Message |
|
mersi de raspuns...mam usurat acum....oricum o sal testez regulat...just in case.. 
|
 |
|
ok...lucrurile stau cam in felul urmator:
am incercat sa bag un CD pe sub acvariu, prin toate partile, dar nu am reusit deoarece imi strica pad-ul. Acu ma gandesc daca e ok sau daca trebuia sal fortez mai mult.
oricum o sa incerc sa mai scot din pietrele de pe partea stanga, sa vedem daca o se mai lase pe partea dreapta.
|
 |
|
o sa incerc diseara..mersi mult ptr sfat....
|
 |
|
sa bag cd-ul intre pad si acvariu? sau intre pad si birou? intradevar in partea stanga am mai multe pietre mari si mai grele......daca imi intra cd-ul c einseamna si ce se poate intampla?
|
 |
|
este pad special de acvariu, a fost destul de scumpicel.... acu sunt mult mai linistit, ma cam trecusera niste idei precum fundul o sa se duca...
mersi tuturor pentru raspunsuri, o zi buna.
|
 |
|
Salutare tuturor ... am o mica intrebare legata de pad-ul de sub acvariu....ieri am observat ca pad-ul sa lasat un pic in partea stanga a acvariului. Imi imaginez ca e din cauza planeitatii podelei, dar acu ma gandesc daca nu cumva la un moment dat o sa-mi crape fundul acvariului.
Mentionez ca acvariul are 300 L doar apa, plus niste bolovani si nisip.
Astept cu nerabdare parerile voastre.
Va multumesc anticipat.
|
 |
|
salutare tuturor....am o mica problemutza...de cateva zile, 3 dintre ciclide nu mai mananca, sau cel putin nu mai vin cand le dau de mancare, in comparatie cu restul care se "bat" pentru o portie de fulgi sau granule..... care ar fi cauza? am observat ca stau si cam retrasi, nu mai sunt asa jucausi ca pana acum....
valorile apei sunt destul de normale, doar Kh si Gh sunt mai la limita, dar Ph-ul si restul sunt in valorile normale....
toti 3 sunt masculi, iar doar la cyrtocara moori se observa cum sa cam innegrit ...
multumesc anticipat pentru raspuns
|
 |
|
cunosc pe cineva cu acest acvariu....filtrul Eheim face fata cu success..apa e foarte limpede..doar ca trebuie sa nu supra hranesti pestii.....
|
 |
|
am uitat sa mentionez un lucru.... in acvariu am destule pietre calcaroase....si cateva lemne (temporar) ....nu am spartura de scoici in filtru...
astept cu nerabdare un sfat...am citit o gramada cum sa cresti Kh..dar in acelasi timp creste si Gh....nam gasit nimik care sa imi zica exact cum sa scad Gh si sa cresc Kh.....
|
 |
|
oka doka....am revenit...
am nevoie de sfaturile voastre in legatura cu valorile apei.. trebuie sa scad Gh si sa cresc Kh....valorile apei sunt:
- NO3 < 50 ....si aici ar fi bine sal duc mai jos...deci astept un hint
- NO2 = 0
- Gh > 21 grade
- Kh = 3
- Ph = 8
din cate am citit pe net, la mine doar Gh-ul si Kh-ul ar trebui sa aibe alte valori, un Kh de minim 10 si Gh sub 15....
mersi anticipat de ajutor
|
 |
|
nu stiu daca iti plac melcisorii aia mici ..momentan ca sunt doar 2 e ok..dar mai incolo cand o sa se inmulteasca in draci...o sa ai covor .....deci aspectul vizual nu cred ca o sa fie prea placut...
parearea mea este ca ar trebui sai scoti.....
|
 |
|
mersi ptr adrese...cu sklorex fac eu afaceri
nici restu nu sunt rai, dar la sklorex sunt tipii care mai stiu si engleza si pana acu sau dovedit si profesionisti.....
site-urile din Praga nu stiam de ele, dar o sa incerc sa vad daca pot comanda ceva, asa mai putine bucati...
|
 |
|
Calin...tu de unde ai cumparat pesti in Brno? dami niste ponturi daca iti mai aduci aminte....
vreau sa le fac si eu o vizita indivizilor..poate poate gasesc niste exemplare interesante pe la ei..
mersi anticipat.
oricum, daca altcineva mai are idei bune ptr. aranjarea incalzitorului si tuburilor, sunt dispus sa ascult sfaturile, "cat mai multe si mai bine"
|
 |
|
acesta e red dragon-ul:
http://www.ratemyfishtank.com/photo-main.php/20122
"Aulonocara = haplocromin de malawi, nu merge cu restu" ---ce inseamna asta, de ce nu merg?
dupa cum vad in explicatii, nu prea pot cemi doresc eu, dar nu ma las batut, poate imi iese vreo combinatie
nam avut noroc nici la 6 din 49 , dar macar incercarea asta poate poate :
- 2 x red dragon
- 2 x cyrtocara ( stiu ca cresc mari, dar ii cumpar pui si pana cresc ei mai dureaza)
- 1 x familie Pseudotropheus elongatus
- 1 x familie Labidochromis caeruleus
- restul cam cate familii de mbune sa mai bag, cam cati pesti ar trebui sa pun in total?
scuzatimi greselile pe care le fac, dar sunt incepator in deale ciclidelor, imi plac multe dintre ele, si compatibilitatea exacta instre specii nu o sa o gasesc pe net niciodata....
|
 |
|
in concluzie...daca ma bag la combinatia urmatoare,ar fi ok?
- 1 x tropheus
- 2 x Cyrtocara
- 2 x Hemichromisi (dacai gasesc)
- 1 x familie Pseudotropheus elongatus
- 1 x familie red dragon
- 1 x familie Labidochromis caeruleus
- 1 x familie Aulonocara baenschi
ceva de genul asta..sau o combinatie ceva....
|
 |
|
prima nelamurire....cum se manifesta: "orice alta hrana de alta natura ducand aproape sigur la bloat" bloatul cum se manifesta?
background-ul nul mai schimb, lam gasit ieftin si oricum nu vroiam sa bag 200 de euroi in el, sau ceva de genu....
cred ca o sa ma mai gandesc in legatura cu ascunderea echipamentelor, dar ma gandeam ca daca se respecta anumite reguli, nu se pierde eficicacitatea ......
oricum, daca aveti vreo poza cu nist emetode, sau explicatii, ar fi excelent...
Problema cu tropheusi e alta...eu nu vreau sai am doar pe ei, ma gandeam sal las doar pe asta singurel si apoi ceilalti sa fie din alte specii, familii (3 cu 1), de exemplu:
- Cyphotilapia frontoza blue Zaire Moba
- Hemichromis Lafalili
- Cyrtocara moori
cam cati pesti miar intra in 300L?
|
 |
|
background-ul este cumparat..poza in attachment...
Bureti nu vreau sa pun..vreau sa gasesc o modalitate, daca exista, sa ascund incalzitorul si tuburile de la filtrul extern....
|
 |
|
Salutare....mersi de intampinare
Acum sunt in Brno, unde am gasit ceva pesti...dar eu vreau deaia mai speciali
Voi de aici din Cehia de unde luati speciile mai rare?
Poze o sa pun cu acvariul, dar momentan astept masa pe care sal asez..sta pe jos saracutzu....
De la niste cehi dacilea am aflat de un site al unui crescator specializat, poate il stiti deja..dar pun si eu linku, just in case:
http://www.hynek-darbujan.cz/
Inca incerc sa dau de mai multi crescatori, sami fac relatii, dar momentan sunt in cautari....
Am facut un post la coltul incepatorilor, sper ca cineva sa ma sfatuiasca si pe mine...
|
 |
|
Salutare tuturor.... sunt destul de incepator in "deale ciclidelor", dar sunt pestii mei preferati, deabea astept sa imi termin acvariul nou de 300L...
Prin urmare am nevoie de sfaturile voastre, deoarece am cautat in lung si in lat..si tot nam gasit ceea ce vroiam sa aflu.
Deciiii:
1) Cum maschez cel mai eficient incalzitorul si tuburile de la filtrul extern in background-ul 3D? As vrea sa nu se vada...
2) In acesti 300 L pot tine un Tropheus Mori ( fara femele) impreuna cu alte ciclide din Malawi ? sau o sa devina agresiv fata de toti (mai ales fata de femelele din alte specii) cand o sa fie in calduri?
Cam atat momentan...astept sfaturile voastre, oricum astept sa imi vina masa (am comandato pe net) si o sa pun poze in functie de cum il termin..
Va multumes anticipat.
|
 |
|
Numele meu este Gaby, Ionescu din Constanta, stabilit in Cehia.
Acvariu: 120 x 50 x 50; 300 L
- 1 filtru: EHEIM 2073
- incalzitor 250 W Eheim
- capac 2 x 30 W
- fundal 3D
- substrat Nisip
- fauna: tropheus mori, membe si altele in plan
Multumesc.
|
 |
|