[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ugarit5
Forum Index » Profile for ugarit5 » Messages posted by ugarit5

Pe site-ul optimus digital am gasit o multime de componente bune si ieftine,si niste copii de Arduino bune si ieftine
Pare ok,poti sa iei orice termometru (gasesti la animax spre exemplu la 6 lei).
Pe langa matrix poti sa iei si siporax (multi folosessc cele 2 materiale combinate,matrixul fiind mai scump). Siporaxul este aproape la fel de bun.
Legat de fertilizare,daca ai inceput cu substrat dennerle,e pacat sa nu continui tot cu fertilizare dennerle.
Ce plante si ce pesti ai vrea?
Bine,daca iti plac bulele...
Intr-un acvariu de 54 l ar merge vreo 8 neoni,un trio de vivipari (1m si 2-3 femele) si sanitari
O binee
Asteptam sa vedem noul setup
Pietrisul acela este prea mare,puteai sa pui doar pietris de 2-3 mm sau nisipul in zonele fara plante (asa am facut la acvariul meu)
Filtrul acela e cam prost,ar trebui sa dai din pesti (sau sa iei un filtru mai bun,extern).
Inlocuieste carbunele cu minisiporax pentru o filtrare biologica mai buna.
Nu stiu,substratul acela mi se pare prea mare pentru plante. E cumva un pietris grosier,pietricele,sau spartura de scoici?
Cand se termina plantaminul inlocuieste-l cu jbl ferropol sau profito

Pompele acelea de aer sunt inutile ,este suficienta oxigenarea produsa de valurirea de la filtru (indreapta teava de la filtru in sus,cat sa miste apa)
Mie personal nu imi plac bulele produse de pompa intr-un acvariu
Stii cumva cati pesti ai din fiecare specie
Scoate scoicile din acvariu (cresc duritatea apei si nu este bine)
De asemena ce substrat,ce filtrare si ce/cati pesti ai?
Daca iti place cum se vede ok atunci...
Legat de sistemul acela nu stiu cum functioneaza
Asteapta sa iti raspunda un coleg mai experimentat in ale electricelor...

P.S lasa lumina aceea albastra aprinsa doar seara/dimineata (inainte sa aprinzi lumina principala,pentru a simula rasaritul si apusul)/in cateva nopti (pentru a simula luna plina)
Si pestii au nevoie de odihna!
Poate iti prezinti acvariul la o categorie (acvarii plantate,ciclide/marine/altele) si pui niste poze
Buna,lumina aceea albastra nu este necesar sa o folosesti (e inutila)
Ca substrat folosesti ori Scapers soli,ori dupla ground si deponit mix.
Nu inteleg de ce ai luat si pietrisul acela.
Ca material filtrant foloseste matrix sau siporax
Eu zic sa nu folosesti chimicale pentru alge ci doar sa reduci lumina (deoarece nu ai co2).
De asemenea iti recomand sa acoperi pietrisul acela galben cu manado sau alt substrat (pietrisul galben strica acvariul si e pacat)
Salut!
Niste detalii despre acvariu (pesti,volum,lumina,fertilizare,filtrare etc)?
Plantele arata binisor

P.S:Substratul acela ar trebui sa il schimbi (nu stiu cat de bun este pentru plante si arata oribil)
Pietre calcaroase?
Parca erau si niste saruri speciale de la sera,Mineral Salt parca...
Update:acvariul merge bine
Acum 2 saptamani am inceput fertilizarea cu sera florena
Algele maro aparute pe feam le-am racait cu un card si nu au mai aparut

Arata mult mai bine acvariul!
Ce pesti ai?
Filtrul acela buretel mi se pare foarte slab pentru acvariul tau...
Si scoate plantele de plaastic si toate lucrurile artificiale din acvariu!
Inlocuieste-le cu plantele nepretentioase recomandate mai sus (eu am Egeria,Anubias si Vallisneria in acvariu,fara substrat fertilizant) si lemne pentru acvariu (mopani) sau pietre necalcaroase (le testezi cu otet)

P.S: Plante de cumparat gasesti la Hornbach sau la Coralis,iar pe forum poti gasi chiar si donatii de plante
Nu prea cred ca ii va lua cineva...
Pangasius cresc uriasi (pot atinge 1 metru)
Cumpara un saculet de minsiporax de la Animax (10 lei),si indeasa-l acolo in filtru
Niste creveti amano ar merge bine
Cuprul intradevar se "dizolva" greu in apa (reactioneaza greu),dar inca se leaga cu unii compusi organici
In schimb aluminiul...
Ioni dizolvati in apa,cu o electronegativitate mica (prin urmare mult mai greu de detectat cu tds-metrul)

Forum Index » Profile for ugarit5 » Messages posted by ugarit5
Go to: