[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
problema e mai simpla decat crezi: castigul trebuie sa fie suficient de mare ca sa nu-ti mai pese de pierderi
scoate-l si miroase-l. Daca e mort pute si o sa-ti doresti sa-l arunci. Daca nu pute mai lasa-l. Cateodata melcii intra in "hibernare" daca nu le place ceva. Cum merge filtrul? E ok, ai debit, bacterii?
daca miroase e mort. Daca nu, nu
nelu50 wrote:Apa din carantina era din acvariu. Pot sa o pun din nou in acvariu sau e contaminata?

Deoarece nu se stie ce problema a avut pestele, pentru a evita eventuala infectare a celorlalti pesti, apa in care a stat in carantina se arunca. Ce naiba nu ne zgarcim tocmai la apa
fara suparare, ala cred ca este un peste condamnat. Are o problema si daca e vorba de o infectie, moare si mananca ceilalti din el atunci s-ar putea sa ai o problema in tot acvariul. Daca iti este mila de el, pune-l intr-o punga si baga-l in congelator. In felul asta moartea e rapida si fara durere. Daca ii aduci masculul inapoi atunci problema de la burta s-ar putea sa fie o curiozitate pentru el si sa o ciupeasca pana se sparge, iar de aici alte belele
Ca informatie generala: buteliile mai mici de 2 kg se incarca la centrul din Preciziei in Bucuresti. Dar parerea mea este ca nu se merita sa iei butelie sub 2kg. Eu chiar recomand sa se ia si o butelie de rezerva de 2kg, deoarece nu stii niciodata cand se termina o butelie, si de cand se goleste pana te duci sa o umpli dureaza ceva(in timpul asta ce faci?)
McLovin wrote:Foarte frumos acvariul.
O intrebare: ce planta e cea galbuie din postarea din 26/02, de langa anubiasul fixat in lemn de cactus?

multumesc. E Bacopa caroliniana. O planta foarte frumoasa care emers a facut si flori. In postarea 42 am incercat sa fotografiez mai bine florile ei liliachii, dar fiind sub neoane nu mi-au iesit prea bine pozele
multumesc Mihai. Deocamdata in acvariu este putina jungla, spuneam mai sus ca l-am lasat asa ca sa am ce baga in acvariul mare cand ii dau drumul. Am leri care sunt mari. In alta parte am gurami galbeni pitici. Colisa sunt mai sensibili si nu au supravietuit. La noi guramii, lerii, sunt foarte bine adaptati apelor noastre
nu deranjezi cu nimic. In poze de fapt nu se vede bine realitatea. Eu ma folosesc de lumina redusa pentru a creste plante precum anubiasul care vrea lumina redusa. La fel in zonele mai inchise creste mossul care vrea lumina mai redusa. In rest plantele se tund aproape de suprafata pentru a lasa lumina sa patrunda printre ele. Plantele de suprafata au rol de ascunzis pentru pui si in acelasi timp acolo isi face cuib de spuma betta si astept acelasi lucru de la leri. In natura exista de toate: si jungla de plante si plante de suprafata, si intuneric, etc. Totul e sa te folosesti de ele ca sa iti fie bine tie in acvariu. La noi multe acvarii se fac in ideea sa se vada o gradina frumoasa si tot peisajul. Eu urmaresc acvariul sa arate ca o jungla si plantele sa fie ok. La fel si pestii. De asemenea jungla ii ajuta pe unii pesti sa se ascunda de cei mai agresivi. Lipsa acestei jungle ii condamna pe cei mai slabi. In spatele acvariului(la mine nu se vede foarte bine in poze) am multa valisneria, o planta pe care daca o tunzi cand trebuie si la o inaltime ok lasa multa lumina sa patrunda. Acum eu in partea stanga am exagerat un pic cu plantele, dar am facut asta pregatindu-ma sa scot din ele si sa am plante in acvariul mai mare pe care il pregatesc acum. Daca nu las plantele sa se indeseasca nu am ce pune in celalalt
uite ca inspiratie te poti uita aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/36030.page la acvariul meu mai mic, paginile 2 si 3 . Si pozele dupa cum se vede sunt facute ziua cand crevetii stau la taifas
daca pui destui creveti se obisnuiesc si nu-i mai baga in seama. Crevetii ca sa supravietuiasca trebuie sa aibe multa verdeata. Eu am 2 acvarii mai mari 160 si 300l. In amandoua am creveti. In primul am creveti cu betta, leri, xipho si endleri. E acvariul linistit unde crevetii isi vad de treaba lor. Sunt suficienti ca sa se inmulteasca chiar daca mai sunt vanati din ei. In celalalt acvariu am zebre, cory, ancistrusi si atentie: conconius. Aici crevetii sunt vanati la greu, dar datorita vegetatiei dense supravietuiesc si se inmultesc. Sa retinem ca, prin natura lor crevetii sunt ca activitate intensa nocturni, asa ca atunci cand ceilalti dorm ei exploreaza tot ce pot si isi fac de cap. Mai mult, cand xipho o sa faca pui(ma refer la tine) vei avea in acvariu toate dimensiunile posibile asa ca vor supravietui si crevetii pe langa ei. Daca plantezi si ceva moss, ascunzisul crevetilor e sigur. Eu te sfatuiesc sa cumperi 30-40 creveti si sa-i dai drumul la treaba. Dar cumpara-i doar dupa ce ai stabilizat acvariul, altfel sunt doar bani aruncati pentru ca nu vor supravietui datorita conditiilor precare ale apei
vazilian wrote:Multa munca Domnu Bogdan , e bine ca ai timp ;)

si nu numai rezultatele conteaza Cornel. Ceea ce am mai urmarit e sa obtin totul cu pret cat mai mic. Lasand la o parte materialul ramas, foarfeca pe care am cumparat-o special pentru asta si dupa cum spuneam mai sus nu punem la socoteala benzina, timpul si alte cateva nimicuri, daca ar fi sa socotesc strict reflectorul, pe mine m-a costat 9lei(in asta sunt incluse clemele, suruburile si piulitele de fixare). Ori pe piata din cate am vazut eu, cele mai ieftine reflectoare la dimensiunea mea costa 50lei. Eu zic ca este rezon. Si asta calculand 10 reflectoare pentru 54w. Daca mai pun la socoteala ca acum am tot ce trebuie sa mai fac inca 7 reflectoare(ca 2 le-am stricat eu facand probe pe ele) mai mici de 100 cm... Dar asta inseamna munca, rabdare si perseverenta, lucruri care nu sunt trecute in pretul de cost
Multumesc Dragos, si mie imi place cum au iesit. Azi am mai modificat un pic unghiurile. La capacul mare( ca voi mai pune reflectoare la un alt capac) nu mai pot sa fac modificari la unghi deoarece distanta intre neoane este limitata. La celalalt capac ma voi juca un pic. Acum am vrut sa mai vad ceva si am cantarit reflectoarele. Rezultatul: un reflector de aluminiu( ca am unul prin casa) cantareste 126 grame, iar un reflector de inox 357 grame, deci cam de 3 ori mai mult. De ce am facut masuratoarea asta? pentru ca inca nu am decis cum voi fixa reflectoarele. Am varianta cea mai simpla de a le pune clemele si astea sa se prinda direct de neon, si am varianta mult mai complexa de a prinde reflectoarele de foaia reflectorizanta pe care o am acum. Ideea e ca la mine soclurile sunt fixe , prinse la capete si nu pot jongla cu ele. Trebuie sa gandesc bine miscarea.
incepe sa mearga Eu am spray barul pus pe latimea acvariului nu pe lungime. Se vede mult mai frumos atunci cand faci poze. In afara de asta la mine spray barul e taiat in doua si unit la mijloc. De ce am facut asta? Pai jumatate din el are gaurile indreptate catre suprafata apei pentru valurire si oxigenare, iar cealalta jumatate este indreptata cu gaurile catre mijlocul acvariului asa pe la 45 grade, jetul lui avand rol de amestec al apei. De ce spun asta? Ca daca tu ai face aceeasi miscare ai impinge bulele de co2 si catre cealalta parte a acvariului si s-ar dizolva si mai bine. Conditia este ca dozatorul de bule sa fie sub jetul indreptat in jos. E o idee
da, dar si rezultatele sunt pe masura
multumesc koala, vine si berea cat de curand
ok, acum ca pui fertilizantii cand trebuie ai grija la alge. Lumina multa(ca ore ma refer) si cantitatea mare de fertilizanti pot aduce probleme. De aceea sunt recomandate pentru inceput plante multe, rapide, ca sa se stabilizeze acvariul si sa nu apuce algele sa se dezvolte. Eu zic sa replantezi cat mai multa Ludwigia. Dupa ce se stabilizeaza acvariul o raresti. Vezi ce faci si cu co2. Vezi cum se comporta la 2 bule/s
cum merge?
ocean wrote:Daca respectivii "pureci" stau pe suprafata apei nu in masa ei, practic alearga/topaie pe suprafata sunt o forma de acarieni, traiesc si pe solul umed din ghivecele cu flori

si eu m-am gandit la varianta asta. Important este ca a scapat de ei. Se mai intampla cateodata sa fie si musculite de otet in special toamna sau daca ai vreun fruct stricat in casa
am finalizat reflectoarele. Pana la urma am facut o matrita din 2 lemne drepte la fata, prinse intre ele cu suruburi. In prima faza am dat gauri in table pentru prinderea viitoarelor cleme de neon. Pe urma am indoit tablele pana le-am dat forma de reflector. Ele sunt indoite la un unghi aproximativ, urmand ca unghiul final sa-l fac dupa masurarea puterii luminii amplificate de reflector. In poza se vede spatele reflectoarelor, pentru ca folia de protectie o dau jos doar la masuratori

koala poate poti sa imi intorci si mie pozele in picioare. Nu stiu de ce s-au incarcat asa. Am facut o reincarcare si tot asa s-au asezat, desi in pc le-am intors.

by koala: Plm nu e usor deloc... tre' sa ma cinstesti.

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: