[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariul in concediu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alessara
Junior member

IP:

Cum se apropie Pastele si zilele libere din acea perioada, evident primul meu gand a fost ce fac cu pestii si acvariul meu... sunt incepatoare intr-ale acvaristicii si nu am mai avut ocazia sa ii las pana acum mai multe zile singuri. Nu am pe cineva care sa poata veni zilnic sa aiba grija de ei, asadar am cautat alternative.
Acvariul este unul de 60L, populat cu 2 xipho, 2 molly grasi, 6 neoni , 4 zebre, 1 betta, 2 sanitari cory si 2 pomaceea bridgesi (toti pestii sunt pui), iar ca plante 2 manunchiuri de sagittaria subulata si unul de ludwigia mullerti. Prima intrebare ar fi: daca pun acvariul undeva mai aproape de geam, fara sa fie in bataia soarelui(oricum camera e pe nord, nu bate niciodata soarele), dar totusi mai la lumina, pot sa ii las fara neon aprins? Pot sa stea 4-5 zile asa? In caz contrar, ce "device" ma sfatuiti sa cumpar? Pentru hrana pestilor am comandat de pe ebay un feeder automat care sper sa isi faca treaba cum trebuie. Prin magazine si pe net la noi am vazut niste preturi prea piperate si am ales un Resun Automatic Food Feeder Aquarium AF2003 de pe ebay uk. Nu e ultimul racnet si nici de firma, dar sper sa fie bun (inca nu a sosit si nu am apucat sa il testez).
In afara de problema luminii si a hranei, ar mai trebui sa imi fac griji in legatura cu ceva?
merlin21
Member
[Avatar]

IP:

foloseste o priza programabila pt lumina.
Nu lasa acvariul in soare.

Dennerle addiction..
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

depinde cite zile esti plecat,
daca poti muta de la geam e ok,
cum spunea si colegul @merlin21,o priza programabila mecanic care gasesti peste,magazin cu profil elctrice,la mr bricolage este pina 10 ron,
daca stau pestii 1 saptamina nemincat nu se intimpla absolut nimic,
vezi ca sunt in magazine de profil mincaruri de weekend, 1 saptamina,de la jbl,tetra

fostul user ozy
[WWW]
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

O priza programabila o poti gasi la un pret accesibil, undeva la 10 lei ,cea mecanica, cele digitale sunt ceva mai scumpe.
alessara
Junior member

IP:

Stiu ca nu se tine in soare, era vorba doar de lumina care vine pe o fereastra neluminata direct de soare. Am luat in considerare si cumpararea unei prize programabile, multumesc pentru sfat.
alessara
Junior member

IP:

Nu stiam ca pot sta si o saptamana doar cu mancarea aceea "de weekend".
Am inteles, nu o sa mut acvariul mai la lumina, am trecut pe lista de cumparaturi o priza programabila. Va multumesc tuturor pentru sfaturi.
In alta ordine de idei(nu as mai deschide un topic nou, scuze), stiu ca s-a vorbit mult despre nevoile minime ale unui betta, am gasit multe pareri contradictorii.. Intentionez sa il mut pe razboinicul meu (care acum este chiar pasnic) cam intr-o luna, pentru ca am inteles ca va deveni agresiv cu ceilalti. Care ar fi cerintele minime pentru acvariu in care sa stea el si eventual un pomaceea si o planta? 15L e prea putin? Incalzitorul stiu ca e necesar, dar filtrul/pompa de aer/lumina cat sunt de necesare? Ce plante ii plac mai mult unui betta? Scuzati avalansa de intrebari, dar ce am citit pana acum se cam bate cap in cap

This message was edited 1 time. Last update was at 29/03/2011 13:35:49

merlin21
Member
[Avatar]

IP:

eu am crescut betta asa cum vrei tu..
orice intre 10-15l este foarte ok.
eu ca filtru am folosit un hang on, aquatic nature flow 60, care are cel mai mic debit si este si reglabil.
personal cred ca este cel mai bun filtru pt un betta.
plante, depinde ce vrei tu sa pui si ce merge in acvariu.
eu mai foloseam si frunze de indian almond leaves si merita.

Dennerle addiction..
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

priza digitala este mai scumpa decat cea mecanica dar face toti banii ;)
plantele de suprafata sunt preferate de domnii betta,dar le poti pune orice planta care sa fie in parametrii de cerinta a pestelui ( temperatura,ph...)
colegul merlin nu spune degeaba ca merita acele frunze ...
alessara
Junior member

IP:

Multumesc merlin21 pentru idei, suna bine ce zici, am dat un search dupa indian almond leaves si par interesante
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cu scuzele de rigoare pt off topic, dar cu ce e cu mult mai buna priza digitala decat cea mecanica? Principiul nu e acelasi doar ca la una apesi niste butoane si la cealalta invarti rotita mecanic....mie cea digitala mi s-a blocat de 2 ori si m-am trezit ca mi-a mers lumina o zi intreaga....
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

cea digitala se programeaza mult mai usor decat cea mecanica,deci greselile de programare sunt mai mici.
din punct de vedere al exactitatii si al presetarii pe zile a programului este superioara celei mecanice..
la cea mecanica ,in cazul in care se ia curentul priza ramane in urma cu perioada in care sa luat curentul,cea digitala are acumulatori si totul ramane cum este programat pentru cateva zile bune
cred ca la tine sunt pe duca acumulatorii de sa blocat,ori ai incercat sa o re-programezi si ai ai omis ceva pe acolo
singurul avantaj al celei mecanice este ca e mai accesibila,undeva la 10-13 ron fata de 25-35 ron cat este una digitala..
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Singurul dezavantaj al prizei mecanice il vad in faptul ca atunci cand se ia curentul trebuie reprogramata, in legatura cu usurinta cum se programeaza...nu prea sunt de acord si in legatura cu programarea pe zile , eu unul nu ii vad rostul pt ca programul e acelasi in fiecare zi (asta in cazul meu).
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

da am incercat sa schimb ora conform orei de vara (dupa aceea am vazut ca are o combinatie de butoane si se schimba automat) si nu s-a mai stins deloc lumina...a trebuit sa o resetez si sa ii refac programul.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: