Message |
|
Primul neon l-am legat la un stecher sau cum se numeste de la un bec aquael din acela ecoline.
Daca il leg si pe acesta la acelasi stecher, sa se apridna ambele nu le va scadea puterea, nu ?
Nu mai am loc in priza pentru doua, deoarece am si acvariul si PC-ul.
|
 |
|
Da, tot de 15w este, deoarece atat imi intra in capac. Sunt suficienti 30w pentru plante mai nepretentioase la 54l, nu ? Maine vin si niste poze  .
|
 |
|
Mi-am plantat acvariul cu ceva valisneria,ceratopteris,echinodorus si un fel de gazon caruia nu ii cunosc denumirea dar voi pune poze curand.
Acum intrebarea. Mi-am achizitionat doua drossere. Pe primul mi-am pus un juwel de 15w - 6500k, iar pentru al doilea, din lipsa de fonduri am luat un neon simplu, din ce vad cu lumina galbena- 2700k.
Este ok sa le las asa momentan ? Multumesc anticipat. Tuburile sunt T8.
|
 |
|
Deci.. in acvariu de 54 de litri, plantat e ok un betta si 6 cory ? Este vreo problema pentru betta daca am un Eheim Pickup 60 ? Il va deranja apa rapida ?
|
 |
|
Si ar fi o problema daca tin in acvariul acesta un mascul de betta si un banc de cory ? Il va afecta cu ceva ? Dar cu o femela il pot tine ? Multumesc anticipat !
|
 |
|
Valisneria si echinodorus sunt ok ?
|
 |
|
Ce credeti ca ar trebui sa mai fac pe aici ? Niste plante nepretentioase ceva ?
|
 |
|
Nici un sfat ? Pareri ?
Cum ce imi recomandati sa populez acvariul ? Un banc de neoni si un banc de cory sau un mascul betta si un banc de cory ?
|
 |
|
Multumesc. Am vazut ca are niste inceput de radacini. Este vreo problema totusi daca o las in substrat ? Ca asa o plimba filtrul peste tot.
Si cum fac sa bag plantele fara sa mai murdaresc asa in halul ala de la aquabasis ?
Momentan acvariul este in perioada de ciclare ( ieri i-am dat drumul, dar am un tetrazona in el din vechiul acvariu deoarece trebuia tinut si el undeva si speram ca nu vor fi probleme).
Cateva poze, doar ca apa este inca tulbure.
Fertilizarea cand sa o incep ? Dar aditia de co2 ?
|
 |
|
Inca o intrebare. Am o planta ceratopteris care acum cand am vrut sa o pun am vazut ca nu are radacini si acolo e putin inegrita asa este ea ? Isi mai revine ? Planta este verde.
Si cum as putea face sa pun plantele fara sa tulbur apa ? Am pietris si aquabasis si se tulbura foarte rau cand bag planta.
Multumesc anticipat.
|
 |
|
Pai si gazonul cat de mult il infig in pamant ? Ce am eu arata ca iarba asa.
Si valisneria de ce asa de putin se baga ?
|
 |
|
Acum am pus substratul fertil si cel inert. Am facut rost de niste valisneria, echinodorus si ceva gazon. Acesta cum il plantez ? Sau in general toate plantele ? Le bag adanc pana la substratul fertil sau nu chiar asa mult ? Dar gazonul, deoarece si acesta este scurt cat sa il bag ? Si cum se inmulteste ?
|
 |
|
Am facut rost de un set Dennerle bio co2 starter, care probabil merge pe principiul bombei cu co2. Respectiv acesta : https://www.youtube.com/watch?v=TaYNB8qe5qg .
De unde mai pot gasi rezerve pentru el ? Sau e ok sa fac dupa ce se termina ce am in aceasta sticla o bomba cu co 2 si sa o folosesc ? Si pot folosi ceva de perfuzie pentru a da un numar exact de bule ? Multumesc anticipat. (Nu o sa incep aditia de co2 decat dupa ciclarea completa si momentan am substanta originala si pastila din sticla. Daca as gasi un site ok, chiar si din afara as da comanda dar sa nu ies prea scump.
|
 |
|
Acum este ok daca pun aquabasis si substratul inert, apa, il pun la ciclat si pun plante saptamana viitoare cand se deschid Pet-Shopurile ? Este vreo problema daca le adaug dupa ?
|
 |
|
Se paote dar as dori ceva ce as putea gasi aici la Pitesti. Pana acum am gasit aquabasis si ceva de la tropica. Si ambii vanzatori mi-au spus ca se pune sub substrat inert.
|
 |
|
Acest lucru s-a rezolvat, deoarece l-am lasat la cineva sa imi faca suport pentru neon, asa ca o sa am lumina ok.
Acum, pentru plante ce substrat sa folosesc ? E ok aquabasis jos si pietris pe deasupra ?
|
 |
|
As vrea o parere de iluminat daca se poate , deoarece as cam vrea sa incep treaba cat mai repede. Multumesc anticipat.
|
 |
|
Salut comunitate. Dupa o pauza am decis sa fac din nou un acvariu, dar de aceasta data plantat, asa ca vin cu niste intrebari.
Detin un acvariu aquael de 54l din cate imi mai aduc aminte, care a venit si cu capac. Acesta foloseste pentru iluminare un bec standard al lor care acum nu se mai gasesete deoarece nu se mai fabrica, stiu ca era ceva de 11w, acum nu il mai am deoarece cel vechi s-a ars.
Deoarece vreau un acvariu plantat (ceva nepretentios, de buget) as vrea sa va intreb ce solutie de iluminat mai de buget pot sa folosesc in loc de acele becuri. Eu m-am gandit la niste benzi de led SMD ca acelea pentru masini de pus pe capac deoarece sunt undeva la 10-15 lei metrul. Plante doresc decat ceva putin pretentios, asa ca as vrea sa va intreb si de ce mai am nevoie pentru inceput (substrat fertil etc. ) Pesti ma gandeam sa tin guppy sau un betta. Incalzitor am un Aquael de 50w si filtru un Eheim Pick-Up. Astept idei, sugestii si ce pot folosi pentru niste plante nepretentioase. Multumesc anticipat.
|
 |
|
O sa fac cumva sa pun mai mult substrat in zonele plantate.
Da luminez cu becuri aquael.
|
 |
|
Si daca il sparg si curentez fantomele  daca ma bantuie seara  mai rau daca ma bantuie si dimineata  .
O sa vad unde il pun.
In realitate totusi nu e asa intunecat acolo dar asa e iesit din poze.
Ce e drept nu am bec in partea acea.
|
 |
|