Au 3 luni, mananca singuri hrana congelata (oua de homar), se dau minim 2 bucati/doritor.
Pret: 50 RON/bucata + transportul.
La fiecare comanda primiti gratuit si un blister cu oua de homar
Am 10 bucati.
Nu, e vorba de femela.
Treaba se produce cam in felul urmator, ca i-am urmarit Femela elimina ouale care sunt prinse de mascul in gura, masculul le elibereaza in vecinatatea femelei care le preia in gura ei, atunci are loc fecundarea iar dupa fecundare sunt repreluate de mascul care le tine pana la eclozare.
Da, plate-urile aui crescut foarte mari, mai putin si bat in geam.
Din pacate, din cauza muncilor agricole, nu am mai avut prea mult timp de el dar promit ca in curand fac curatenie si multe, multe, multe poze.
Pentru moment cateva cu mobilu`
Uneori, dupa atatia ani de acvaristica marina, raman inca cu gura cascata. De cateva zile bazinul mi-e plin de ....meduze ?!?!
De unde si cum au ajuns...habar n-am. Se inmultesc extraordinar de repede, sper doar ca-s "dealea bune"
De obicei aduc spartura de coral de afara dar au fost cazuri in care am cumparat-o si de la Peti.
Inainte de a vine, spartura parcurge obligatoriu un ciclu de curatare, spalari repetate care dureaza minim 2 luni de zile.
Toti cei care au primit spartura de la mine au primit-o uda, le-am explicat motivul.
Stim toti ca piatra de coral uscata contine o gramada de mortaciuni si daca imi permit sa le scot inainte afara atunci da....sunt vinovat.
Asta implica costuri din partea mea. Si eu sunt in stare sa-mi evaluez munca. Ti-am spus clar care este pretul, nu ai acceptat, nu ti-am trimis nimic sa-ti cer banii dupa, consider ca am fost corect.
Oricum, e clar ca faci publicitate produselor, nu ai nici o experienta cu ele dar desi ai vazut ca reactoarele-ti functioneaza perfect, dintr-o data vrei sa renunti la ele....e cu ata alba ;)
Acestea fiind spuse....succes pe mai departe !
Eu zic ca o iei prea personal, departe de mine gandul de a discredita pe cineva.
Cred ca forumul asta are menirea de a informa corect pe cei care doresc sa afle.
Uite mai jos punctual argumentele mele obiective:
CatalinBarbu wrote:Calin draga , eu nu iti inteleg inversunarea fata de acest producator
Chiar n-am nimic cu ei, cred ca o iei prea personal. Si chiar nu inteleg de ce te umfli asa de fiecare darta cand imi dau cu parerea, e doar o parere.....daca nu mai doresti pareri doar trebuie sa spui....e simplu ;)
spre deosebire de tine care ai interese comerciale atat in ceea ce priveste Red Sea-ul cat si a reactoarelor la picatura, de aici probabil rezultand si atitudinea ta ostila fata de Aquaforest pe principiul "strugurilor acrii"
Folosesc produse Red Sea de cativa ani buni si sunt multumit de ele, le-am testat pe propriul bazin. Reactoarele la picatura... cred ca nu mai trebuie sa-ti spun nimic despre ele, l-ai vazut in propriul bazin, daca ai uitat....reciteste-ti topicul. Nu recomand niciodata nimic fara sa fi testat inainte, mult inainte. Am inceput sa fac reactoare la picatura colegilor de pe forum la un an distanta dupa ce l-am testat pe bazinul meu, este modelul cel mai natura de filtrare, fara utilizarea compusilor chimici.
-In al doilea rand daca intr-adevar doreai sa te documentezi cu adevarat despre acest brand care nu e pe piata de ieri de azi citeai pe langa site-ul producatorului si forumurile de specialitate de peste ocean si nu numai, (recomand chiar youtube-ul) pentru a vedea rezultatele cu acest brand frumos colorat care ia ochii incepatorilor...
Ce vrei sa spui....ca sa citesc despre utilizarea produselor trebuie sa intru pe forumurile americane ?!?, tie chiar ti se pare profesional si normal ?. Poate sa citesc despre parerile altora legate de aceste produse dar in nici un caz nu le pot considera ca fiind o parere oficiala din partea producatorului.
-In al treilea rand cred ca ai gresit ligacand compari Red Sea-ul cu Aquaforestul. El se compara cu Korallen Zucht. Inca nu am vazut la Red Sea un produs atat de concentrat - 1 picatura / 100 litri apa
Nici pe departe, Aquaforestul nu este din aceasi liga cu Korallen Zucht, mai citeste.
- In al patrulea rand nu cred ca este in regula sa iti dai cu parerea despre un produs atata timp cat nu l-ai folosit si nu stii exact despre ce este vorba
Tu ai inceput sa-ti dai cu parerea despre el exact din momentul in care-i faceai poze, deci ?
- In al cincelea rand nu am afirmat niciodata ca cele doua medii de filtrare se folosesc 6 respectiv 8 saptamani. Am scris pana la, asta insemnand perioada maxima, in functie de incarcatura biologica specifica fiecarui bazin
Si nu in ultimul rand, tot ce am scris eu, am scris din experienta mea, si aici nu ma refer doar la Aquaforest ci la toate sfaturile sau opiniile pe care le-am expus aici pe forum. Nu sunt un formator de opinie, nu am spus niciodata nimanui sa cumpere un produs sau altul fara sa vin cu argumente bazate pe experienta mea, buna sau rea.
Perfect de acord, ultimul lucru pe care trebuie sa il faca un forum este sa induca in eroare pe cei care doresc sa se informeze corect, mai ales atunci cand trebuie sa scoata un ban din buzunar
LE. este prezentat in detaliu reactorul la picatura chiar pe acest forum, atat constructiv cat si functional. Sunt persoane care au construit fara ajutor......
Nu stiu cum calculeaza cei de la Aquaforest legat de utilizarea mediilor, pe pagina lor n-am gasit detalii legate de utilizare, informatii zero.
Cataloagele lor suna foarte atragator pentru incepatori, frumos colorate (incredibila asemanarea intre ei si Red Sea), din punct de vedfere profesional foarte putine detalii tehnice, doar lauda la fel ca cel de face cel mai tare material filtrant din univers Toti matii producatori recomanda carbunele activ 15-30 zile iar antifosfatul pana in momentul in care este epuizata puterea de absorbire.
De exemplu:
Leave product in place for 4 days, then test phosphate or silicate concentrations with either MultiTest™: Phosphate or MultiTest™: Silicate. If the concentration of the component you are trying to decrease has not dropped to around 0.02 mg/L, then replace the PhosGuard™, otherwise leave in place until levels begin to climb again. As long as concentrations remain under control, the product is not exhausted. Over treating is not recommended. PhosGuard™ is not an exchange resin and does not release anything into the water. It does not leach phosphate or silicate back into the water and may be removed, dried, and returned to service until exhausted. Continuous use of small quantities is better than intermittent use of larger quantities.
Eu zic ca-i cea mai proasta idee sa pui 2 medii filtrante total diferite in acelasi recator, la comun. Ma refer la durata de folosinta, asta inseamna sa arunci si antifosfatul dupa maxim 30 zile la fel ca si carbulele activ.
koala wrote:Foarte misto, sa-ti traiasca si sa te bucure!
Hai ca intreb si eu ca un prost pe topicul tau ca aici intra toate lumea : Am in acvariu 4 nemo si o anemona mai mare decat palma intinsa, din pacate, niciunul din ei nu se apropie de anemona... Cum sa fac frate sa-i pacalesc sa se bage in ea?
Exista vreo vraja, vreun secret ?
Danezule, tre sa trimiti anemona la mine la scolarizare Asta-i soi de la tine, cea pe care mi-ai trimis-o s-a rupt de 2x2 . Mai am un bucata, 3 au plecat
Stie Koala ce zice atunci cand ii aproba la lucru pe altii Eu n-as face treaba asta de lene, sa-l scot afara, mai bine bagi rapid un burete nou si speli sticla, sifonezi murdaria de pe fund, inchizi oblonul si bagi 2 beri.
Nu-i sanatos sa cureti excesiv ca nu-i gresie de farmacie sterila
Nu are nimic, da-i bataie acolo, trebuie doar sa verifici salinitataea inainte de transfer, ca sa nu-ti complici viata cu galeti )
Si te rog sa nu mai fi invidios pe Pavelescu, e al nostru si tinem la el ca la un frate geaman
Ce sa zic.....daca nu ai nevoie de precizie, daca nu ai nevoie de viteza in executie.....e ok. E greu sa iti dai cu parerea atunci cand nu il ai in fata sa vezi cat de rigid este. Mie-mi pare foarte fragil. Parte proasta la el este ca nu pre vei aveaposibilitate de upgrade decat prin schimbare totala. Acum ...doar tu sti ce vrei de la viata