Nu stiu daca are legatura cu topicul ... dar ..... am fost in delegatie pe la Satu Mare ... colegii de acolo .... pentru a se lauda cu ce au prin zona m-au dus sa vizitez o comuna ... Certeze ... oameni gospodar nu am ce zice, mai mult plecati prin strainatate la munci grele ... defrisari de paduri prin canada ... vopsit tancuti petroliere si altele ... ce sa faci trimit bani acasa cu sacu' ... niste vilute micute cu 2-3 etaje ... unele chiar si cu lift ... ce sa faci oameni gospodari

boravo lor (la ei inca nu a ajuns chestia cu capra ... ci daca vad ca vecinul si-a "tapetat" casa cu marmura alba ... el cauta marmura roz sau altceva sa fie si mai si).... si acum legat de topic ... am vazut un bazinas de 5 pe 12 (aproximativ) cu pastravi si carasi (din aia romanesti, autohtoni) si unul mai mic circular cu raza de aproximativ 2 metrii si o pompa pe post de fantan arteziana in centru, cu carasi aurii ... bineinteles ca am inceput sa pun intrebari ... hrana ... concentrate cumparate de la unguri ... cu sdacul speciala pt pastravi ... dar papau si carasiii la greu

(dar ce nu mananca porcii aia) ... iar apa schimare la "picatura" cu un debit de aproximativ 50 litrii pe minut (omul nu calculase niciodata asta a fost aproximarea mea) direct dintr-un paraiasi de munte ... iar din bazinul mare mergea in cel mic .... dupa care era folosit la irigat ... iar surplusul din nou in parau ... deci si la noi se poate dar sigur nu in bucuresti ... si apropos in privinta carasilor aurii a cumparat 2 perechi si acum bazinul rotund este paroape plin cred ca peste 70 de bucati (tot aproximarea mea ... cand am aruncat o mana de graunte pt pastravi)