| Message |
|
|
|
Si filtrul trebuie curatat!Degeaba speli acvariul,pietrisul si arunci plantele fara sa cureti filtrul.Plantele poti sa le speli eventual cu clor normal de rufe intr-o conc. de 1/10.
Cea mai buna solutie ar fi :Medicament JBL Desinfekt
|
 |
|
|
|
Cu pestii ce faci?Sau nu mai ai?
|
 |
|
|
Poate te ajuta asta http://www.african-cichlid.com/Lake_Victoria.htm
De crescut,vandut nu stiu pe nimeni dar sunt alti useri care stiu cu siguranta
|
 |
|
|
Haideti sa va zic cum sta treaba,sa intelega toata lumea.Acest anunt a fost postat chiar sub al lui andreic pa care la deranjat el avand sticky(care era primul binenteles)
Apoi a fost banat....Acesta este mesajul cara l-a deranjat pe andreic:
Sters de Lofty.
Userul indru a observat cred primul si a scris urmatoarele , apoi eu:
Sters de Lofty.
Aici se baga in seama gigi ca sa-l apere pe andreic(minciuni,nu au fost avertismente si daca erau pt. ce?):
Sters de Lofty.
PM de la andreic in 2 secunde:
Sters de Lofty.
Alti useri cu PM(sa ma scuze):
Sters de Lofty.
Cateva randuri din regulament:
Sters de Lofty.
Discutia a avut loc la camera de zi si nu in alta parti cum spun ei.
andreic
Te-am pasat si nu am vrut sa iti dau si tie un filtru.
Minciuni,adu-mi dovezi ca ti-am cerut filtru si tu nu mi-ai adus!Eventual am cerut informatii despre ele si cand aduci,este o diferenta mare.
In legatura cu amenintarile lasati-o mai moale....
Editat de Lofty
Am sters doar printscreenurile de pe celalalt forum, dintr-un simplu motiv: nu ne intereseaza conflictele de acolo si mai ales translatarea lor aici. Mi se pare deplasat sa afisam aici fragmente din alte regulamente si discutii private.
Alte precizari, de care vom tine cont in deciziile ulterioare ca efect al manifestarilor recente pe forum:
- Review-ul in sine nu incalca regulile forumului. Cat priveste activitatea de vanzare pe forum, este permisa doar vanzarea ocazionala (ce ne mai prisoseste prin casa) si nu vanzarea organizata (business-ul prin intermediul forumului fiind acceptat doar in conditii speciale, cu acordul proprietarului forumului). Ca sa fie totul clar, permitem anunturi ce depasesc limitele micii publicitati numai de la sponsori;
- Se observa la anumiti useri o tendinta spre pseudo-moderare si luari de pozitie oarecum in numele adminilor;
- O sa se stearga ulterior off-topicul si probabil vom fi mai stricti pe viitor in ceea ce priveste acest aspect;
|
 |
|
|
Daca pentru mesajul asta nu primesti avertisment atunci este grava situatia.
Uite cum am intrat aici in discutie:
De ce sa nu fim interesati de filtre jebo?
Ti se pare ca sunt offtopic?
|
 |
|
|
|
Nu stiu cine esti,ce esti dar nu ai nici o treaba cu topicul asta.Esti offtopic intruna...cred ca vrei sa ai multe posturi la numar...si tu vorbesti de regulamente?Stii ca daca nu ai treaba cu topicul nu prea ai ce comenta?Ar trebui sa intervina adminii
|
 |
|
|
ReBella wrote:Ai uitat sa pui o varianta la sondaj , si anume : Vreau sa aflu daca sunteti interesati de aceste filtre , pentru ca eu le iau de aici si vi le vand voua apoi. Nu am citit regulamentul , nu am invatat nimic din faptul ca pe celalat forum am luat ban , imi incerc norocul si aici . Ce parere aveti despre toate astea ?
Eu pe asta o votam.
Tu chiar nu vrei sa intelegi ca nu poti vinde decat cate un filtru ocazional ? Si nu pe banda rulanta , cum vrei sa faci tu. Aceste forumuri sunt PENTRU ACVARISTICA si NU pentru vandut diverse chestii si trecut criza mai usor.
Nu incerca sa negi , pentru ca cel care te-a banat dincolo intra si aici. Citeste regulamentul te rog .
Drumul care iad e pavat cu bune intentii ...
Sa incep cu tine...De ce sa nu fim interesati de filtre jebo?Pentru asta a fost banat user-ul ender67 si subsemnatul de preda mihai gigi si andrei cirstea ca vinde filtre jebo? A.....aduce mai ieftin ca andreic,ii strica afacerea...si tu vorbesti de regulamente,ca nu poti vinde doar ocazional dar andreic si altii care aduc diferite produse la comanda cate aduc? una bucata ?asa crezi?Pana la urma nu conteaza cate aduce unul altul,una sau zece tot bisnita este...,si cine vrea cumpara oricum.De multe ori ne bucuram cand cineva aduce produse de acvaristica la preturi decente,nu?si asta este tare de tot:
Aceste forumuri sunt PENTRU ACVARISTICA si NU pentru vandut diverse chestii si trecut criza mai usor.
Uitate putin pe la vanzari,unii vand ,altii cumpara fiecare cu problemele lui.Ce ar fii sa desfintam anunturile de la vanzari?A.... doar unii generali sa vanda si locotenentii lor....
Sincer nu stiu de ce te bagi unde nu prea stii exact cum stau lucrurile sau esti vreun sau vreo locotenenta?
Continuare....
As putea sa dau si eu un raspuns de o pagina si sa te contrazic de n ori , insa este inutil.
Situatia e simpla : daca Mosu sau un admin , moderator , etc. iti da voie sa vinzi e ok si din partea mea. Oricum mesajele sunt citite de ei inainte sa apara pe forum. Acum ei stiu si ce am scris eu , se mai cunosc si intre ei adminii...vorba lui Mike , lumea e mica.
In rest ... multa bafta in acvaristica.
Cred ca esti nevasta de general pana la urma, nu vrei sa incetezi deloc,cred ca ai 50% din profitul lor.
De ce sa nu-l lase Mosu sau admini sa vanda produse la preturi decente?Crezi ca lor nu le plac produsele ieftine si bune,care ajung la acvaristi pana la urma prin intermediul acestui site de nota 10?
|
 |
|
|
|
Eu am invers marine in fata si aqua in spate.Asta ca sa nu se depuna alge pe geamul din fata.Nu stiu poate le inversez si eu.
|
 |
|
|
|
Multumesc dar tot nu m-a lamurit nimeni ce sunt ........
|
 |
|
|
|
Acesti 2 estherae sunt masculi sau femele,amandoi sunt mari(10 cm) si au culoarea portocalie?Mai am mascul care este roz complet dar acestia nu si-au transformat culoarea in totalitate.Eu banuiam ca sunt masculi....
|
 |
|
|
|
Cred ca totusi cel mai bine era sa-i las 18-19 zile,poate atunci sunt mai dornici sa iasa afara
|
 |
|
|
malawi_crys
tu spui ca femela i a inghitit din cauza stresului..e foarte putin probabil ca o femela de africani sa si inghita puii...icrele da...s ar putea ca femela in cauza sa le fi dat drumul fara ca tu sa te prinzi ..e si asta o posibilitate
Asta exclus deoarece era la separeu singura si avea o gusa mare.
|
 |
|
|
|
Nu stiu ce s-a intamplat dar au fost doar 2 pui la o femela si 8 la alta femela.P.elongatus si au depus in aceeasi zi.Sunt la a doua depunere femelele si au cam 8-10 luni.Cred ca i-a inghitit din cauza stresului
|
 |
|
|
|
Mersi.Sunt dezvoltati bine si se misca?Adica am mai scos dar la 20-25 zile...ma gandeam ca,sa poata iesi singuri afara din gura inotand cand deschid gura mamei
|
 |
|
|
|
Pot sa scot pui dupa 15 zile din gura mamei?
|
 |
|
|
Eu am si am avut de-a lungul timpului produse de la resun:incalzitoare,pompe de aer,filtre interne ,externe etc si nu am avut probleme cu niciunul.Poate sunt un caz izolat.Sa scrie aici cei ce au avut probleme(scurgeri de filtre,defectiuni etc) cu aceasta firma ca sunt tare curios  Forumul este citit de multi acvaristi asa ca ne vom face o parere despre resun.Toate produsele de la resun au garantie 2 ani deasemenea.In legatura cu scurgerile la filtrele externe sunt convins 100% ca au fost filtre de la toate marcile enumerate mai sus care au curs.Am avut si tetratec ex.care nu mi-a curs nici mie.
|
 |
|
|
|
Eu am resun si functioneaza excelent.Nu sunt probleme cu ele si recomand resun ef1600u (pt.acvarii de pana la 700l,dimensiuni 240 X 240 X 465 mm,4 sertare voluminoase,lampa uv-c).Pretul este super(40-50% mai ieftin) comparativ cu alte filtre mai de marca care pana la urma fac acelasi lucru.Ma refer aici la filtrarea in bune conditii a unui filtru extern si nu la design,finisaje etc.Este chinezesc ca majoritatea filtrelor oricum.Multi nu au pe la noi acest filtru inca din cauza ca-i ieftin si nu este o marca mare dar odata cel cumperi nu iti pare rau.
|
 |
|
|
Aici un material interesant despre eclozare fara 'mama'"
http://www.cichlid-forum.com/articles/tumbling_eggs.php
|
 |
|
|
Nilsen wrote: Daca icrele nu au fost vatamate in urma acestui conflict, (si sper ca nu au stat foarte mult in apa pentru a pierde temperatura optima) atunci este OK. Rezultatul ai sa-l vezi cand vine timpul, se mai intimpla sau cum se spune "Au cazut din lac in put"
Nu temperatura este importanta ci oxigenarea oualor prin miscare.Temperatura este aceeasi in acvariu ca si in gura mamei.Temperatura este importanta pt. sexul alevinilor si eclozarea oualor.Cu cat temp. este mai mare cu atat vor ecloza mai repede.
|
 |
|
|
|
Una femela cu gusa s-a batut cu alta femela tot cu gusa,in timpul luptei au scapat din gura cateva icre care au stat mai multe ore pe fundul acvariului dupa care una dintre ele le-a luat inapoi in gura.Au murit icrele?
|
 |
|
|