[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtru nou + Filtru vechi  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Iulian08
Junior member
[Avatar]

IP:

buna seara , daca ma poate ajuta cineva, dupa cum am spus acum cateva zile , mi am luat un acvariu nou cu tot ce trebuie la el , de 54 de litrii , am un filtru nou , si unul folosit , dar foarte bun , ma intereseaza daca sa le pun pe amandoua in acvariu , sau e de ajuns doar cel nou , care e special pt acest tip de acvariu , volum de apa . L am luat pachet complet pt acest tip de acvariu . Deci ??? sa le pun pe amandoua , am inteles ca ar fi ok pt filtrarea apei . este adevarat ? si vreau sa stiu daca DA , si le folosesc pe amandoua , pe asta vechi il fierb ? cu apa si otet sa l curat ? si pe cel nou sa l curat ? multumesc frumos
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Depinde de ce fel de filtre ai. Descrie-le sau scrie aici ce tip de filtre sunt. Ar trebui sa fie scris undeva pe ele.
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

daca poti sa ne dai numele acvariului daca este de firma, sau al filtrelor ar fii cel mai ok.
la 54l 2 filtre ar fii prea mult daca sunt de putere potrivita fiecare.ai avea parte de curenti prea puternici in acvariu,care nu sunt tolerati de majoritatea pestilor.
filtrul asta vechi l-ai avut pana acum in vreun acvariu?daca da,NU il fierbe !daca nu mai este folosit de multa vreme il speli doar cu apa,atat!
pe cel nou nu ai de ce sa il cureti sau sa il speli..
Iulian08
Junior member
[Avatar]

IP:

cel patrat este EHEIM iar cel rotund la fel , am pus si o poza cu cutia de la el , si am sa revin si cand am sa ma apuc de el , nu zilele acestea ca am un deces in familie , si am zis ca nu e momentul potrivit , dar in weekend as vrea sa ii dau drumul la ciclare , care mi am propus sa dureze macar o luna , o sa revin cu ceva intrebari pe parcurs , multumesc
[Thumb - IMG_1436.JPG]

[Thumb - IMG_1437.JPG]

Iulian08
Junior member
[Avatar]

IP:

scuze ca nu am raspuns si la intrebare , da , cel rotund a fost intr un acvariu care il are seful meu la mine la birou , de acolo si treaba cu acvariul , acolo am grija tot eu de acvariu , dar nu e al meu personal , asa ca am zis sa imi fac unul , seful meu mi a dat unul vechi , dar nu de calitate , chiar este din plastic, asa ca am decis daca tot incep ceva, sa incep de la zero .
Iulian08
Junior member
[Avatar]

IP:

deci , pana la urma ce fac ? merg amandoua, sau sa incerc doar cu cel original al acvariului . multumesc
djciorby
Junior member

IP:

cunosc pe cineva cu acest acvariu....filtrul Eheim face fata cu success..apa e foarte limpede..doar ca trebuie sa nu supra hranesti pestii.....
[WWW]
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Ambele sunt filtre rapide, menite sa adune suspensiile, pentru a putea fi eliminate la timp prin spalare frecventa, ca sa nu strice apa. Ca filtre biologice nu pot fi folosite, pentru ca daca se curata materialul (buretele) frecvent, se elimina si o mare parte a bacteriilor si se anuleaza filtrarea compusilor azotului, care sunt toxici pentru orice vietuitoare din acvariu.
Daca nu se curata filtrul se va colmata dupa cateva saptamani si nu va mai functiona deloc. Ideea cu spalatul in apa acvariului, ca sa nu se piarda bacteriile, este o pacaleala. Dupa spalare va ramane doar un procent infim din fosta colonie, nici pe departe suficienta pentru scopul propus.
Este adevarat ca numarul bacteriilor scade si creste odata cu marirea si scaderea cantitatii de hrana introdusa in acvariu, in ipoteza ca diferentele se produc in perioade de ordinul saptamanilor, in urma mariri sau scaderii numarului de vietuitoare, dar acest proces este incomparabil mai lent decat rapiditatea cu care se schimba numarul bacteriilor in urma spalarii filtrului, schimbare care se produce aproape instantaneu, cu urmarea ca dupa spalare se vor inregistra concentratii marite de toxine, de multe ori observate prea tarziu sau deloc.
Stresul la care sunt supuse vietuitoarele le inrautateste conditiile de viata si duce la inbolnaviri sau moarte, aparent inexplicabila, mai ales pentru ca acvaristul are constiinta impacata ca a facut curatenie si ar trebui sa fie totul in ordine. Pare greu de crezut, dar schimburile de apa, chiar frecvente si mari, nu sunt in masura sa elimine toxinele care se produc continuu in lipsa bacteriilor, pentru tot timpul pana la urmatorul schimb.
Filtrul biologic este motorul acvariului. Subaprecierea sa duce la cele mai multe esecuri in incercarea de a ingriji un acvariu.
Apa limpede multumeste multi acvaristi, dar sa nu uitam ca pestii nu pot sa traiasca nici in vodca, chiar daca-i "cristal"!

This message was edited 1 time. Last update was at 26/01/2011 17:06:56

Iulian08
Junior member
[Avatar]

IP:

am inteles, atunci pana la urma sa le folosesc sau nu pe amandoua , ca menirea filtrului am inteles o , am mai citit ca ar merge si cu 2 , si fiecare spalat la o saptamana , adica sapt aceasta unu , iar saptamana viitoare celalalt , pe langa celalalte necesitati (schimbatul apei 10 ; maxim 30 % din capacitatea acvariului ) , pe mine asta ma interesa mai mult , ce sa fac , le e bine cu un singur filtru , care sa il curat la o anumita perioada , sau sa le bag pe amandoua , si sa risc sa fie apa prea limpede , multumesc Ioan
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Iulian,...sa risti sa fie apa prea limpede?!
Da, risca cu incredere. Iti garantez eu ca nu vei avea vreodata vreun dezavantaj, nici tu si nici acvariul cu ce-i in el, din cauza c-ar fi prea limpede apa.
Poti sa le folosesti pe ambele.
Dezavantajul va fi ca vei da acvariului un aspect de laborator de fizica, fara sa ai un avantaj mare fata de folosirea unui singur filtru rapid, daca nu cumva te hotarasti sa ingrijesti in el purcei aurii, cu coada voal.
Unul dintre filtre, aquaballul, nu are pahar de retinere pentru apa murdara, ceea ce duce la caderea murdariei inapoi in apa, cand vrei sa-l speli. Cine a aprobat productia acestor filtre trebuie sa se fi avut foarte bine cu conducerea firmei producatoare.
Asa ceva nu folosesc eu in acvarii nici daca primesc banii cat costa filtrele. Nu cunosc filtre mai proaste, si slava Domnului cunosc o multime.
Recomandarea mea:
incearca sa-l folosesti pe celalalt, care retine macar o parte din murdarie cand il scoti din apa, pe post de filtru biologic, adica sa nu-l speli decat atunci cand nu mai iese apa din el decat foarte incet.
Ideal ar fi sa ai substrat si plante, pentru ca substratul, prin faptul ca cresc bacterii in el, si plantele pentru ca consuma o parte din compusii azotului, indeplinesc partial functia de filtru biologic. In acest caz va trebui sa cureti substratul doar cand este neaparata nevoie, si doar in locurile in care este ceva mai murdar, cel mai bine la intervale egale, dar in locuri diferite, ca sa nu scoti toate bacteriile deodata.
Un filtru canistra ar fi bun, dar pentru cine se multumeste cu un acvariu mai mic nu merita totdeauna investitia.
Iulian08
Junior member
[Avatar]

IP:

am inteles , iti multumesc foarte mult Ioan , tocmai de aia cer sfaturi pentru ca nu prea cunosc , iar peste tot gasesti tot felul de idei si feluri de filtre , etc .Ba ca ar fi bine cu 2 , ba ca nu , asa ca am sa l folosesc doar pe cel nou , original al acvariului. Multumesc frumos , o seara buna .

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: