[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cocolino
Forum Index » Profile for cocolino » Messages posted by cocolino
lumina sta aprinsa de la 08.30 la 17.30, o imagine de azi.
mersi mult!
Am nevoie de putin ajutor sau de niste sfaturi, au inceput sa crerasca niste alge de culoare maro in acvariu, din cate am citit par a fi alge maronii de substrat, care sau depus pe substrat si pe portiunea de jos a plantelor, va rog am nevoie de sfaturi, va multumesc.
Daca minteam, ce rost avea sa mai intreb daca este bine sau nu crescand in ritmul acesta. Multumesc mult pentru raspuns. Va mai pun o imag. de azi dimineata, poate se vede diferenta de ieri pana azi.
imi cresc plantele cam repede, este bine sau nu?
am mai plantat ceva in el, apa acum este mai limpede, astept sfaturi , va rog, scuze pt. calitatea imagini, este facuta cu telefonul mobil, camera 2 megapixeli.
din cele 8 becuri cate sa fie 6500K si cate 3000k?
si al trilea scalar este pe duca, aceleasi simptome; parametri apei sunt urmatorii:
pH-7, NH4-4ppm, KH-7, temp. 24,5 grade, ( pentru NO2, NO3, GH, inca nu am teste), schimbul apei 30% la 3-4 zile, ce ma sfatuiti sa mai fac, ceilalti pesti( xifo, labeo frenatus albino si ancitrusii nu au nimic. Va multumesc!
buturuga nu o sa ramana asa, era in pozitia aceea deoarece nu se ducea la fund, am scos-o si o sa o mai tin ceva timp in apa cu sare, fertilizez cu co2, deocamdata cu bomba 2 bule pe secunda si cu Plantamin, plante am in jur de 40 fire, dar nu o saramana asa, cred ca am timp in perioada de ciclare sa mai introduc plante.
De curand am confectionat un acvariu de 160l (80x40x50) volum net 125l, filtru intern Aquael uni uv 1000, incaljitor Hailea 300w, iluminat 8 becuri economice x 15 w(6500k daylight),astept niste pareri, sfaturi pentru ce pesti ar trubui pentru el. Acvariul se afla la ciclat, multumesc mult!
Si eu am avut la pesti "gris" si au scapat.
- am crescut temperatura la 29 grade celsius;
- 1 lingura sare/10l apa(nu sare iodata);
- 1ml verde de malachit/10l apa;
- schimbat apa 20-25% la 2-3 zile cu aditia de sare si verde de malachit pentru volumul de apa schimbat.
Scalarii nu au avut solzii zbarliti.
Buna ziua! Am un acvariu de 60x30x35 cu 1scalar ramas din 3, 6 xipho, 2 ancitrus, 2 rechini albino, schim de apa de 2 ori pe saptamana apox. 20%, plantat cu: cabomba aquatica, vallisneria asiatica si inca o planta pe care nu o cunosc. Care este problema mea, acum 1 saptamina a murit primul scalar iar azi ce-l de al doilea, amindoi au prezentat aceleasi simptome: abdomen balonat , inotat la suprafata apei ,lipsa poftei de mancare ,dupa un anumit timp inotat dezechilibrat (cu abdomenul sus, capul in jos, sau zbatut cateva secunde iar apoi moarte)totul in aprox. 12-24 ore, ceilalti pesti nu prezinta simptome de boala, ma poate ajuta cineva cu ceva sfaturi asupra bolii cam ce ar putea fii. Multumesc mult.
Buna ziua, ma intereseaza plantele, cum procedam?
Deocamdata acvariul arata cam sarac la capitolul plante, deoarece am avut un tratament contra "punctelor albe" la care pestii au trait, dar au murit plantele. Sper sa-l refac cat mai repede.
Ma numesc Constantin si am capatat pasiunea pentru acvaristica acum 6 ani, pus in fata faptului implinit cand mam trezit cu nasul meu la usa cu acvariul in brate continand si 2 scalari si 2 ancitrusi care au murit intr-un an de zile. Din acest an, ianuarie am reluat aceasta pasiune de care sper sa ma tin mult timp, am un acvariu de 60l cu: 2 ancitrus, 2 scalari, 6 xipho, 2 shark albino. De curand am confectionat un acvariu de 160l brut pe care o sa il populez cam intr-o luna, deocamdata am luat la el 1 filtru aquael uni-uv1000 si un incalzitor hailea 300w.

Forum Index » Profile for cocolino » Messages posted by cocolino
Go to: