa incerci cu Microrasbora galaxy. Sunt putin mai pretentiosi, dar par potriviti cu decorul pe care il ai tu acolo(care e chiar frumos, parerea mea).
Sursa wikipedia:
In a small tank, a group of 6 individuals - half males, half females - will do well and exhibit natural behavior. They tend to be rather stationary, hovering in a peculiar position in favorite spots; males and females tend to keep separate when at rest.
Bafta!
|
 |
|
|
|
Daca nu esti sigur de ceea ce faci, eu iti recomand o alta optiune mai traditionala care, cel putin in cazul meu a dat rezultate bune. E vorba de cresterea temperaturii treptat cu 1-2 grade pe zi, pana ce ajungi la 29-30 de grade. Asta a functionat perfect pentru mine si nu am avut de lucrat cu substante pe care nu fost complet stapan ca sa zic asa. In decurs de 1 saptamana pestii s-au insanatosit cu totii si nu am suferit nici macar 1 pierdere.
|
 |
|
|
Foarte frumos setul de poze, te cam lasa cu gura cascata.
Bravo voua! Si eu ma alatur gastii care spera ca acest acvariu nu va deveni doar o amintire.
|
 |
|
|
Ce super arata, doar atat pot spune. In ce priveste alte aspecte, ma cam bate practica/experienta.
Sunt curios in schimb daca va iesi ceva din "chestiile" alea de sub...
|
 |
|
|
Bine ai venit pe forum Victor. Planurile tale suna foarte frumos, mai ales cel de 900. Multa bafta si te asteptam si cu ceva poze la momentul potrivit.
|
 |
|
|