[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: andyITA
Forum Index » Profile for andyITA » Messages posted by andyITA
Ma baieti...eu inteleg ca sunteti pasionati de pesti dar totusi, mai iesiti si voi din casa la o plimbare, faceti-va o prietena ceva ) lasati`o mai moale ca deja ati devenit frustrati. Adica pun si eu o intrebare acolo si vai domnisorul este ofensat si isi simte forumul BIO in pericol de poluare. Si ma ameninta ca daca nu trec pe la o nush care categorie de forum sa ma prezint vai va fi prea tarziu.... voi fi banat pe un forum.....OF DOAMNE ADIO VIATA !!! ce trist ) mi-e foarte frica de faptul ca voi fi dat afara de pe un forum cu oameni frustrati si aroganti care nu te ajuta cu nimic ba mai mult le poluezi forumul )) hahaha
altu )
cioritariu, scuze ca te intreb dar esti frustrat ?
Legat de oprirea filtrului o sa innebunesc...pur si simplu se aude continu vibratul ala (rezonanta) produsa de filtrul intern..... nu mai suport ma deranjeaza teribil (mentionez ca e un filtru intern 520L/ora) nu stiu ce sa fac..... exista ceva care nu vibreaza in draci ca asta ?? ceva linistit nu stiu AJUTOOOOOR
Revin cu noutati.
IN SFARSIT m-am hotarat si mi-am achizitionat un acvariu la o oferta foarte buna (Piata Brick - Constanta).
185 lei un acvariu foarte sanatos de 65 L cu cadran din plastic negru + suporturi pe care sa stea, + capac tot din plastic (care se inchide foarte bine). Iluminare inclusa un neon dublat de 2 oglinzi ceea ce face iluminarea foarte buna.
Am primit cadou un filtru de 550 L/ora (care nu stiu cat de grozav este) si 2 solutii (aqua safe declorinare a apei+ bacterii).

Sper ca am facut alegerea corecta. Am umblat tot orasul si asta a fost pe departe cea mai buna oferta. Totul era la cutie (Producator OceanFree) - nu prea sunt ei cunoscuti, dar realizarea acvariului e foarte sanatoasa, sticla e groasa cu doua straturi de silicon si in colturi are niste insertii ca sa fie mai estetic si sa nu se sparga.

Acum voi incepe din nou sa fac ciclul apei sa se formeze bacteriile si cred ca voi opta fie pentru o pereche de scalari fie pentru un carasel auriu si ceva mic pe langa el sa nu se plictiseasca gen (sanitari deaia sa curete fundul apei)
Am optat ca decor pentru pietricele culoare naturala si o amfora sparta (tot din petshop).

voi reveni cat de curand cu poze
acum nu stiu ori sunt prea obosit si nu vad bine ori apa ta e tulbure....si daca e nu inteleg de ce
eu am avut mari probleme cu filtrul meu intern Resun SP900L care nu facea zgomot deloc dar producea o vibratie care ma deranja teribil incat nu puteam dormi parca toata camera vibra si ma deranja la ureche
Schimbare radicala de plan. Am vandut acvariul si mi-am recuperat 80% din bani. Acum m-am gandit sa cumpar unul de 30-40 litri gata facut de o firma specializata(la cutie). Chiar daca ma va ajunge cam 300 ron zic eu ca e mai bine tinand cont ca sunt incepator. Pur si simplu nu mi-a placut ideea cu acvariul din sticla, pentru ca nu aveam unde sa prind si nici nu`mi imaginam cum o sa-l iluminez, imi sareau bulele alea de apa in toate directiile si totul era aiurea....bine ca n-am luat inca pesti ca i-as fi stresat.
PS am vazut unul foarte frumos si bine echipat la 200 roni la petshop carrefour dar avea peretii din plastic ......este diferenta mare? intre cel de sticla si cel de plastic ?
am astfel de robinet la capat insa ori nu scoate deloc ori scoate de imi face jacuzzi in acvariu.
Nota: chiar daca nu il inchid de tot nu mai scoate
Daca nu mai scoate inseamna ca nu mai oxigeneaza apa ?
Pai nu ar trebui sa scoata bule filtrul ? pt ca scrie ca purifica apa mecanic si biologic si in acelasi timp ar trebui sa bage si aer sau nu inteleg eu bine va rog mult sa ma ajutati. Nu ar trebui sa asigure si oxigenarea ? Resun SP-900L se numeste aparatul.
Daca il scufund mai multicel pur si simplu nu mai baga bule de aer in apa nu stiu daca e bine HELP !!!
Multumesc mult pt linkuri si sfaturi insa totusi nu am gasit raspunsul unei probleme DE CE imi cade filtrul tot timpul....pur si simplu singura explicatie la care am ajuns este ca face curenti prea puternici pentru acvariul asta mic si il mobilizeaza si il fac sa cada.
Apropo filtrul are si o prelungire un furtunas prin care intra aer si este introdus in apa...nu stiu ce sa fac nu ii dau de cap....mi-a zis la petshop sa dau cu scuipat pe ventuze inainte sa le prind pe peretele acvariului
Salut, sunt nou aici si nou in domeniul acvaristicii. Doar ce am achizitionat un acvariu din sticla 30-35 litri din petshop alaturi de un filtru Resun SP900L, pietris culoare naturala (ca cel de rau) si substanta de la Tetra aqua safe.
Am pus pietrisul (spalat in prealabil) dupa care am adaugat apa +15 ml de aqua safe pt a elimina clorul. Am pus in functiune acest magnific filtru si ma confrunt cu urmatoarea PROBLEMA 1
: Filtrul asta imi face apa in acvariu de parca e apa carbogazoasa scoate un puternic flux de bule chiar daca il dau la minim. Si am mai observat ceva s-au desprins ventuzele si aparatul a cazut la fund desi am curatat foarte bine peretii acvariului.
PROBLEMA 2
: Filtrul scoate o vibratie care ma deranjeaza teribil si am fost nevoit sa il sting in timpul noptii deoarece nu am putut dormi.

PS. nu am cumparat inca pestii deoarece nu vreau sa se imbolnaveasca sau sa ii stresez pana nu pun la punct functionarea optima a acvariului. Planuiesc cand resusesc sa remediez problema sa cumpar 2 carasei aurii (deoarece sunt incepator si am inteles ca sunt foarte rezistenti). De asemenea trebuie sa cumpar o chestie de iluminat si plante.

Va rog sa ma ajutati. Sunt foarte demoralizat momentan de problemele aparute. Este oare posibil ca filtrul sa fie prea puternic pt acvariul meu ?
Caraseii am citit ca sunt rezistenti in medii mai slab oxigenate....daca problema cu zgomotul produs de vibratii nu poate fi remediata pot opri filtrul pe timpul noptii fara sa sufere pestii ?

Va multumesc anticipat si va rog sa nu fiti rai tu mine ca este primul meu acvariu si vreau sa invat....am citit deja multe lucruri de pe forum.

Forum Index » Profile for andyITA » Messages posted by andyITA
Go to: