[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cocolino
Forum Index » Profile for cocolino » Messages posted by cocolino
am si eu o rugaminte, cunoaste cineva un centru de incarcat butelii co2 unde pot transforma si eu un stingator co2, 2l(G2) in butelie co2 pt acvariu prin inlocuirea parghiei de descarcare cu un robinet co2, am intrebat la : linde gaz, buse gaz, mavis 92, nici unul dintre aceste centre nu fac asa ceva. Ma poate ajuta cineva in acest sens, multumesc mult.
din cate am citit despre iluminatul acvariului se spune ca cea mai indicata ar fi cea 965 sau 865 (6500k) cool daylight, sau poate ma insel.
lumina 4 neoane 30w philips 865 cool daylight+ 2 becuri economice de 18w de 2700k, 12 ore /zi, acvariul 100x45x60 inaltime aprox. 275l brut.
eu cred ca circulatia apei este buna, am un filtru intern de 1000l/ora, o pompa de 400l/ora care imi misca apa la suprafata si inca unul de 500l/ora pt. co2, testerul este cel permanent, care sta mai mult pe culoarea galbuie.
va rog, ma puteti ajuta , nu mai stiu ce sa fac ca sa scap de alga asta, acvariu 225l, ph-6,5; gh-4; kh-3; NH4-2; NO2-0; NO3-20, schimb apa 50l saptamanal(40 de osmoza, 10 de la chiuveta), fertilizare zilnica feropol 24, 5ml pps-pro, saptamanal la schimburile de apa easy life profito 10 ml la 100l, co2 dupa testul de la jbl aprox 40ppm.
noi imagini.
Am facut o oarecare rearanjare a plantelor, ce parere aveti?
Multumesc mult!
Salutare! Oricat mi-as da silinta nu-mi iese, nu prea am simtul esteticii, astept sugestii pt. aranjarea plantelor, multumesc mult.
ceva nu merge la cel de acasa, luminasau fertilizarea cu co2, fata de cel de la serviciu in care cresc plantele vazand cu ochii, diferenta de 6 zile.
un alt aranjament in acvariu, bineinteles ca nu puate concura cu acvariul lui kirucd, dar la cei 400 ron ca ma dus?.
A1 Daily Discus
Daily fertilizer for plants in aquariums, discus

Discus aquariums need special care
In discus aquaria prevail very special circumstances, which make the food situation of the plant considerably, especially the permanently high water temperature and a most intense filtering. Some nutrients, which are introduced by the fish feed, are present in excess, while others lack it. Growth disturbances are inevitable.
With DENNERLE A1 Daily Discus Discus Aquariums for the typical nutrient gaps specifically. The daily fertilizer provides all the plants in discus aquaria with exactly the nutrients and building materials that are used daily.
sensitive nutrients are temperature stabilized so that they remain permanently at high temperatures of 28-30 ° C long stable.

Cum am sustinut mai devreme, A1 daily discus este un ingrasamant pentru plantele din acvariile de discusi care au conditii speciale de crestere, intra pe site-ul dennerle.de si citeste prospectul, care l-am copiat mai sus.
din cate am citit, chestia aia este mai mult pentru plante, decat pentru pesti, discutam despre 2 lucruri diferite: remineralizare este una (minerale), vitaminele sunt altceva, sol. aia este pt. plantele din acvariile de discusi, care trebuie sa fie o apa pura (lipsa minerale pt. plante), contine vit. B, este pt protectia mucusului de pe piele.
la cel de la serviciu, pe care il am din luna 02.2011, fac schimbul cu apa osmozata fara nici o aditie de minerale, din luna iulie de cand am luat osmozorul si nu am nici o problema cu nici un peste, doar cu algele de 2 ori din luna februarie, din cate stiu eu pestele ia din apa doar oxigenul, vit., mineralele le ia din hrana.
cam de 2 saptamani.
schimbul il fac de 2 sapt., gh-0, kh-0, apa de inceput din acvariu a fost apa de robinet, gh-10, kh-8, la cel de la serviciu am gh-0-1, kh-1.
Nu fac nici o remineralizare, o pun ca atare.
Scuze pentru descrierea scurta de aseara, o sa continui acum cu mai multe detalii. acvariul acesta l-am construit cam acum 2 luni dintr-un acvariu mai mare luat de la cineva, are 1 1/2 luni de la startare si am urmatoarele valori: pH-6,5; gh-5, kh-4, NO2-0, NO3-15, fertilizare ferropol, feropol 24, co2 bomba 1-2 bule pe secunda, pestisori 2 ancitrusi, 2 coridoras un labeo frenatum albino si 4 scalari, deocamdata, schimbul de apa la 3-4 zile 20% cu apa de osmoza inversa, plante doar cateva specii pentru inceput, dar mai urmeaza.
O imagine cu cel de la serviciu astazi.
Salutare! am un nou copil(acvariu) de ingrijit, acesta din urma este acasa, confectionat tot de mine L=100x45x60=270l brut, sticla de 8 mm cu intarituri longitudinale din geam de 10, fund dublu: 1foaie de 6 mm si 1 de 8 mm.
cum se numesc plantele? Am cautat in catalogul tropica si nu am gasit.

Forum Index » Profile for cocolino » Messages posted by cocolino
Go to: