Salut, sunt nou aici si nou in domeniul acvaristicii. Doar ce am achizitionat un acvariu din sticla 30-35 litri din petshop alaturi de un filtru Resun SP900L, pietris culoare naturala (ca cel de rau) si substanta de la Tetra aqua safe.
Am pus pietrisul (spalat in prealabil) dupa care am adaugat apa +15 ml de aqua safe pt a elimina clorul. Am pus in functiune acest magnific filtru si ma confrunt cu urmatoarea PROBLEMA 1
: Filtrul asta imi face apa in acvariu de parca e apa carbogazoasa scoate un puternic flux de bule chiar daca il dau la minim. Si am mai observat ceva s-au desprins ventuzele si aparatul a cazut la fund

desi am curatat foarte bine peretii acvariului.
PROBLEMA 2
: Filtrul scoate o vibratie care ma deranjeaza teribil si am fost nevoit sa il sting in timpul noptii deoarece nu am putut dormi.
PS. nu am cumparat inca pestii deoarece nu vreau sa se imbolnaveasca sau sa ii stresez pana nu pun la punct functionarea optima a acvariului. Planuiesc cand resusesc sa remediez problema sa cumpar 2 carasei aurii (deoarece sunt incepator si am inteles ca sunt foarte rezistenti). De asemenea trebuie sa cumpar o chestie de iluminat si plante.
Va rog sa ma ajutati. Sunt foarte demoralizat momentan de problemele aparute. Este oare posibil ca filtrul sa fie prea puternic pt acvariul meu ?
Caraseii am citit ca sunt rezistenti in medii mai slab oxigenate....daca problema cu zgomotul produs de vibratii nu poate fi remediata pot opri filtrul pe timpul noptii fara sa sufere pestii ?
Va multumesc anticipat si va rog sa nu fiti rai tu mine ca este primul meu acvariu si vreau sa invat....am citit deja multe lucruri de pe forum.