Message |
|
Eu vad la arlechinii aia burta cam mare, cred ca le dai cam mult de mancare, de aici ii omori- o presupunere-
Later edit: nu te lasa batut, pentru ca ai ceda foarte usor. Multi de aici am fost supusi la incercari grele cu mortalitati subite de 100%, cu bani calumea investiti si echipamente mai mult sau mai putin de top, insa durerea pierderii pestilor dintr-o data este ...fara cuvinte. Nu ceda, fa-i o recapitulare a ceea ce crezi ca nu ai facut/faci bine, baga si un tratament eventual si aia e. Ca sa nu uitam ca viviparii din ziua de azi sunt speciile cele mai bolnavicioase, s=a mai discutat pe subiectul acesta si am ajuns cu totii la concluzia ca de exemplu, guppy care prin anii 90 traiau si in borcane de muraturi pe jumatate spalate, cu becu bagat in apa la jumate pt incalzire, sau guppy ce puteau trai si in bazinul la wc pe atunci, acum mor daca nu le dai suplimente de vitamine, mancare fancy sau daca cumva ratezi un schimb de apa. Prin urmare, sfatul meu e sa nu cedezi si ma repet, cred ca suprahranesti.
|
 |
|
ba ale noastre sunt mai frumoase, deoarece ale noastre au pesti 
|
 |
|
Pai practic, cam mizeria trebuie sa o ridice, nu substratul. Eu tot Sera Recomand  Ieftin si bun
|
 |
|
eu am aspiratorul clasic de la Sera(ala galben) si trage bine cu cupa aia mare rotunda, caci e inalta si incapatoare, am substrat de 1-3 mm si ridica bine, mai ales daca si iei o cantitate mai mare in cupa.
|
 |
|
MSI wrote:Ha, misto racul
Mai baga poze sa urmarim ce face
+2!
|
 |
|
Poate ma insel, nu il vad bine,dar poate este procambarus sp.
|
 |
|
Eu de gris am scapat mereu crescand temperatura la 29 in cazuri incipiente, cand am observat imediat. Incearca asa, fara nicio chimicala
|
 |
|
Tetra acestia si in general tetra, pot sta in acvariu comunitar doar daca au un card de un numar considerabilde minim 10,recomandabil de obicei 6,acvariul e mic si pt ei si pt guppy, sunt prea activi iar cu pesti voalati in acelasi acvariu, devin teritoriali. Ii poti tine pe toti daca iei un acvariu mai mare si sa suplimentezi nrul coloratilor.
|
 |
|
urmeaza sa citesc urmatoarele comentarii, din lipsa de timp, acum la rapid spun ca trebuie ca toti pestii sa faca tratament, nu in acvariul spital, cel comunitar, dar melcii sa ii scoti temporar.
|
 |
|
Vezi ca multi pot fi salvati, chiar daca sunt"supti" la burta, isi revin in timp cu masa musculara.
Da, aproape orice medicament afecteaza nevertebratele, insa sa sti ca e dupa noroc. Am avut melci de au trait bine-mersi in bazine de carantina.
|
 |
|
Eu cred ca paraziti intestinalir, am avut la jandarmi, aratau exact asa. Baktopur sau metronidazol(gasesti si sub numele de Flagyl). Apropo de Metronidazol, am gasit intr.o farmacie pana la urma
|
 |
|
|
 |
|
E singur, de.aia e asa panicat. Lasa ca o sa fie bine in curand
|
 |
|
am mai multe acvarii  Dupa cum spuneam, m-am mutat la o casa mai mare, deci implicit mai multe acvarii 
|
 |
|
Stim cu totii ca nu bag asa ceva in acvarii
Referitor la platy, stau toata ziua cu ochii dupa ei sa nu ratez daca fata vreun pui
|
 |
|
M.am indragostit de pestii astia cand am vazut un video de la un tip pe youtube"Bass fishing productions" ce se entuziasmeaza la orice peste pe care il prinde pe raurile arhi-invadate de pestii de acvariu din Florida, ma amuza ca ii place ce face si cand i.a scos din parau, erau albastrii si inocenti  Am plecat a doua zi de.acasa sa dau comanda de platy blue, si incredibil nu va mint, erau la vanzare !!! Am luat 10, albastri si unu galben, ca era ultimul si am plecat mai fericit ca niciodata. Bineinteles ca erau cu inceput de rot fin si cu operculii rosii,i.am trecut pe Flagil si acum uitati-va cum isi arata culorile de frumos, fata de cum erau de spalaciti in magazin cu aripioarele franjurate la Anima. A doua zi, in zoo center i.am gasit chisr cu 2 lei mai ieftini , iar pt ca unul in acvariul de carantina de la mine dadea semne ca moare, am mai luat 1 albastru si doi negri mickey mouse cred ca se numesc  de astia 2, mi.am dat seama ca problema era de la transport, nu de la magazinul Animax, pt ca si din perechea neagra de la zoocenter,da semne ca femela nu isi mai revine, nu mai inoata "unduindu-se " ci oare un pic incordata. Perechea e trecuta si ea la carantina cu flagil si chiar la ultimul schimb de apa baktopur, dar....deocamdata ma bucur de cei salvati:
https://www.youtube.com/watch?v=u5u-OD3h-mM&feature=youtu.be
Le: temperatura e mereu la 24,mai scade dimineata pe la 5 la 23, dar incalzitorul face fata. Regret ca nu bate soarele mai mult, macar jumate de ora intreaga, sa le pot vedea culorile mai bine.
|
 |
|
Lasa, ca nu trebuie sa fim originali pana la capat. Daca tot avem lumina potrivita, pestii respectivi si barcile aferente, putem sa trisam un pic cu un tv Sport din ala mic
|
 |
|
Bai, si eu sunt cretinizat de masinile sfintite si preasfintite, asa ca in semn de protest mi.am pus asta la Logan(cea mai buna masina din lume  )
Asta e plata nevesti.mii cand vrea sa umble cu masina mea(ea are corsa si zafira-care e tot a mea-)
Pe care sa o bag ?
Ne luam ceva cu pesti reprezentativi pe masina ?
|
 |
|
Bai, nu ma face,ca sunt deschis la provocari
|
 |
|
stiu, dar nu o las decat seara cand sunt pe terasa,sa am lumina ambientala. cand am cumparat-o nu am stiut ca e multicolora, credeam ca are mai multe programe, dar teapa 
|
 |
|