[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
la inceput de drum  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
alessara
Junior member

IP:

Buna ziua,

Numele meu este Alexandra, am 27 ani si sunt din Bucuresti. Acum o saptamana m-am trezit la usa cu o achizitie neobisnuita din partea sotului meu: un acvariu si o serie de obiecte din care nu am recunoscut decat termometrul... Tin sa precizez ca nu am avut vreodata pesti si nu stiam nici macar lucrurile cele mai elementare despre ei. Si acum eram pusa in situatia de a alege cu ce, cat si cum sa populez un acvariu de 60L (avand in vedere ca sotul a spus ca el a ales acvariul, l-a instalat si e treaba mea ce fac mai departe ).
Dupa ce am rascolit 2 zile net-ul, am decis sa merg pe varianta cea mai simpla - zic eu, cu pesti de talie mica: am cumparat 2 xipho, 2 molli, 6 neoni , 4 zebre, 2 sanitari, 2 melci galbeni (de talie mica, nu decorativi) si un betta mascul. Toti sunt pui, mai putin melcii, care n-am idee ce varsta ar putea avea, dar cred ca sunt maturi.
Cu totii populeaza deocamdata pasnic acvariul, care are 60 litri, din care apreciez ca au mai ramas cam 45, dupa ce am pus 10 kg de pietris (cred ca de 2-4 mm), niste pietre decorative, 2 feluri de plante - le-am ales pe cele despre care mi s-a spus ca ar fi mai rezistente, filtrul (eheim), incalzitorul, termometrul.
Rezultatul nu este unul spectaculos, banuiesc ca este un acvariu cat se poate de comun, dar a devenit o sursa de relaxare pentru mine si surprinzator, pasiunea pentru acvaristica se pare ca m-a acaparat si pe mine
Bineinteles ca am o multime de intrebari si nelamuriri, sunt chiar mirata ca inca imi traiesc toti pestii, dupa cate greseli am facut acum, la inceput Dar toti sunt bine, par a fi sanatosii, betta-ul meu, pe cat de e de frumos, pe atat e de razboinic, se lupta intr-una cu el in oglinda si din cand in cand, rar, se mai da si la masculul xipho.
O prima intrebare, desi nu cred ca e locul ei la topicul asta, ar fi legata de duritatea si ph-ul apei. Nu am nimic cu care sa il masor, doar o solutie care se presupune ca ajuta la stabilizarea ph-ului(EasyBalance de la Tetra). Este suficienta aceasta solutie sau mai trebuie sa ajut si in alt fel la mentinerea echilibrului? De asemenea, am o piatra decorativa care nu stiu daca este buna pentru tipul de pesti pe care ii am eu. Am inteles ca unele pietre pot face apa mai dura si nu stiu daca este si cazul acesteia... o sa incerc sa atasez si niste poze cu respectiva piatra (cea din mijlocul acvariului, ca mai sunt cateva mai mici care nu cred ca dauneaza in vreun fel), pentru ca nu stiu ce soi este.
Intre timp o sa mai caut pe forum informatii si sper sa revin curand si cu alte posturi

O zi buna!

[Thumb - IMG_0725.JPG]

[Thumb - IMG_0743.JPG]

[Thumb - IMG_0741.JPG]

goldman
Member
[Avatar]

IP:

buna Alexandra!scote pietrele alea repede,ca nu ai africani acolo,si iti va ridica ph-ul prea mult.
Sub pietris mai trebuia,un substrat fertil,dar daca fertilizezi in masa apei,pentru plante easy o sa fie suficient si asa.Altfel totul e ok.
ps. nivelul apei mai trebuie sa-l ridic,cat sa nu se vada,adica sa nu te deranjeze lumina, intre luciul apei si capac,de aceea s-a echipat bazinul cu capac.

bazin:150x50x66 plantat: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15077.page
alessara
Junior member

IP:

Ok, aveam eu un feeling in legatura cu pietrele alea, o sa le scot urgent.
Pentru plante am luat un fertilizator, PlantaMin de la Tetra, sper sa fie de-ajuns.
Nivelul apei a fost initial mai sus, dar se tot intrerupea neonul, am presupus ca din cauza stropilor care sar de la pompa de aer si am scazut cantitatea de apa. O sa mai fac o incercare cu apa la un nivel mai mare si schimbata directia jetului de aer.
Multumesc mult pentru raspunsul prompt.
goldman
Member
[Avatar]

IP:

nuuuuuuuu,firma este renumita cu alte-cele,dar eu ce am citit (tot pe forum)de la astia mari,nu-si merita bani,sunt marci mai bune,sau acvaristi care fac ei,fertilizanti de foarte buna calitate si vand pe forum.In legatura cu filtru,nu numai directia se poate regla,si aerarea,si debitul,pune un barbat sa vada ce are de facut la filtru
cu beta vei avea probleme,adica cu neoni,o sa tot dispara din ei
beta nu il poti tine cu alt pesti in bazinul ala mic,mai ales cu alt beta!

This message was edited 1 time. Last update was at 21/03/2011 16:08:39

alessara
Junior member

IP:

O sa tin minte cand se termina fertilizantul de la Tetra, sa il schimb cu altceva - inca nu ajunsesem cu documentarea la partea cu fertilizarea cand l-am cumparat pe asta.
O sa trec peste partea cu barbatul si uitatul la filtru Deja l-am intors pe toate partile, stiu ca are o valva care modifica debitul si restul celor. Este dat debitul aproape de minim, daca il las si mai jos, nu cred ca isi mai face treaba ca lumea.
Betta este unul singur, desi am fost tentata sa iau doi... dar am tot citit ca se bat, asa ca am renuntat. Sa vedem acum ce viata vor avea neonii. Betta-ul este inca pui (cam 3 cm) si nu se cearta decat cu el de obicei. Daca il vad mai razboinic decat prevede legea, ii iau un bol ca sa nu-i mai streseze pe ceilalti.

goldman
Member
[Avatar]

IP:

"ce viata vor avea neonii"? ce moarte,eventual
nu,debitul lasa-l aprope de maxim,aerul,pozitia,orice,dar nu debitul tre' reglat
ps bettanul tau are 3cm fara coada!

alessara
Junior member

IP:

Hm.. intr-adevar, 3cm fara coada, cu totul cred ca are cam 5.5-6cm. M-ai facut sa ma duc sa-mi numar neonii
Am scos si piatra din acvariu mai devreme. Vreo idee ce as putea sa fac cu o asemenea piatra de 3 kg?
Eu inca mai sper ca va fi cat de cat pasnic betta-ul meu, mi-ar parea rau sa il izolez.
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

alessara wrote:Am scos si piatra din acvariu mai devreme. Vreo idee ce as putea sa fac cu o asemenea piatra de 3 kg?

s-o inlocuiesti cu o buturuga frumoasa...piatra poti sa o bagi la donatii sau vanzare sau sa o pastrezi in eventualitatea in care vei trece la africani

in ceea ce priveste filtrul, eu am un fel de teava care se pune la gaura pe unde iese apa din filtru la care am dat niste gauri in asa fel incat debitul sa se imprastie. Teava e orientata cu gaurile spre suprafata apei ca sa faca ceva valuri, ai sa vezi ca altfel se va crea un biofilm la suprafata .
alessara
Junior member

IP:

Si filtrul meu a venit cu o teava cu 6 gauri, care se poate atasa la el, doar ca in loc sa produca bule de aer, doar transporta apa, fara sa faca aparent nicio bula, nu stiu daca am explicat destul de clar. Intr-adevar se fac valuri daca indrept gaurile spre suprafata, dar aveam impresia ca nu e de-ajuns, am lasat sa mearga asa doar cateva ore... Cred ca mai citesc putin despre tipurile de filtre, ca sa nu spun vreo prostie
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

alessara wrote:Eu inca mai sper ca va fi cat de cat pasnic betta-ul meu, mi-ar parea rau sa il izolez.

Speri in zadar. Betta splendens (Siamese fighting fish) nu este pasnic pentru ca nu este natura lui sa fie asa. Ai internet la dispozitie - apucate-te de citit despre toate speciile din acvariul tau. Si cind vei ajunge si la Betta, vei afla ca, printre altele, ciupeste inotatoarele pestilor voalati - guppy, zebre, carasi etc. Daca il vei separa, nu il pune in bol - cumpara-i si lui un bazin de 20-25l in care sa ii poti pune macar un incalzitor.

Acvariul e ciclat?

goldman
Member
[Avatar]

IP:

Congratulation!Alexandra ai castigat!ai nevoie de teava aceea care "doar transporta apa",dar apa filtrata si oxigenata o transporta!deci de atat ai nevoie,nu de altceva,nu de bule multe,repet apa este filtrata si oxigenata

alessara
Junior member

IP:

Da, am citit chiar aici pe site un articol despre betta si am auzit de comportamentul lor razboinic. Cand o sa inceapa sa ii streseze pe ceilalti o sa il mut.. pana atunci se streseaza numai pe el, din cate am observat - si ii observ destul de des, stau cu ei in sufragerie cam toata ziua
Cat despre ciclarea acvariului, nu se poate considera ca e ciclat, cel putin nu ca la carte, 2 saptamani.
alessara
Junior member

IP:

goldman wrote:Congratulation!Alexandra ai castigat!ai nevoie de teava aceea care "doar transporta apa",dar apa filtrata si oxigenata o transporta!deci de atat ai nevoie,nu de altceva,nu de bule multe,repet apa este filtrata si oxigenata

Multumesc pentru lamurire, atunci chiar am castigat.. am castigat liniste, ca ma zapacea de cap bolborositul ala toata ziua! Acum e liniste si pace - ma rog, pe cat poate sa fie pace cu razboinicul meu
goldman
Member
[Avatar]

IP:

ma bucur

This message was edited 1 time. Last update was at 21/03/2011 21:55:12

Forum Index » Despre noi
Go to: