| Message |
|
|
Porcu wrote:
Daca acvariu sta pe o masa plina (nu pe un cadru dreptunghiular ingust) va rezista  .
Nu inteleg cum spui.Acvariul sta pe o masa din pal la marimea acvariului(100x40) cu izopren de 1,5cm.Se poate sa fie masa mai mica ca acvariul?
|
 |
|
|
|
Revin din nou cu unele intrebari.Am cumparat pietre de travertin(23kg) si nisip alb teralit(am cernuit 25kg de pus in acv.).Cam de atat as avea nevoie in bazinul meu de 200l brut.Daca pun pietrele pe izopren si apoi nisipul v-a rezista fundul acvariului de 8mm la o asa greutate sigur?Pt. ca mi-e cam frica nu cumva sa cedeze.Si inca ceva, raman aproximativ cu 140-150l apa net?
|
 |
|
|
|
Ai mei m-au scapat de unele alge,am bagat o buturuga din alt acvariu plin cu alge verzi si maro,dimineata era rasa efectiv pana la lemn
|
 |
|
|
|
Bine de stiut,atunci renunt la ei spre binele lor.Ma gandeam ca ma ajuta cu algele.Multumesc
|
 |
|
|
|
Multumesc de raspunsuri.Sunt mari melcii(neritinele au 2,5cm. si pomaceea au 4-5cm),nu cred ca niste pui de 3-4cm sa-i atace.Chiar am probleme cu cochiliile lor(pomaceea).Si unde as gasi melci Melanoides?
|
 |
|
|
|
Supravietuiesc melcii Neritina zebra si Pomacea bridgesii in acvariul cu ciclide africane.Ma refer daca le place apa.Multumesc
|
 |
|
|
|
Ma intereseaza 10 buc.Labidochromis Caeruleus si 10 Membe Deep dar numai peste 2-3 sapt. Livrezi in tara? Multumesc
Ai PM.
Nu am pe nimeni in Bucuresti.Multumesc
Lofty: ti-am unit eu cele 3 postari si ti-am si raspuns la PM.
|
 |
|
|
Cumpar pui din urmatoarele ciclide  seudotropheus Elongatus,Membe Deep si Labidochromis Caeruleus.
|
 |
|
|
|
Pestii si plantele s-au dat ,restul ramane.
|
 |
|
|
|
Vand acvariu Juwel 60(lumina,filtru,incalzitor)-echipat complet+bonus:masa pal negru la marimea acvariului,pietris,1 buturuga de 25cm,termometru,razuitor magnetic,background negru Juwel in relief.Pret 250 lei
|
 |
|
|
|
Hagen MarineGlo + Hagen AquaGlo ar fi o combinatie buna cred.Ajung 2 tuburi de 30w la 200l brut?Sau sa las 3 sau 4 tuburi cate sunt acum?Ar trebui si un daylight? Izoprenul sa-l pun in acvariu sub pietre si nisip?
Multumesc pt.raspunsuri
|
 |
|
|
|
Eu am sub acvariu saltea izopren de 1,5cm(alea mai tari,mai solide),se foloseste in corturi,camping.
Cred ca este cel mai bun material de pus sub acvariu.Nu s-a lasat deloc in 6 luni,nici macar 1mm.
|
 |
|
|
|
Rio are sticla de 8? Eu nu am rama dar imi cumpar in zilele urmatoare.
|
 |
|
|
|
Revin din nou sa ma lamuresc cu mai multe.Tubul albastru la care te referi sa fie aquaglo,marineglo,aquarelle,JBL solar marin blue,sera blue sky sau altul?Am 4 tuburi de 30w si 2 vreau sa le scot, sa raman doar cu 2.Care din astea ar fi cele potrivite pt.culoarea pestilor si pt. acvariu?
In legatura cu bolovanii si nisipul,fundul acvariului v-a rezista la greutate?Pietrele au aprox. 20kg.si nisipul cam tot 20kg.Precizez ca acvariu are 200l din sticla de 8.
|
 |
|
|
|
Multumesc
|
 |
|
|
|
Pai chiar asta-i problema,marmura este aproape ca praful si cu bucati mai mari(0,5-1mm).Nu stiu cat praf are si cat nisip.Se vinde la materiale de constructii(terasit) in saci de 40 kg.Ma gandeam sa-l spal intr-o sita,praful sa iasa si sa ramana nisipul cu granulatia mai mare.Daca fac asa este bine?
|
 |
|
|
|
Nisipul de marmura este bun la ciclide africane,ma refer estetic?Nu este prea alb?Backgroundul si pietrele sunt galben-maronii ca in mediul lor natural.Stiu ca si nisipul ar trebui sa fie putin mai inchis la culoare,cam ca nisipul de la mare,dar nu pot sa fac rost.
|
 |
|
|
|
Si pestii pe unde gasesc? adica i-mi recomanzi pe cineva.Am vazut cati-va imporatatori si producatori pe forumuri dar nu stiu la care sa apelez.
|
 |
|
|
|
Multumesc de raspuns,deocamdata sunt in stadiul de cautari-nisip,pietre,fundal etc.Cam peste o luna vreau sa fie gata.
|
 |
|
|
|
Buna.Am un acvariu de 200l brut si as vrea sa il populez cu 8-10 ciclide mai mici,de 10-12cm.Am cateva intrebari.Pot sa pun 2 grupuri(2x1M+3F),adica 8 indivizi sau sa raman doar cu un grup(2M+5F)?Stiu ca sunt la limita cu marimea acvariului(100x40x50).Vreu sa-mi achizitionez ciclide de culoare galbena si albastra(Labidochromis Caeruleus).Am un filtru extern tetratec700 si un filtru mic intern de 750l/h.Mi-ar ajunge filtrarea?
|
 |
|
|