[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: skija
Forum Index » Profile for skija » Messages posted by skija
Chestia ce inca ma "framanta" pe mine este tot aceiasi , frunzele de la MC si Stauro devin transparente si putrezesc .

De exemplu , acum 2 sapt am tuns MC , plantele au crescut si acum iar incep sa aiba frunze transparente .

Oare nu dozez eu cat trebuie ? oare am CO2 prea putin ? O sa incerc pe rand sa le ridic dozajul si la CO2 si la fertilizanti . Mai adaug si easy carbo 2-3 ml pe zi

Nu stiu daca este o toxicitate aceasta chestie cu frunzele transparente , adica nu sunt 100% convins .

Bineinteles am si BBA pe lemn , dar asta este alta poveste , poate ca si asta apare de la prea putin CO2 ?

Folosesc NO3 si PO4 dizolvat in 500 ml de apa ca si macro iar ca micro folosesc chelated trace tot asa dizolvat in 500 ml apa . Nu prea cred ca aceste substante ar reactiona "urat" intre ele , foarte multi folosesc aceasta combinatie , mai ales ca sunt de la acelasi producator . Fe am 0.1 -0.2 ppm

Lucian ziceai ca poate se consuma PO4 brusc prin reactii chimice sau altceva .Citeam undeva ca microsorum si anubias consuma mult PO4 , ei eu chiar am plantele acestea si destul de multe )

PO4 nu se consuma brusc , dozez azi sa zic 3 ppm si a treia zi tot mai am 0.3-0.4

Mai am o intrebare si va rog sa raspundeti din proprie experienta .

Cum se comporta plantele daca ai prea multa lumina ? adica 1w/L sau 1.5 w/l si insuficient CO2 ?

Mai exact : se decoloreaza , putrezesc , se ingalbenesc ...etc etc chestii de genul acesta

Merci
poi NO3 si PO4 dozez odata la 2 zile si intre zile Micro , folosesc chelated trace ca si micro

adica :

duminica schimb apa si dozez macro

luni micro

marti marco

miercuri micro s.a.m.d.
Problema e ca la mine se consuma mult PO4 , cum ziceam trebuie sa dozez 3 ppm tot la 2 zile altfel dau de GSA , si ma gandeam ca daca dozez aprox 15 ppm NO3 este cam putin in raport cu PO4 si poate ar trebui sa cresc doza NO3

Sau poate gresesc eu ?

Nici acum nu am dat de capat la problema cu plantele cu frunze transparente si problema BBA

Pana acum stiu clar ca daca dozez 3 ppm PO4 GSA dispare , asta inseamna ca trebuie sa dozez NO3 echivalent cu 3 (ppm PO4) x 14 , adica 42 ppm NO3?

Vorbind ,conform redfield ratio 14:1
Din experienta voastra , frunzele transparente si dupa aceea putrezirea lor este ce fel de deficienta ?

Fe (am Fe aprox 0.2 ppm) sau CO2 sau altceva ?
Nu l-am folosit dar nu cred ca este cineva care foloseste mai mult de 3 bari la sistemul de CO2
300 Euro costa unul nou , eu zic ca nu merita sa-ti cumperi second
Am 3 Eheim si am avut tot timpul rotor si ax de rezerva si garnituri in caz de ceva .

Cam astea se "strica" sa zic asa , nu stiu de perioada de viata , habar nu am cat pot sa tina , ma gandesc ca aprox 3-5 ani .

Poate scriu altii care au filtre de maimulti ani . Ale mele au 2 ani
Am Fe 0.1 -0.2 dar nu apare in schema de dozare , ce ma seaca acum este BBA si frunzele transparente care cresc vreo 2-3 saptamani ok iar dupa aia incep sa se faca transparente
Da este ok cel de 5 mm , in afara de Eheim sau JBL eu nu iti recomand nimic ptr filtre externe .

Eheim experience 350 ptr acvariul tau sau Eheim 2217
Icefish wrote:
skija wrote:Salut , daca doresti sa investesti in acvariu , un filtru extern ar fi cea mai buna investitie , filtrul intern care il ai tu nu va face fata la acvariul tau . Filtrarea este cel mai important lucru la un acvariu . Iti trebuie un filtru extern de genul Eheim experience 250 in cel mai rau caz . Daca ai buget ia-ti un Experience 350 .
La fel si cu lumina 2 tuburi de 18 W este insuficient .

Am postat mai sus o problema ce o am cu izoprenul, poate ai mai intalnit asa ceva.

Cred ca tu ai EHEIM aquapro 126 din cate vad eu in descriere, acest chit l-am avut si eu , am vandut aproape tot , capacul , filtrul . Am pastrat doar bazinul si incalzitorul .

Eu am dat jos rama de plastic si am puz izopren , ATENTIE , suprafata pe care pui acvariul trebuie sa fie dreapta si foarte rezistenta sa nu se curbeze in timp .

Nu fa rabat la filtrare , o sa-ti para rau mai incolo , investeste deocamdata in filtrare si ai timp dupa sa investesti in altceva

MC creste bine iar dupa aprox 2 saptamani iarasi face frunze transparente

Stauro creste foarte incet .

Am ajuns la 0.1 cu Fe dar tot am BBA , iar in coltul din dreapta , langa input-ul filtrului extern unde apa circula foarte incet am si o mica portiune de cyano , cam 2 cm patrati

Am pus o poza cum dozez macro din 2 in 2 zile de 3 ori pe saptamana . Adica duminica , marti si joi . Vineri si sambata pauza , duminica schimb 50 % apa

Dozez 3 ppm PO4 (daca dozez mai putin dau de GSA )si 16 ppm NO3 tot la 2 zile , oare ce fac gresit ? De asemenea si Mg 5 ppm tot la 2 zile . Restul plantelor cresc bine , rotala sp. green , microsorum trident , anubias , bucephalandra si pinnatifida , am urme de BBA pe bucephalandra , anubias si lemn .

2 ml easy carbo zilnic . Am citit undeva de dozare de 3-4 ori doza recomandata de easy carbo impotriva BBA dar nu stiu cat de "safe" este . Stiu ca se poate trata local dar am in multe locuri BBA

Sa cresc doza de NO3 ?

Sau este altceva ?

Salut , daca doresti sa investesti in acvariu , un filtru extern ar fi cea mai buna investitie , filtrul intern care il ai tu nu va face fata la acvariul tau . Filtrarea este cel mai important lucru la un acvariu . Iti trebuie un filtru extern de genul Eheim experience 250 in cel mai rau caz . Daca ai buget ia-ti un Experience 350 .
La fel si cu lumina 2 tuburi de 18 W este insuficient .

-2 litri siporax - folosit 6 luni

-peste jumate de litru de eheim substrat pro - folosit 6 luni

-1.5 litri Eheim Mech Pro - nou

-aspirator substrat Tetra GC 50 , folosot o singura data

-Dennerle Turbo Skimmer - folosit

-numarator bule JBL - nou

-Razuitor alge JBL Aqua-T Triumph - folosit

-Manusa curatare JBL si burete - folosite

Produsele sunt in stare impecabila , trimit doar cu Fan Courier , pret 100 RON tot pachetul + transport

Info la 0726114629
Salut are cineva idee cum arata sau se comporta plantele daca sunt "intoxicate" cu Easy Carbo / excel / glutaraldehyde ? Ma refer la toxicitate nu la faptul ca torni Easy carbo pe frunze si se topesc , aste cred ca stie toata lumea

De asemenea sunt discutii cum ca Easy Carbo ar contine glutaraldehyda si Seachem Excel nu , stiti ceva despre acest lucru ?
Eu zic sa nu treci de 2x24 T5 daca nu ai CO2 , este suficient ptr ce ai tu in acvariu
Ok , am facut asa :

- am pus materialul in apa cu clor ptr aprox 48 de ore , cam 1/10 raport clor/apa

- am scos materialul din pa cu clor si l-am fiert de 2 ori a cate 30 de minute in apa de la robinet

- am lasat materialul aprox 24 de ore in apa cu Biotopol ptr a elimina potentialul de materiale/metale "toxice"

Am pus 3 poze , o poza cu cel folosit aprox 8-9 luni , una cu materialul substrat pro nou (adica nefolosit) si o poza cu materialul sa zis asa tratat , adica cel "spalat" cu clor , fiert si pus in apa cu biotopol

Pozele sunt facute cu magnificare 200 , este greu sa faci focus la 200 x deoarece nu este o suprafata plana c iuna foarte poroasa . Materialul arata sticlos sa zic asa

Eu personal nu vad nici o diferenta sau l-am spalat eu bine prin aceasta metoda

Concluziile le trage fiecare

Download-ati pozele si se vede pe denumire care este nou , spalat si folosit

Daca nu ai CO2 atunci ai prea multa lumina
Plantele nu mai exista , se poate inchide

Forum Index » Profile for skija » Messages posted by skija
Go to: