| Message |
|
|
|
Ceea ce vrei tu sa faci este imposibil dupa parerea mea.Tu practic vrei sa creezi un perpetuum mobile al acvariilor.Iti garantez ca n-o sa-ti iasa nimik , plantele au nevoie de co2 si de fertilizanti ca sa poata trai.Si asta nu numai in acvariu , afara in natura este acelasi proces care le asigura cresterea.
|
 |
|
|
Nasol , se pare ca "adevarul e dincolo de noi" 
|
 |
|
|
|
De acord cu Dalles , ceratopteris thalictroides e ce mai buna si creste foarte repede dar daca nu ai de unde sa iei atunci incerci cu ce ai macar sa salvezi cativa pui.Daca vrei sa salvezi mai mult puii iti trebuie o nascatoare in care s-o tii in momentul cand naste.Nascatoare pentru vivipari se gases c la pet shopuri la ~ 100.000 lei. Problema este sa-ti dai seama ziua in care naste pentru a nu o tine tot timpul captiva si pt a nu o stresa.
|
 |
|
|
|
Eu zic sa-i cauti bine pe langa acvariu ca e posibil sa-i gasesti "deshidratati".
|
 |
|
|
|
Multumesc pentru reply , dar e putin cam prea tarziu.Testoasa a fost luata pentru ca am avut astazi drum pe acolo si "mi-a fost fortata mana" Momentan sta intr-un acvariu de doar 40 de litri chiar la geam unde bate soarele de pe la 11 pana pe la 4.Mai tarziu poate o conving sa-i facem unul mai mare dar momentan pentru atat mi-au ajuns banii.
Vroiam sa stiu cam la ce temperatura trebuie tinuta apa broscutei si ce lampa i-ar trebui , de cati wati si unde as putea sa gasesc .AM vazut o lampa uv in Obor si ma intrebam daca ar fi buna.Aveti idee?
|
 |
|
|
|
Am si eu niste intrebari despre aceste testoase si de echipamentele necesare pentru a le tine in acvariu deoarece prietena mea vrea una si ma tot streseaza sa ma interesez.
In primul rand cam la ce dimensiuni ajung la maturitate , durata de viata , modul in care se deosebesc masculii de femele.Deasemenea modul de inmultire si daca exista vre-o sansa sa se inmulteasca in captivitate.
Legat de acvariul in care trebuie tinuta cum ar trebui sa fie decorat? Cam ce coloana de apa le trebuie testoaselor?Au nevoie si de insulite unde sa stea la soare?Au nevoie de lumina artificiala?Exista vre-o planta care sa reziste cu ele in acvariu?
Ca echipamente am inteles din celalalt post ca ar fi incalzitor.Presupun ca ar fi util si un filtru.
Nu va speriati de intrebarile mele si incercati sa-mi raspundeti daca va pricepeti.Multumesc anticipat.
|
 |
|
|
SIncer mi-e mila de pestii care vor ajugne in acvariul omului ala.Daca tot vrea acvariu sa se intereseze frate mai bine, sa-si ia plante naturale , neoane si tot ce trebuie. 
|
 |
|
|
|
Nu cred ca e bolnav , am vazut xipho in culoarea descrisa de tine.E clar ca o sa te trezesti cu pui daca zici ca are burta mare , asa ca fa rost de plante de suprafata daca vrei sa-i salvezi.
|
 |
|
|
|
Ok , am gresit dar totusi nu cred ca ar face cineva un acvariu cu latimea de 10 cm.Eu i-am spus doar orientativ , daca zicea clar ca se apuca el de acvariu atunci era altceva.
|
 |
|
|
Mi-ar place un acvariu cu fata din sticla curbata , pacat ca pretul e asa mare 
|
 |
|
|
|
Nu , chiar nu stiu pe nimeni acolo , eu sunt din Bucuresti , uneori cei care comercializeaza geamuri se ocupa si cu , confectionat acvarii.
Filtrul ala nu stiu daca e de ajuns , dar pentru inceput probabil ca merge.
Daca te incumeti sa-l lipesti singur , postezi pe forum la diy hardware si te vor ajuta profesionistii.Te pot ajuta si eu cu sfaturi dar trebuie sa te interesezi de pretul sticlei , pentru un acvariu de 200 de litri ti-ar trebui sticla de 8 mm.
|
 |
|
|
|
Ar trebui sa dai mai multe detalii despre acvariul tau.De cand il ai , ce pesti ai , de cand ai masculul de betta pentru a sti sigur care este problema.
Coada ar trebui sa i se regenereze dar daca-l tii in continuare cu pestii care il agreseaza probabil ca va muri.Daca nu ai alt acvariu ai putea sa-l tii in in acelasui acvariu intr-o punga de plastic sa nu se mai poata atinge ceilalti de el.Dar asta numai temporar.Pe termen lung va trebui sa gasesti alta solutie.
Daca dai mai multe detalii despre acvariul tau atunci va fi mai usor sa ne dam seama care este problema.
|
 |
|
|
Mie mi-a scapat un melc pe jos cand incercam sa-l mut dintr-un acvariu in altul si nu l-am mai gasit , era din accela negru.
Dimineata pe la 3 cand m-am ridicat din pat sa beau niste apa am calcat pe el.
Noroc ca nu l-am strivit de tot si dupa ce l-am pus in acvariu si-a revenit , si-a renovat casa si acum e ditamai uratul.
|
 |
|
|
|
Eu nu am folosit metoda cu sticla intoarsa pentru ca daca tai fundul acesteia si nuc pui un capac care sa-o acopere o sa te trezesti cu multa apa pe jos din cauza vibratorului , am tinut sticla in pozitie normala si mi-au enclozat in proportie de 80% .
E foarte bine si cu borcanul , dar trebuie sa astepti 48 de ore sa enclozeze nu doar 24 cum ai facut tu.
Acum cateva luni am intrebat si eu despre artemia tot pentru guppy si oamenii m-au ajutat dar mi-au zis ca "stric orzul pe gaste".
Mai exact puii de guppy pot manca si alte chestii si nu prera merita stresul.
Dar sunt pui de ovipari care chiar au nevoie de artemia si nu pot manca altceva deoarece se nasc foarte mici.
Daca totusi nu e un stres in plus , poti sa hranesti puii cu asa ceva si-ii vei vede cum cresc intr-o luna cat altii in 3.Pe adulti nu are rost sa-i intarati cu asa ceva, cel mai bine daca vrei sa le dai "caviar" atunci trebuie sa cauti artemia matura congelata.
|
 |
|
|
|
Pai sticla te costa in jur de 2 milioane + silicon max 200 mii , dar trebe sa te documentezi bine in caz ca vrei sa-l lipesti tu.
Restul echipamentelor necesare in orice acvariu pot veni pe parcurs si te mai pot costa inca 2 milioane , depinde de care vrei sa iei.
Dar pentru inceput faci acvariul , pui apa la ciclat , apoi cum mai dai de bani iei un filtru , neoane , faci un capac , cumperi plante.
|
 |
|
|
Nu mai dau le-am aruncat 
|
 |
|
|
|
Nu te stresa eu am renuntat la fabricile mele de vivipari recent.Mai am doar cativa pui de molly si cativa pui de guppy care dupa ce cresc vor ajunge la vanzatorii din obor.
Singurul mod in care poti tine vivipari in acvariu este separati pe sexe daca nu vrei sa-ti invadeze acvariul mai rau ca melcii.
Cred ca voi mai pastra doar 4 masculi de guppy care sunt marisori si pe care-i am la suflet.
|
 |
|
|
|
Daca stiti si preturile pentru sticla de 6 , 8 , 10 la fiecare magazin ar fi frumos sa le scrieti si sa le aduge akademik dupa la primul post.
|
 |
|
|
|
Sa inteleg ca daca apa depaseste 25 grade se duce naiba tot acvariul marin?
Pentru un acvariu numai cu pesti marini trebuie acelesi echipamente?
Nu se pot confectiona artizanal o parte din echipamente macar?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|