[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
~Xipho Agresiv......~  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
piratul
Junior member
[Avatar]

IP:

~Buna seara ......am si eu un acvariu de 20 litri....problema e ca am aveam 4 xipho....iar unu dintre ei ii bate pe restu dar numa pe cei din rasa lui(pentru moment cred,ca pe 2 scalari...ia terminat )...aseara am gasit un xipho mort...si fara solzi,spre coada era mai mult lipsa solzi...cel care atac ara coada cam ascutita....adica...ca si cum ar fi un mascul....desi nu stiu ce sa cred ca din tot ce am vazut pe aici pe forum...nu prea seamana(seamana dar nu e ca in pozele de pe aici sa aibe spada ca o scobitoare adica tare,scuze conparatia cu scobitoarea).....spada e mai moale nu seama cu ce am vazut desi e destul de lunga....ce ia-s putea face sa nu mai atace...si sa-i omoare...pe restu?

~Probabil o sa intrebatii de cand e acvariu si ce mai am in el......acvariu are cam 2 luni...si mai am in el:3 guppy,4 sanitari albi,4 zebre(2 rosi),un sanitar cu ventuza si binenteles cei 3 xipho ce au mai ramas....un incalzitor ce e setat la o temperatura de 23 grade,dar pe termometru arata 26 dimineata cand nu e foc in camera,dar mai urca 2 grade dupa ce se incalzeste,un aparat ce face bule de aer la care e atasat un burete.....si o planta naturala,nu stiu numele ei,un neon pus de mine de 11w. cred(pe el apare un T4),poze nu am....dar o sa incerc sa fac..cat mai repede posibil....

~Si mai o intrebare:pietre(pietris) pot sa pun pentru decor binenteles dupa ce le fierb...stric ciclare ca nu am vazut,gasit nici o tema pe treba asta sau nu am inteles eu.

This message was edited 1 time. Last update was at 29/12/2009 21:42:09

TEXT CENZURAT
[Email] [Yahoo!]
brawn
Membru de baza

IP:

Eu zic sa te apuci temeinic de limba romana, pentru inceput.
Primul post se posteaza in alta parte.
Inteleg ca ai inceput sa frunzaresti forumul. Spor la treaba! Vei gasi raspunsuri la toate intrebarile tale.....

This message was edited 1 time. Last update was at 30/12/2009 08:58:50

V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Si astfle cu putina sare si piper iese o supa de pesti delicioasa .In primul rand ai mult prea multi pesti, mai doneaza din ei, dui inapoi la magazin etc. .Ai facut ciclarea? E normal ca unul dintre xipho sa fie mai rau si sa atace alti pesti (el fiind masculul dominant). Cumpara un termometru cu termostat di rezolvi problema.Substrat ai ?

This message was edited 1 time. Last update was at 30/12/2009 08:58:33

Un subscribe si suntem pretinasi !
[Email] [Yahoo!]
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Salut si bine ai venit.

Intr-adevar, asa sunt xipho masculi: se bate intre ei, mai ales daca au doar 20 de litri apa la dispozitie... Probabil nu are inca coada dezvoltata si cum n-are loc destul s-ar putea sa fie deformata. In 20 litri poti tine maxim 2 xipho si atat.

This message was edited 1 time. Last update was at 29/12/2009 23:07:43

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
piratul
Junior member
[Avatar]

IP:

multumesc de sfat si de gramatica o sa-ma apuc dupa ce o sa ies la pensie..)...glumesc..peste vreo 30 de ani o sa ies,a-mi cer scuze de calitatea scrisului.....o sa incerc sa-ma corectez pe parcurs.....o sa iau si un acvariu mai mare,adika o sa-mi fac unu....luna viitoare....cel mai devreme sper....iar despre xipho ziceam cai ataca pana ai omoara....sper sa apuc sa fac un acvariu cel putin de 120 litri...si cred ca o sa fie ok dupa....ciclarea nu am facuto ca la carte dar dupa 2 luni nu cred ca nu e facuta(dupa parea mea).schimb apa o data pe saptamana 25-30%,iar substrat nu am.....deaceia am intrebat daca ar fi vreo problema sa adaug un un substrat de pietris....
multumesc si scuze de scris....oricum nu am inteles ce am gresit dar infine greseala mea,scuze ca am postat aici dar chiar aveam nevoie de un sfat.

Va Multumesc.

This message was edited 1 time. Last update was at 30/12/2009 00:32:20

TEXT CENZURAT
[Email] [Yahoo!]
piratul
Junior member
[Avatar]

IP:

I-mi cer scuze si rog un admin sa stearga tema deschisa de mine o sa incep prin a scrie unde trebe,am gresit si i-mi cer scuze,greseala mea ca nu am citit ce trebe sa fac inainte de a deschide tema acesata...scuze si ma voi conforma.

TEXT CENZURAT
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Pune-te pe citit si pe urma, dupa ce-o sa intelegi ce se intimpla in acvariu' tau ......... continuam aici .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Uite, pt inceput, citeste aici Volumul acvariului si numarul pestilor. In mod sigur iti vei da seama unde ai gresit. Dupa aceea, vei mai avea inca muuult de citit.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Ciclul azotului - http://www.acvariu.ro/articole/-/asset_publisher/5zvJ/content/15819?redirect=%2Farticole%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_5zvJ%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-2%26p_p_col_count%3D1%26p_r_p_564233524_tag%3Dacvariu%26p_r_p_564233524_folksonomy%3Dtrue. Tot de citit cu mare atentie.
piratul
Junior member
[Avatar]

IP:

multumesc tuturor pentru sfaturi ....

TEXT CENZURAT
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

piratul wrote:multumesc tuturor pentru sfaturi ....

De asta suntem aici. Si foarte multi au facut boacane la inceput. Asa ca daca ai intrebari, nu mai sta pe ginduri.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: