| Message |
|
|
|
8x 15w.
|
 |
|
|
|
lumina sta aprinsa de la 08.30 la 17.30, o imagine de azi.
|
 |
|
|
|
mersi mult!
|
 |
|
|
|
Am nevoie de putin ajutor sau de niste sfaturi, au inceput sa crerasca niste alge de culoare maro in acvariu, din cate am citit par a fi alge maronii de substrat, care sau depus pe substrat si pe portiunea de jos a plantelor, va rog am nevoie de sfaturi, va multumesc.
|
 |
|
|
|
Daca minteam, ce rost avea sa mai intreb daca este bine sau nu crescand in ritmul acesta. Multumesc mult pentru raspuns. Va mai pun o imag. de azi dimineata, poate se vede diferenta de ieri pana azi.
|
 |
|
|
|
imi cresc plantele cam repede, este bine sau nu?
|
 |
|
|
|
am mai plantat ceva in el, apa acum este mai limpede, astept sfaturi , va rog, scuze pt. calitatea imagini, este facuta cu telefonul mobil, camera 2 megapixeli.
|
 |
|
|
|
din cele 8 becuri cate sa fie 6500K si cate 3000k?
|
 |
|
|
|
si al trilea scalar este pe duca, aceleasi simptome; parametri apei sunt urmatorii:
pH-7, NH4-4ppm, KH-7, temp. 24,5 grade, ( pentru NO2, NO3, GH, inca nu am teste), schimbul apei 30% la 3-4 zile, ce ma sfatuiti sa mai fac, ceilalti pesti( xifo, labeo frenatus albino si ancitrusii nu au nimic. Va multumesc!
|
 |
|
|
|
buturuga nu o sa ramana asa, era in pozitia aceea deoarece nu se ducea la fund, am scos-o si o sa o mai tin ceva timp in apa cu sare, fertilizez cu co2, deocamdata cu bomba 2 bule pe secunda si cu Plantamin, plante am in jur de 40 fire, dar nu o saramana asa, cred ca am timp in perioada de ciclare sa mai introduc plante.
|
 |
|
|
|
De curand am confectionat un acvariu de 160l (80x40x50) volum net 125l, filtru intern Aquael uni uv 1000, incaljitor Hailea 300w, iluminat 8 becuri economice x 15 w(6500k daylight),astept niste pareri, sfaturi pentru ce pesti ar trubui pentru el. Acvariul se afla la ciclat, multumesc mult!
|
 |
|
|
|
Si eu am avut la pesti "gris" si au scapat.
- am crescut temperatura la 29 grade celsius;
- 1 lingura sare/10l apa(nu sare iodata);
- 1ml verde de malachit/10l apa;
- schimbat apa 20-25% la 2-3 zile cu aditia de sare si verde de malachit pentru volumul de apa schimbat.
|
 |
|
|
|
Scalarii nu au avut solzii zbarliti.
|
 |
|
|
|
Buna ziua! Am un acvariu de 60x30x35 cu 1scalar ramas din 3, 6 xipho, 2 ancitrus, 2 rechini albino, schim de apa de 2 ori pe saptamana apox. 20%, plantat cu: cabomba aquatica, vallisneria asiatica si inca o planta pe care nu o cunosc. Care este problema mea, acum 1 saptamina a murit primul scalar iar azi ce-l de al doilea, amindoi au prezentat aceleasi simptome: abdomen balonat , inotat la suprafata apei ,lipsa poftei de mancare ,dupa un anumit timp inotat dezechilibrat (cu abdomenul sus, capul in jos, sau zbatut cateva secunde iar apoi moarte)totul in aprox. 12-24 ore, ceilalti pesti nu prezinta simptome de boala, ma poate ajuta cineva cu ceva sfaturi asupra bolii cam ce ar putea fii. Multumesc mult.
|
 |
|
|
|
Buna ziua, ma intereseaza plantele, cum procedam?
|
 |
|
|
|
Deocamdata acvariul arata cam sarac la capitolul plante, deoarece am avut un tratament contra "punctelor albe" la care pestii au trait, dar au murit plantele. Sper sa-l refac cat mai repede.
|
 |
|
|
|
Ma numesc Constantin si am capatat pasiunea pentru acvaristica acum 6 ani, pus in fata faptului implinit cand mam trezit cu nasul meu la usa cu acvariul in brate continand si 2 scalari si 2 ancitrusi care au murit intr-un an de zile. Din acest an, ianuarie am reluat aceasta pasiune de care sper sa ma tin mult timp, am un acvariu de 60l cu: 2 ancitrus, 2 scalari, 6 xipho, 2 shark albino. De curand am confectionat un acvariu de 160l brut pe care o sa il populez cam intr-o luna, deocamdata am luat la el 1 filtru aquael uni-uv1000 si un incalzitor hailea 300w.
|
 |
|
|