[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: spulberica
Forum Index » Profile for spulberica » Messages posted by spulberica
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by spulberica
De ceva vreme ma confrunt cu o problema. Mai exact de cand am cumparat un anubias nana din hornbach cu frunzele patate, adica de vreo 30 de zile (nu dadeati cu pietre, n-am avut aparat foto). Citind si uitandu-ma peste alte poze banuiesc ca sunt alge brune dar as vrea sa va rog sa-mi confirmati ca sa stiu ce pot face mai departe.

Foto: image

O alta parte a problemei sunt gaurile din frunza de anubias. Frunza este noua, are aproximativ 10 zile, si s-a deschis cu gauri in ea. Din ce am vazut, pestisori mei nu dau gauri in plante, deci gaurile din frunza de anubias mi se par tare ciudate. Vreo idee?

Detalii tehnice:
bazin 63 litri brut, aprox 51 l net
lumina: pana in urma cu 4 zile 15w sylvania standard, de 4 zile aquatic nature alb 6500 K 26w regim 12h /zi 09:00 - 21:00
NO2 = 0
NO3 <= 25ppm
schimburi de apa 30% la fiecare 5 zile (alte teste nu am inca, deci alti parametri nu cunosc )
plante: 1 anubias nana (banuiesc var. petite), 1 anubias barteri var. nana, vesicularia dubyana, pietris de rau granulatie 6-8 mm
pesti: 2 cory aeneus, 6 chromobotia macracanthus[/i]
cu un test no2 / no3 te pot ajuta, in functie de zona in care stai. ne auzim pe PM
armin wrote
azi am cumparat un test 5 in 1 Tetrapond.

pond = iaz => tetrapond = teste pentru iaz => posibilitatea ca valorile indicate sa fie eronate.
Pentru usurarea calculelor, un coleg forumist a construit un tabel xls care calculeaza volumul minim util al acvariului in functie de tipul si numarul de pesti din dotare.
Pentru ca nu l-am mai gasit, l-am pus in galeria foto la mine si poate fi gasit aici .
Inscrii in tabelul sursa numele pestisorilor tai si dimensiunea medie la maturitate apoi numarul de pesti dorit iar tabelul iti calculeaza volumul minim.

Succes.
Buna luckyyou,

cred ca nu este indicat sa iti bati capul sa faci acvariul acasa, mai ales daca n-ai mai facut asa ceva pana acum, pot aparea hibe majore iar apoi dureaza ceva vreme sa sa usuce siliconul. Geamul trebuie slefuit "strasnic" pe margini si trebuie slefuit bine. Ce vor face la geamgerie nu este neaparat strasnic si bine .

Propunerea mea este sa iei unul gata facut, eventual gata echipat. Nu-ti ramane decat sa pui substrat + pietris sau doar pietris sau nimic, in functie de ce pesti vrei si pesti + plante. Un astfel de acvariu poate fi achizitionat de la orice petshop, difera foarte mult pretulrile. In Bucuresti la hornbach, un acvariu de 60 de litri (60 x 30 x 35) cu capac cu lumina, filtru intern, incalzitor adecvat si termometru costa 350 lei. Si ai garantie la toate echipamentele, inclusiv la bazin.
Ce fel de moss este cel pe care-l dai?
Ai PM
E-heee, s-au mai intamplat cateva chestii interesante de cand nu v-am mai povestit, si acum ma simt dator :-)

Experiment 1.
In urma cu doua zile am scos o bucata de castravete de la congelator si, ancorata de o furculita, am scufundat-o in acvariu. La inceput clownii nu stiau ce sa creada: sa fie peste, sa fie vreo mortaciune, sa fie un atac terorist .... Apoi, timid, au prins ideea si au tabarat hotarati pe treaba. Le-am lasat castravetele cateva ore, pana cand n-a mai prezentat interes. L-am extras cu toate semintele si o bucata serioasa din partea de mijloc lipsa.
Rezultat: clowni fericiti si burtosi mai ceva ca un sobor de preoti .

Experiment 2.
Aseara ma roaga GF sa construiesc ceva de mancat. Conchid, paste cu fructe de mare. Imi amintesc de ceva filmulet de pe youtube si infig doi creveti bombardati cu microunde si doua foi de salata intr-o tepusa pentru frigarui pe care o las sa cada in acvariu. Clownii sar la creveti precum piranha la pestisorii aurii. Dupa vreo 10 minute de festin, cei doi cory inca nu mancasera nimic, deci le servesc si lor niste granule de tetrarubin. Surpriza majora a fost ca au renuntat si clownii la shrimp salad si au trecut la granule. Dupa care s-au reintors, ce-i drept nu la fel de vioi, la creveti.
Rezultat: clowni si cory imbuibati ca administratia 2000 - 2004

Astazi cred ca ii voi servi cu indiferenta, chiar daca nu este ziua lor de post. Daca vor creste in ritmul in care mananca, voi avea nevoie de un bazin mai mare mult mai repede decat este planificat....

last hour update: cei doi anubiasi mi-au pregatit peste noapte, fiecare, cate o frunza noua :jumpers:
Da'..... cu pestii ce faci dupa ce scoti toata apa din acvariu? Unde-i tii in perioada de reciclare?

catalos wrote

pereche platy, pereche molinezi negri din specia balon, pereche molinezi albi veliferi, 2 perechi goupi, pereche xipho verde(specia cu innotatoare negre), 2 sanitari albi, doi din aceea maro de seamana cu puiul de somotei, si doi tetrazoma, care nu inteleg de ce se alearga toata ziua prin acvariu.
Mai am si 3 melci din aceea portocalii.

Poate ar fi mai bine sa tratezi pestii

Think pendejo, think.......
Ai PM
Mutulica safe and sound, a scapat de gris iar ceilalti nu au dat nici pana acum nici un semn.

Update pestiuci: 2 cory aeneus (nu paleatus, my bad) si 6 chromobotia macracanthus. se inteleg de minune, mai ales pentru ca primii in acvariu au fost cory. Sunt curios in timp daca vor exista divergente.

Update setup: buturuga mahon 25 cm, 1 anubias barteri nana de 15 - 20 cm si 1 anubias nana de 5 cm, java moss cumparat de pe malurile Crisului pt ca pe malurile Dambovitei n-am gasit smilie

Tot fara fotografii, nu s-a indurat Mosu' de mine ....
[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic

Forum Index