Multumesc tuturor pentru sfaturi. Cel mai important este ca inainte sa te documentezi si abia dupa aceea sa te apuci de acvaristica pentru ca altfel poti pati multe necazuri, incodata multumesc mult tuturor.
Eu am acvariul cam de vreo 3 luni si treaba asta a ainceput de acun cam 1 luna. De vreo saptamana nu mi-a mai murit nici un peste asta de cand am anceout cu schimburile de apa in fiecare zi.
Teste nu am apucat sa fac dar daca trebuie neaparat voi cumpara o substanta di aia ca sa pot face testul. Din pesti nu mai am decat 14 ceilalti mi-au murit.
acvariul l-am cumparat din piata pentru ca mi s-a parut mai ieftin iar cel de la care l-am cumparat mi-a spus ca ciclarea pote sa dureze 2 sau 3 zile dupa care pot sa pun pstii in el. Asta am si facut dupa 3 zile am cumparat 30 de pesti si i-am pus in el, totul bine si frumos pana la un moment dat cam dupa o luna si jumatate a inceput sa se albeasca apa. Mancare le puneam de 2 ori pe zi dimineata si seara, acum cam de o saptamana le pun o singura data si asa cum am mai spus schimb cam un sfert din cantitatea de apa in fiecere zi.
Salut ma numesc Florin si sunt din Timisoara si mi-am cumparat si eu un acvariu de 30l. Am pus in el cam 30 de pesti iar dupa un timp apa a inceput sa se albeasca asa ca am facut gresala sa scot pestii din acvariu si sa-l curat, iar dupa ce l-am spalat dupa vreo 2 zile au inceput sa-mi moara pestii, acum am mai ramas cu 14. am citi la sactiunea "apa" ca daca incep sa schimb cam un sfert din cantitatea de apa a acvariului in fiecare zi timp de o luna apa se va curata. ma poate ajuta si pe mine cineva sa-mi spuna daca procedez bine sau nu. Va multumesc.
am si eu probleme cu apa alba si am citit de la voi ca daca voi schimba zilnic circa un sfert din cantitate problema se va rezolva. intrebarea mea este cat timp trebuie sa fac schimbul de apa adica o saptamana, doua sau mai mult neavand posibilitatea de a scoate pestii din acavriu.