Buna...In speranta ca vreun coleg(a) mai experimentat ma va ajuta cu cateva sfaturi, as avea si eu niste intrebari . Intentionez sa inmultesc Guppy pe care-i am : 3 masculi si 5 femele. Am pentru ei un acvariu de aprox.50l in functionare. In ideea in care vor face pui, am mai pus un acvariu la ciclat. Problema este ca ciclarea o fac cu ajutorul unei perechi de Cory.. Intrebarea mea ar fi : cum ar fi mai bine sa procedez? Sa mut puii din acvariul parintilor...in acvariul cu Cory? Adica...nu vor fi mancati? Sau...ce idee imi dati?...va multumesc anticipat...
|
Ma numesc Radu. Am 41 de ani. Sunt din Arad, dar de ceva vreme am plecat din tara. Am facut - relativ recent - o pasiune pentru acvaristica...pasiune pe care incerc sa mi-o cultiv. Studiez deja de o buna bucata de vreme informatiile pe care le posteaza cei mai experimentati acvaristi de pe acest forum...si ii felicit cu aceasta ocazie pentru eforturile pe care le-au facut si le fac si la ora asta. Despre mine...am facut si eu (ca mai toata lumea) greselile de inceput...si pe care la ora asta incerc sa le evit. Mi-am cumparat in prima faza un acvariu de 200l..in functiune..as putea spune. N-am stiut multe treburi in prima faza si ca urmare...operatiunii de cumparare nu au rezistat decat cei mai rezistenti dintre pestii pe care mi i-a dat fostul proprietar. Apoi...incetul cu incetul am incercat sa inteleg mecanismele de functionare ale acestei arte - acvaristica. Apoi am mai achizitionat un acvariu tot cam de aceleasi dimensiuni - 200l - in care tin la ora asta doar pesti discus - alevini. Apoi..."boala" mi s-a agravat...am mai cumparat un acvariu de vreo 300l..in care m-am gandit sa tin doar pesti..."rai"...oscari, cutit, arowana, roca. Relativ recent am mai facut 2 acvarii mici pentru guppy. Toate acvariile le am plantate. Fenomenul interesant este ca doar intr-unul am instalat un sistem de CO2. In celelelte nu. Totusi, plantele o duc de minune in toate, fara diferente notabile. Atat despre mine. va multumesc si sper ca intrebarile mele viitoare sa nu deranjeze. Sa ne traiasca bine...pestii!
|