| Message |
|
|
|
Cati si ce pesti ai acum??
|
 |
|
|
|
Asa arata un peste "jandarm" (Danio malabaricus):
|
 |
|
|
|
Bravo pentru perseverenta,dar este suficient sa schimbi 40 L pe saptamana,mai ales ca ai o filtrare ok
Ce ai in filtru,siporaxul este un material filtrant ff bun.
|
 |
|
|
|
Vezi ca gasesti la animax,daca nu vrei sa comanzi online
|
 |
|
|
????
Jandarmii nu au legatura cu asta tf.
Sunt alta specie de pesti,pe numele stintific Danio malabaricus,seamana cu niste zebre mai mari pe steroizi.
Se numesc asa deoarece culorile si modelul lor seamana cu cel al jandarmilor francezi din perioada interbelica.
Cred ca ai citit un meme sau o gluma cv  )))
|
 |
|
|
Cum adica eficienti???
La ce te referi
Zebrele nu prea se bat intre ele,cred ca zebra ta are finrot.Pune o poza de aproape sa vedem mai exact
|
 |
|
|
|
Filtrul pare ok,este Aquael hangon nu?
Pietrisul acela este cam mare,mi se pare greu de curatat si se acumuleaza mizeria in el.
Ar fi mai ok daca ai scoate plasticele si inlocuieste-le cu pietre necalcaroase,lemne (mopani e ff frumos ) si plante.
Pana la urma tot nu am inteles ce intrebi???
Pestii sunt ok asa cum sunt,cat despre zebra ti se pare ca este atacata de ceilalti pesti?
|
 |
|
|
Salut
Spune te rog niste detalii despre acvariu: (volum,filtrare,lumina,substrat,fertilizare,plante etc.)
Si niste poze ar fi binevenite 
|
 |
|
|
|
Daca vrei sa schimbi filtrul iti recomand un filtru extern.
Daca nu vrei asa,cele mai bune variante ar fi un filtru cascada ca Aquael FZN2 sau un filtru intern ff bun care il folosesc este Sera Fil 120 (vine si cu minisiporax inclus)
|
 |
|
|
|
Easycarbo este folosit impotriva algelor,incearca sa aplici putin cu o seringa direct pe alge.
Din cate stiu,singurii care mananca staghorn sunt sae si crevetii amano.
Daca nu se extind prea tare astfel incat sa acopere plantele sunt inofensive
|
 |
|
|
|
Dragut!
Chestiile acelea se misca cand le atingi?
Daca da,inseamna ca sunt hidre de apa dulce
|
 |
|
|
Buna.
Ai un acvariu frumusel
Fertilizezi cu ceva?
Poti sa dai te rog mai multe detalii? (volum,lumina,filtrare,plante pesti,substrat,fertilizare etc.)
|
 |
|
|
|
Salut,pune o poza cu acvariul in stadiul actual,sa ne dam si noi seama cum poti face.
|
 |
|
|
|
Faci un offshore
|
 |
|
|
|
Ai grija,poate sari. Acopera cu o plasa acvariul.
P.S:te rog,nu mai scrie cu diacritice! E foarte greu de citit,forumul nu le accepta
|
 |
|
|
|
Acela este biofilm.
Poate fi eliminat cu o filtrare mai buna si agitarea apei la suprafata.
EDIT:Acum am citit ca nu ai filtru! Nu mai hrani pestele,nu are ce sa filtreze apa sau sa agite suprafata
|
 |
|
|
Salut!
Frumoasa initiativa pentru a imbunatati calitatea vietii pestelui tau!
Ca substrat poti sa folosesti niste nisip simplu,necolorat.
Ca decor poti sa folosesti pietre necalcaroase (testate cu otet) si lemn (o buturuga mopani ar fi ff frumoasa).
Ca plante nepretentioase poti folosi plante de suprafa (limnobium),Anubias (prins de lemn) si Egeria,Vallisneria,Echinodorus,moss etc.
Ce ai in filtru? Daca ai doar burete ar fi bine sa inlocuiesti o parte din burete cu minisiporax (pentru imbunatatire filtrarii).
Stii despre ciclare?
Ar fi bine sa citesti aceste articole  : http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori
http://www.acvariu.ro/ciclul-azotului
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page
Uite aici un exemplu de acvariu cu betta ff frumos amenajat: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/47600.page
|
 |
|
|
|
Nu stiu despre planta,dar un filtru extern nu este complicat.
Este o canistra si 2 furtune in acvariu ,cu niste garnityri cate trebuie imbinate
|
 |
|
|
|
Cu ce ai tratat-o? (ar fi bine sa folosesti un conditioner gen aquatan/aquasafe/biotopol)
Verifica daca pietricelele albe sunt calacaroase cu otet.
Apa poti sa o schimbi o data la 2 zile,cam un sfert
|
 |
|
|
Filtrul acela este cam mic
Ce are in el?
Cei 4 (eu vad doar 2 totusi) sunt Rasbora espei.
Intradevar sunt cam multi.
Consulta acest site pt a vedea exact popularea si compatibilitatile:
www.aqadvisor.com
|
 |
|
|