dupa cum spuneam in prezentare, m-am trezit acasa c-un pestisor in borcan, de care fi-miu(si eu) s-a lipit, asa ca m-am apucat rapid de documentare in ideea ca macar o mincare acolo tre sa-i iau, chit ca ma asteptam sa moara in 2 zile
am citit eu nitel si m-am dumirit ca cei care l-au dat au facut-o cu cap, e un
betta splendens, i-am luat eu mincare de betta(jbl fulgi si daphnii uscate), dar pare c-o duce suficient de bine in borcanul amarit de cam 2l cred, ochiometric asa, cit sa ma gindesc sa-i fac totusi o casa, daca tot zburda
am mai cugetat eu si cred ca la disponibilitatile mele, de timp, nervi, pricepere si buget, cred ca un betta reusesc sa tin cu un pic de stradanie
vreau sa spun de la inceput, ceeea ce ma intereseaza e sa fac un acvariu c-un betta, atit. dar inca am nedumeriri multe, dupa ce-am citit, si va rog, o data sa-mi spuneti dac-am inteles bine ce-am inteles eu ca tre sa fac, si second sa ma lamuriti cu ce inca-s in ceata
asadar
1. tre sa iau un acvariu de vreo 20 l - n-am disponibilitate financiara sa-i iau echipat si bla bla, oricum de principiu cred ca e mai bine sa-i iau utilaje separat decit sa inghit de-a valma un pachet. l-am pus pe frate-meu sa-mi caute duminica prin piete sticla, e ok asa? si daca gasesc unul asa, sticla doar, ce trebuie sa-i fac ca sa fiu sigura ca e bine curatat si n-o sa-mi faca belele?
2. tre sa luam una bucata filtru, am inteles ca extern preferabil, so la buget restrins la extrem m-a orientat la Hailea SL 206 sau ceva similar ca date tehnice, e destul pt un betta in ~20l?
nu va spun cu ce chinuri i-am filtrat ieri apa de dejectii si resturi de mincare
3. termometru de pus in apa, nu exterior, da? digital au ba?
4. incalzitor de apa- la 20l e ok unul de 25w?
5. iluminare- aci vreau sa improizez ceva, ca nu pot acum sa dau bani pe o lampa, ma da familionu afara cu peste cu tot
m-am gindit la un bec din ala economic, cu lumina calda, de aprox10w.. daca-l caut cit mai lung, il pun la o lampa de birou si vad eu cum inventez sa-i fac un reflectorizant, credeti ca e destul? macar ca solutie de citeva luni..
asta e problema mea cea mai mare in momentul de fata, daca va merge chestia asta, daca va lumina bine, daca, daca..
cu mentiunea ca singurul loc rezonabil pe care l-am gasit deocamdata ar fi un raft din biblioteca, deci ar fi cam incastrat intre pereti intunecati
6.un aspirator, curatitor de alge, mincioc.. astea cred ca le rezolv easy, ce-i cu magnetul ala nu mi-e clar, dar nu arde deocamdata..
7. capac.. si-aci am o problema, nu-s dispusa sa dau 2 mil pe unu, cred c-o sa ma documentez mai bine si sa incerc(adica husbandu

sa-l bricoleze, ca de avut trebuie neaparat, si sa se inchida bine, din cauza de copii scotocitori
8. ma gindesc sa-i pun si lui acolo macar o planta, sa-si faca ceva de lucru si sa-mi ascunda mie utilajele
nelamurirea e cite plante-s prea multe? sau cite sa-i pun sa nu fie nici prea prea nici foarte foarte...
si-asa ajungem la alta problema... ii iau eu pietris de substrat, dar cit sa-i iau? cit incape la un bazin de 20l? si tot din cauza de buget, as vrea sa-i iau doar pietris de substrat, deci plante fara fite
9. ii pun si-o buturuga, p-asta am lamurit-o cit de cit cu ce tre sa-i fac, singura nedumerire e cita sare la cita apa?
10.bun, fac eu toate astea, pun si acvariul la ciclat, il las si cit trebuie
numai ca ce fac eu cu bietul peste in tot timpul asta?? parca m-apuca jalea la gindul de borcan gol inca o luna jumate.. o sa traiasca pina termin eu cu acvariul?
11. intrebare de baraj- am gasit filtru si incalzitoare si chestii de genul, cam tot ce ar fi de cumparat neaparat, pe net... mi-e foarte greu sa umblu prin magazine din cauza de prichindei.. sunt reliable sursele de pe net? sa cumpar de la ei sau mai bine nu ma complic? nu ma refer la firme renumite si chestii pro, ma refer la de-astea mititele si ieftine, d-alde resun, hailea
scuze de postul foarte lung, multumesc dac-ati avut rabdare sa-l cititi si va mai si bateti capul cu ce prostii oi fi scris
dar chiar nu stiu absolut nimic decit ce-am citit din o mie de surse in astea 4 zile si-s destul de confuza
si daca tot m-am pricopsit cu pestele, macar sa nu-l chinui aiurea.. un acvariu c-un singur peste fara pretentii poate reusesc sa tin si eu, chiar daca n-o iesi de expozitie