[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pc.ciprian
Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
fiind la inceput de drum ti-as recomanda sa nu te arunci se cheltui bani pe plante pretentioase, cauta sa cumperi echinodorusi, anubiasi, ceva sagittaria subulata ,nucusi, polisperma criptocorine....astea le-am avut eu in bazine low-tech si merg fara nici o problema fara co2 lumina foarte multa si cine stie ce fertilizanti.
Nu te grabi sa cumperi din pethsop plante mai ales daca nu te pricepi la ele, pentru ca sunt multi care vand plante emerse ca plante acvatice
Personal eu am folosit ca si substrat jbl florapol acoperit cu quart 3-5mm si totul a mers brici.
Pestisorii ti-as recomanda sa ii pui dupa ce faci un test de no2 sa vezi cum stai cu valorile, adica sa ciclezi acvariul, vezi ca sunt cateva articole despre treaba asta la coltul incepatorului, iti recomand sa le citesti caci iti vor ajuta
Spor la treaba
Ciprian

L.E. Plante nepretentioase sunt mult mai multe, astea mi-au venit mie acum in minte
Salut , am o rugaminte sa treci pe la rubrica despre noi sa ne zici 2-3 cuvinte despre tine sa stim si noi cu cine stam de vorba
Legat ed plante la ce te referi cand spui "nefortate" ?
Asa cum ti-a recomandat stefanp acelasi lucru ti-l recomand si eu sa iei cu incredere si de la oameni din tara care au mai vandut si nu au fost probleme, sunt o gramada de persoane ce au plante jos palaria
Daca bazinul e facut si intretinut de tine, cu tot cu co2 si restu acareturilor sincer te vad departe peste cativa ani, felicitari,
Cred totusi ca ai unpic cam multi pesti , dar aia e ii selectezi tu in timp, spor la treaba in continuare
pune si preturi te rog
Sandu wrote:Imi puneam toti banii pe faptul ca o sa si-l faca si pe ala mare tot saramura

S-a votat ..... eu zic sa incepem sa ne gandim si de sump si skimmer
Salut, de unde provine piatra, cum arata? pune niste poze cu ea si ne dam seama daca e ce caut sau nu

Andrei Panainte wrote:De cand ti-am vazut noul bazin m-am inbolnavit , la cum arata :X , dar tot nu l-as strica pe saramura , nu dupa ce mi-ai zis cati bani ai bagat ). Poate dupa ce imi satisfac dorinta de a avea un Dogo Argentino poate atunci unul asa mare. oricum Cipriane eu mereu ti-am admirat acvariile si mai ales marinul ala mic care arata intr-un mare fel .

Lasa ca treci pe la mine si le punem pe hartie ca`i cel mai bine
salutare, si mie imi place inceputul, legat de neoane ai putea sa incerci sa treci la t5 si cu un neon ai rezolvat ceea ce rezolvi acum cu 2, daca tot va fi super low tech macar da`i lumina buna

Spor la treaba
mmmmda deci va fi un FOWLR (fish only with live rock) iar dupa 6 luni o sa duduie cu corali duri .....asa ziceai si la inceput ca nu o sa il faci de apa sarata

De raspuns la intrebari nu mai raspund si eu caci cu siguranta cei dinaintea mea ti-au clarificat cat de cat ideile, oricum ma alatur drumului ce va urma

Imbolnavire placuta?
kirucd wrote:Mersi Andrei, pe cand vedem o saratura si la tine?

Stai sa il termin eu pe al meu sa vezi ce se imbolnaveste
Asa cum zice si titlul ma apropii cu pasi repezi de start implicit sunt in cautare de piatra uscata chiar si piatra vie la preturi ok, astept un semn aici , pe pm sau yahoo messenger pc.ciprian
am uitat sa mentionez ca sunt in special in cautare de piatra gen fiji usoara, cu porozitate mare care se sparge usor
pune ma nea koala un senzor de nivel si ai scapat, maine poimaine te aud ca ti`ai inundat dormitoru din cauza sticlei vezi daca pui senzor iti recomand sa il alimentezi separat cu 12-24V la mine toti senzorii care ii aveam desi scria ca sunt de 220V s-au sudat clapetele in ei si.....intelegi tu ce a urmat.

Mali in principiu merge si la pompa de apa dar depinde cat de jos ai recipientul de autocompletare, o pompa de apa de 300-600L nu iti ridica la 1m inaltime, cel putin la mine nu a ridicat, si de aceea sunt care prefera pompa de aer.
Eu am pompa de apa dar recipientul de osmoza este langa sump si la nivelul acestuia
Dan wrote:PS: Acum ca am datele de contact rog un moderator sa le stearga din postul lui Olimpiu, ca sa nu ramana pe vesnicie publice

Done
vezi ca eu sun coralu l`am mutat in sump din cauza clovnilor care imi sareau imediat pe el cand ii dadeam de mancare, hermitul mi l`a si zapacit o data ca sa ii ia artemiile din el, sa ne tii la curent cu hranirea
Cat despre pete dupa cum iti ziceam am trecut si eu prin asta, si atunci la fel avea din aripioare zdrentuite, dar si-a revenit ....succesuri
vazui mesaju si azi dim cand l-ai postat, numa ca eram prins cu neste treaba si am uitat sa dau cu reply, arata f bine, usor usor prinde forma
e pe vine, si tre facut cat mai repede ca mai au unpic coralii si ies din bazin peste mine in casa. Din pacate stau cam prost cu timpul, dar imi revin eu si intru in forta. Doar cateva elemente imi mai lipsesc
valeeeeeu ce de raspunsuri, multam mult de aprecieri
un gest de admirat, bravo Dan,
Olimpiu asta nu face, la fel cum ai zis si tu sa iti dea un impuls si mai mare de la spate
Succes in continuare
la cum facusi scape`u cred ca puteai sa lasi lupele , oricum arata intr`un mare fel, acelasi lucru te intreb si eu, fara filtrare?

Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Go to: