Message |
|
@kirucd.
de ce numai t8? nu stiu si nici nu prea ma intereseaza aspectul. eu am un corp in tavan in baie cu 4 neoane scurte, pentru alea am intrebat.
intensitate si spectru - bineinteles ca a fost prima intrebare pe care am pus-o baiatului care mi le-a vandut. raspunsul a fost ca au fost facute aceste masuratori de intensitate, spectru si inca ceva, cred ca clipire, la un laborator acreditat, si intensitatea luminoasa este mai mare decat la un starter clasic si spectrul este absolut identic, si de clipit nu clipeste, este lumina continua. au cei de la importator si hartiile care sa demonstreze aceste masuratori.
inventie romaneasca - nu este inventie romaneasca si nici nu este produs in romania, este produs in germania, daca nu ma insel este produs sub patent philips sau osram.
pentru toata lumea - am sunat la firma dar si am lasat vorba de intrebarile voastre. eu am vrut o confirmare ca am cumparat ceva ok sau nu, dar discutia evolueaza intr-o directe care nu ma incanta. daca va fi cineva de la firma distribuitoare sa va raspunda, foarte bine, daca nu, nu.
|
 |
|
diseara cand ajung acasa fac poze, maine le postez.
cat despre spectru si putere, asa cum am spus mai devreme: din moment ce filamentele nu mai sug putere din retea mie mi-e clar ca tubul e mai economic. dar da-le incolo de neoane si becuri economice ca deja am scris prea mult pe subiectul asta. maine postez pozele, si peste vreun an doi va mai tin la curent cu rezultatele investitiei.
|
 |
|
uite ca m-am apucat si de pictura, sper ca philips osram si alti producatori sa ma plateasca pentru reclama de le-o fac  .
spectrul: are avantajul ca ramane constant in timp, nu se modifica. la droserele clasice, spectrul de azi nu este acelasi cu spectrul de peste un an, intensitatea de azi nu este aceeasi cu intensitatea luminoasa de peste un an. la astea moderne tubul arde identic si azi si peste 3 ani.
cred ca pana la urma o sa ajung sa fac o poza la neoanele din baie. unul din cele 4 neoane este ars, innegrit la un capat, filamentul e rupt si se aude in interiorul tubului cand il scuturi. ei bine, neonul asta ars, care nu poate fi aprins cu drosere clasice, arde absolut identic cu celelalte 3 care sunt nou noute. asa ca nu mai trebuie sa arunc tubul cand i se termina filamentul.
later edit: a si sa nu uit, aprinderea asta fara filamente are o multime de avantaje: neoanele nu clipesc, lumina este constanta, se aprind instantaneu cand apesi intrerupatorul, se dimeaza cu un variator pentru becuri cu incandescenta, nu se imbatranesc cand le aprinzi cu senzor, poti sa le aprinzi de o suta de ori pe zi, si mai erau si altele nu le mai tin minte, dar sunt scrise pe schema aia din cutia droserului.
deci nu mai este nimic din ce era acum cativa ani, dezavantajele neonului au disparut, neoanele sunt lampi cu drepturi depline as putea zice
bine, ce imi convine mie este ca sunt economice, starterele astea de ultima generatie consuma jumatate din curentul consumat de starterele clasice.
|
 |
|
scificuss wrote:
... de ce s-a ramas totusi la varianta cu filamente. Iti explic cu alta ocazie ce si cum.
Eu te-as crede pe cuvant, daca nu as avea la mine in baie 4 neoane, care se aprind, ard, lumineaza etc fara filamente. Deci repet: am 4 neoane t8, de 18 w, de 60 cm lungime, neoanele alea scurte banale clasice, care patru neoane sunt legate fieca5re la doar cate un singur piciorus de la fiecare capat al neonului. asta demonstreaza ca filamentele acestor neoane nu sunt folosite, din moment ce nici macar nu sunt conectate in circuit.
Ca o paranteza, cand am instalat acest starter, mi-am chemat electricianul, mesterul care imi face mie de toate electrice prin casa, de vreo cativa ani. Reactia lui a fost exact asta: nu se poate, e gresita schema, cum adica se conectaza un singur pin la neon? cum adica din starter ies doar doua fire? trebuie sa iasa 4, ca neonul are 4 picioruse, etc. Eu tot insistam ca tocmai, ca e starter de ultima generatie, si sa faca cum e desenul. am sunat si la firma dar nu a raspuns nimeni. El a zis ca face, dar de aprins nu o sa se aprinda veci. Intrebarea suplimentara a fost: la care piciorus din cele doua sa lege?  ). pur si simplu era peste puterea lui de intelegere, dupa ce a montat de 20 de ani neoane, sa lege neonul la un singur piciorus. dupa ce a montat starterul si a testat, parca tot nu ii venea sa creada  )
cat despre denumire: pe cutiuta asta de metal a mea care aprinde neoanele scrie asa: entervill electronic starter. made in eu. de aia eu ii zic starter. Nu stiu cum sa ii spun altfel. droser poate? e vorba de aparatu' ala care se leaga intr-o parte la reteaua de curent, si in cealalta parte la neon.
|
 |
|
scificuss wrote:Absolut normal. Un consumator de 100 w ca sa lucreze in parametrii optimi va consuma tot 100w. Daca alimentarea se face la alte surse decat cele uzuale e posibil sa creasca usor consumul prin pierderile din adaptoare. E o e lege a fizicii si nu prea iese cum am dori noi.
eu totusi nu sunt lamurit. un droser de ala electronic aprinde neonul clasic, prin infierbantarea catozilor aia, filamentele neonului. starterul meu, de care radea colegul ceva mai sus, nu incalzeste filamentele (drept dovada ca tubul e conectat la cate un singur piciorus, nu la ambele. pai daca ambele filamente nu mai consuma curent, nu e logic ca scade consumul?
repet, neonul e conectat doar la cate un singur piciorus din capat, nu la ambele. baiatul care vinde starterele exact asa m-a convins: daca un droser are nevoie de ambele picioruse din capatul tubului (deci de toate patru de fapt) atunci e clasic. droserele care aprind neonul prin frecventa nu folosesc filamentele si de aici economia de 50%.
cu alte cuvinte: consumul tubului = consumul filamentului 1 + consumul filamentului 2 + consumul pentru mentinerea plasmei in stare amorsata
consumul tubului cu startere de ultima generatie = 0+0+consumul pentru mentinerea plasmei in stare amorsata.
|
 |
|
ups, acum am vazut varsta topicului, data ultimului raspuns. scuze! si merci pentru urari.
referitor la pret: pai stiu si eu preturi mici, de exemplu un starter de ala clasic costa 4 lei.
Problema e ca eu nu am gasit startere care sa aprinde neoane fara filament! adica cu filamentul rupt, innegrit, care suna cand il scuturi. asta e singurul, pe care l-am gasit, si am gugalit la greu. sunt preocupat de iluminat cat mai economic, cred ca am fost printre primii care au cumparat becurile economice, cand costau o mica avere (270 mii lei am dat pe un bec philips prin 2003, mai functioneaza si acum - fa o comparatie cu becurile economice chinezesti la 3-4 lei bucata, alea sunt pocnitori).
dar sa revin: neonul se aprinde fara filamente, da? adica nici nu sunt conectate filamentele, conectezi un singur pin din cele doua din capatul neonului. pai de aici economia: daca doua filamente nu mai ard, si neonul se aprinde! droserele alea aprind neonul electronic, dar tot incalzesc filamentele!
|
 |
|
salut. incearca cu un starter de ultima generatie. eu mi-am luat de aici, costa cam scump 120 de lei pentru 4 neoane, dar nu incalzeste acvariul pentru ca nu foloseste filamentele tuburilor, aprinde tubul fara filament, de aia face si o mare economie de curent si de neoane etc. deci isi scoate banii. starterele de tipul asta de ultima generatie aprind neonul fara sa foloseasca filamentul neonului.
|
 |
|
|
|