[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ugarit5
Forum Index » Profile for ugarit5 » Messages posted by ugarit5
Crevetii Amano sau crevetii evantai sunt marisori,frumusei,si interesanti (si mananca si alge)
Strict in acvariul acela ai putea pune doar 1 betta si melci (mici,daca sunt mari strica gazonul),eventual si niste creveti mai mari
Masculul de betta este ff agresiv cu femelele,ai avea nevoie de un acvariu ceva mai mare cu multe ascunzatori.
Daca vrei sa folosesti neaparat ADA,foloseste tipul mai deschis la culoare (parca light se numea)
Sa intervina un coleg mai experimentat in plante sa explice cum e cu gazonul
Salut
Iti recomand un acvariu mai mare (paradoxal cu cat este mai mare,este mai usor de intretinut,in plus va fi greu sa te abtii sa il umpli cu pestisori,cand baiatul va vedea :-O )
La Hornbach gasesti acvarii la preturi ff ok.
ADA Amazonia este un overkill pentru incepatori,este un substrat scump ff bun pt plante pretentioase,dar este greu de manipulat si ai nevoie de ceva experienta sa stii sa il folosesti)
Daca iti place cum arata amazonia,la dimensiunile acestea exista Dennerle Scapers soil,este un substrat ff bun,arata aproape la fel ca Amazonia si are un pret mai mic.Daca vrei ceva si mai ieftin,exista Manado de la JBL sau Volcanit de la Aquamedic.
Gazonul din cate stiu este destul de greu de intretinut,ai nevoie de lumina puternica si fertilizare cu co2.
Nu ai ce sa acoperi.incearca sa faci o pauza de la lumina ziua sau sa reduci cantitatea de lumina.
Ce dimensiuni are acvariul???
Pune si tu o poza sa vedem exact situatia,ce iluminare are acvariul??
Nu cred ca poti,de obicei crabii si racii ataca pestii mai mici.
In plus,din cate stiu "redecoreaza" substratul si plantele.

P.S:uita-te prin topicurile mele si vei vedea poze "live" cu un rac care macelareste ramirezi la Animax
Cei 2 pesti inca se adapteaza la noul mediu,incearcaxsa nu ii sperii cu zgomote sau lumina prea puternica.
Acvariul de 20L este prea mic pt caras.
Cred ca are vreo 20cm,lungime nu?
La maturitate ,un caras auriu atinge aceasta lungime.
Doneaza carasul si orienteaza-te spre pesti de talie mai mica,cum ar fi guppy (incap vreo 3 acolo),rasbora (6),betta (1)
Se inchide la culoare cand frunzele se adapteaza ls noul mediu,e in regula.
Nush,nu vad niciun maro:/
????Nu vad nimic in neregula,este verde
Este bine,avanseaza ciclarea,vad ca ai facut diatomee (chestiile maro),dispar de lasine,iar mucusul acela este mancat de melci
Personal cred ca acele teste sunt oarecum inutile in cazul tau,dar lumina puternica necesara gazonului nu stiu cat poate fi substituita.
Cuba este o planta destul de dificila...
Ok.Sa intrebi inainte sa faci ceva,pune si o poza dupa ce pui pestii.
Gasesti la hornbach acvarii la preturi ok.
Adk sa nu intelegem gresit:manado este un substrat ff bun pentru plante,dar este nevoie de multa grija cu el.
Asa este
Uita-te pe nevertebrate.ro si vezi ce pesti iti plac.
Noi iti vom spune dwca se potrivesc si cati
Masculul este ok?
Ar fi foarte bine,si mai completezi cu cativa rasbora,astfel incat sa formezi un banc
Scapa de pietrisul acela,este urat si o sa fie un cosmar curatarea lui.
Cand cureti manado,trebuie sa ai grija,sa agiti substratul si sa aspiri resturile plutitoate. Ce aspiri,speli si pula la loc.
Ai cam multi pesti,ar trebui sa dai xipho (se fac prea mari si inoata mult si repede)
Salut,frumos acvariu! Bravo ca ai citit inainte si ai facut ciclarea
De ce ai acoperit manado cu uratenia aia de pietris? (in plus este prea mare si mizeria se va acumula printre pietre si va fi ff greu de curatat)
Manado ar fi trebuit sa il lasi asa cum era
Filtrul acela este cam slab pentru carasi,ar trebui sa te orientezi catre unul extern (carasii sunt niste pesti care fac multa mizerie)
Te-ai gandit ce plante vei pune?

Forum Index » Profile for ugarit5 » Messages posted by ugarit5
Go to: