Message |
|
Multumesc merlin21 pentru idei, suna bine ce zici, am dat un search dupa indian almond leaves si par interesante 
|
 |
|
Nu stiam ca pot sta si o saptamana doar cu mancarea aceea "de weekend".
Am inteles, nu o sa mut acvariul mai la lumina, am trecut pe lista de cumparaturi o priza programabila. Va multumesc tuturor pentru sfaturi.
In alta ordine de idei(nu as mai deschide un topic nou, scuze), stiu ca s-a vorbit mult despre nevoile minime ale unui betta, am gasit multe pareri contradictorii.. Intentionez sa il mut pe razboinicul meu (care acum este chiar pasnic) cam intr-o luna, pentru ca am inteles ca va deveni agresiv cu ceilalti. Care ar fi cerintele minime pentru acvariu in care sa stea el si eventual un pomaceea si o planta? 15L e prea putin? Incalzitorul stiu ca e necesar, dar filtrul/pompa de aer/lumina cat sunt de necesare? Ce plante ii plac mai mult unui betta? Scuzati avalansa de intrebari, dar ce am citit pana acum se cam bate cap in cap
|
 |
|
Stiu ca nu se tine in soare, era vorba doar de lumina care vine pe o fereastra neluminata direct de soare. Am luat in considerare si cumpararea unei prize programabile, multumesc pentru sfat.
|
 |
|
Cum se apropie Pastele si zilele libere din acea perioada, evident primul meu gand a fost ce fac cu pestii si acvariul meu... sunt incepatoare intr-ale acvaristicii si nu am mai avut ocazia sa ii las pana acum mai multe zile singuri. Nu am pe cineva care sa poata veni zilnic sa aiba grija de ei, asadar am cautat alternative.
Acvariul este unul de 60L, populat cu 2 xipho, 2 molly grasi, 6 neoni , 4 zebre, 1 betta, 2 sanitari cory si 2 pomaceea bridgesi (toti pestii sunt pui), iar ca plante 2 manunchiuri de sagittaria subulata si unul de ludwigia mullerti. Prima intrebare ar fi: daca pun acvariul undeva mai aproape de geam, fara sa fie in bataia soarelui(oricum camera e pe nord, nu bate niciodata soarele), dar totusi mai la lumina, pot sa ii las fara neon aprins? Pot sa stea 4-5 zile asa? In caz contrar, ce "device" ma sfatuiti sa cumpar? Pentru hrana pestilor am comandat de pe ebay un feeder automat care sper sa isi faca treaba cum trebuie. Prin magazine si pe net la noi am vazut niste preturi prea piperate si am ales un Resun Automatic Food Feeder Aquarium AF2003 de pe ebay uk. Nu e ultimul racnet si nici de firma, dar sper sa fie bun (inca nu a sosit si nu am apucat sa il testez).
In afara de problema luminii si a hranei, ar mai trebui sa imi fac griji in legatura cu ceva?
|
 |
|
goldman wrote:Congratulation!Alexandra ai castigat!ai nevoie de teava aceea care "doar transporta apa",dar apa filtrata si oxigenata o transporta!deci de atat ai nevoie,nu de altceva,nu de bule multe,repet apa este filtrata si oxigenata
 Multumesc pentru lamurire, atunci chiar am castigat.. am castigat liniste, ca ma zapacea de cap bolborositul ala toata ziua! Acum e liniste si pace - ma rog, pe cat poate sa fie pace cu razboinicul meu 
|
 |
|
Da, am citit chiar aici pe site un articol despre betta si am auzit de comportamentul lor razboinic. Cand o sa inceapa sa ii streseze pe ceilalti o sa il mut.. pana atunci se streseaza numai pe el, din cate am observat - si ii observ destul de des, stau cu ei in sufragerie cam toata ziua
Cat despre ciclarea acvariului, nu se poate considera ca e ciclat, cel putin nu ca la carte, 2 saptamani.
|
 |
|
Si filtrul meu a venit cu o teava cu 6 gauri, care se poate atasa la el, doar ca in loc sa produca bule de aer, doar transporta apa, fara sa faca aparent nicio bula, nu stiu daca am explicat destul de clar. Intr-adevar se fac valuri daca indrept gaurile spre suprafata, dar aveam impresia ca nu e de-ajuns, am lasat sa mearga asa doar cateva ore... Cred ca mai citesc putin despre tipurile de filtre, ca sa nu spun vreo prostie 
|
 |
|
Hm.. intr-adevar, 3cm fara coada, cu totul cred ca are cam 5.5-6cm. M-ai facut sa ma duc sa-mi numar neonii
Am scos si piatra din acvariu mai devreme. Vreo idee ce as putea sa fac cu o asemenea piatra de 3 kg?
Eu inca mai sper ca va fi cat de cat pasnic betta-ul meu, mi-ar parea rau sa il izolez.
|
 |
|
O sa tin minte cand se termina fertilizantul de la Tetra, sa il schimb cu altceva - inca nu ajunsesem cu documentarea la partea cu fertilizarea cand l-am cumparat pe asta.
O sa trec peste partea cu barbatul si uitatul la filtru  Deja l-am intors pe toate partile, stiu ca are o valva care modifica debitul si restul celor. Este dat debitul aproape de minim, daca il las si mai jos, nu cred ca isi mai face treaba ca lumea.
Betta este unul singur, desi am fost tentata sa iau doi... dar am tot citit ca se bat, asa ca am renuntat. Sa vedem acum ce viata vor avea neonii. Betta-ul este inca pui (cam 3 cm) si nu se cearta decat cu el de obicei. Daca il vad mai razboinic decat prevede legea, ii iau un bol ca sa nu-i mai streseze pe ceilalti.
|
 |
|
Ok, aveam eu un feeling in legatura cu pietrele alea, o sa le scot urgent.
Pentru plante am luat un fertilizator, PlantaMin de la Tetra, sper sa fie de-ajuns.
Nivelul apei a fost initial mai sus, dar se tot intrerupea neonul, am presupus ca din cauza stropilor care sar de la pompa de aer si am scazut cantitatea de apa. O sa mai fac o incercare cu apa la un nivel mai mare si schimbata directia jetului de aer.
Multumesc mult pentru raspunsul prompt.
|
 |
|
Buna ziua,
Numele meu este Alexandra, am 27 ani si sunt din Bucuresti. Acum o saptamana m-am trezit la usa cu o achizitie neobisnuita din partea sotului meu: un acvariu si o serie de obiecte din care nu am recunoscut decat termometrul... Tin sa precizez ca nu am avut vreodata pesti si nu stiam nici macar lucrurile cele mai elementare despre ei. Si acum eram pusa in situatia de a alege cu ce, cat si cum sa populez un acvariu de 60L (avand in vedere ca sotul a spus ca el a ales acvariul, l-a instalat si e treaba mea ce fac mai departe  ).
Dupa ce am rascolit 2 zile net-ul, am decis sa merg pe varianta cea mai simpla - zic eu, cu pesti de talie mica: am cumparat 2 xipho, 2 molli, 6 neoni , 4 zebre, 2 sanitari, 2 melci galbeni (de talie mica, nu decorativi) si un betta mascul. Toti sunt pui, mai putin melcii, care n-am idee ce varsta ar putea avea, dar cred ca sunt maturi.
Cu totii populeaza deocamdata pasnic acvariul, care are 60 litri, din care apreciez ca au mai ramas cam 45, dupa ce am pus 10 kg de pietris (cred ca de 2-4 mm), niste pietre decorative, 2 feluri de plante - le-am ales pe cele despre care mi s-a spus ca ar fi mai rezistente, filtrul (eheim), incalzitorul, termometrul.
Rezultatul nu este unul spectaculos, banuiesc ca este un acvariu cat se poate de comun, dar a devenit o sursa de relaxare pentru mine si surprinzator, pasiunea pentru acvaristica se pare ca m-a acaparat si pe mine
Bineinteles ca am o multime de intrebari si nelamuriri, sunt chiar mirata ca inca imi traiesc toti pestii, dupa cate greseli am facut acum, la inceput  Dar toti sunt bine, par a fi sanatosii, betta-ul meu, pe cat de e de frumos, pe atat e de razboinic, se lupta intr-una cu el in oglinda si din cand in cand, rar, se mai da si la masculul xipho.
O prima intrebare, desi nu cred ca e locul ei la topicul asta, ar fi legata de duritatea si ph-ul apei. Nu am nimic cu care sa il masor, doar o solutie care se presupune ca ajuta la stabilizarea ph-ului(EasyBalance de la Tetra). Este suficienta aceasta solutie sau mai trebuie sa ajut si in alt fel la mentinerea echilibrului? De asemenea, am o piatra decorativa care nu stiu daca este buna pentru tipul de pesti pe care ii am eu. Am inteles ca unele pietre pot face apa mai dura si nu stiu daca este si cazul acesteia... o sa incerc sa atasez si niste poze cu respectiva piatra (cea din mijlocul acvariului, ca mai sunt cateva mai mici care nu cred ca dauneaza in vreun fel), pentru ca nu stiu ce soi este.
Intre timp o sa mai caut pe forum informatii si sper sa revin curand si cu alte posturi
O zi buna!
|
 |
|
|
|