[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cnaedot
Forum Index » Profile for cnaedot » Messages posted by cnaedot
nu am mai folosit dar de asta intentionez sa folosesc...nu cred ca se usuca greu, dar fiind vb de hidroizolant probabil siau luat marja de eroare ca sa nu puna omul prea repede apa in zona...o sa te anunt cum se comporta de indata ce dau primul strat..
mortar hidroizolant
image
Depinde la ce te referi reteta clasica..
Eu sunt mai la inceput..nu prea am experienta..asa ca...polistiren-hot wire-cutter-perie sarma-pistol aer cald-tencuiala hidroizolanta-coloranti-vopsele acrilice... daca ai ceva sfaturi sunt nerabdator sa le aud..
Partea de radacini..nu ar merge mai bine modelata cu spuma poliuretanica decat sculptata in polistiren? Ai putea crea mai usor forme mai naturale si cursive...e doar o idee netestata, eu lucrand momentan la un background pt africane..
cu rabdarea nu e problema...o sa ciclez fff bine acvariul si clar nu o sa il suprapopulez...cat despre cutie...ar trebui sa fie etansa [este o cutie cica pt pastrarea branzeturilor] + ca intentionez ca pomparea sa se faca pe iesire...nu ar trebui sa curga dar oricum o sa fac teste..
trasalica wrote:Ce bun simt mai omuleti si ce mila sa am catre oamenii care chinuiesc vietatile astea? Terminati frate cu dramale si wake up la realitate. Tot comentati aiurea si va plangeti de bun simt si toate cele. Daca voi nu iubiti animalele si va este indiferent in ce il tineti sau cum il ingrjiti e prblm voastra, dar sa ramana numai a voastra fara sa o raspanditi si dupa cum observ, cred ca am atins coarda sensibila cand am zis ca sunt niste retarzi oamenii care tin pestii in boluri sau ii chinuiesc, ai si tu un bol? Te simti? Atunci scapa de bol si oferai pestelui mediul de care are nevoie si numai dramatiza atat. Bafta, mai trebuie popcorn )

nu ma simt, nu am bol..nici nu dramatizez si nu ma tot suspin pe-aici ca nu sunt Virgin Mary cum se pare ca sunteti voi cand vine vorba de saracutii de peshtishori...
vad ca nu ai proprietatea vorbelor....TU DRAMATIZEZI
"animalele merita a fi iubite mai mult decat oamenii"

that's wrong man !!!...asta e problema cu iubitorii de animale..o forma de dezumanizare..
si mie imi plac pestii, ca de aia si vreau sa fac acvariu si sa il tin cat mai bine intretinut...dar de aici si pana la...

de ce nu faceti oamenilor o asociate sa luptati pt drepturile pestilor?
da..marea iubire de pesti se pare ca te deroga de la bunul simt si vorbitul civilizat...
am inteles postarea si nu trebuie sa explici nimic omule...dar nu ai ce numi tu pe nimeni retard...atata timp cat tinutul pestilor in boluri si nano acvarii este larg raspandit [binenteles cu intretinere adecvata], de ce sa spui asta?
Salutare..
dupa cum am mai spus in alte topicuri, doresc sa imi fac un mic acvariu de 200 l si sa incerc sa il populez cu succes cu ciclide malawi...Sunt doar amator si nu doresc decat sa am acest acvariu bine intretinut, care sa nu necesite ff multa bataie de cap si munca de intretinere, si pe cat se poate, sa fie facut in cat mai mare parte de mine.
Astfel, am gandit sa incep acest jurnal de la ''very beginning''..

acvariul ''asteptand'' maturizarea siliconului
image

filtru Sera Bioactive 250
image

cutia ce asteapta a fi transformata intrun al 2lea filtru
image

Momentan urmeaza sa imi fac decorul 3D...pt aceasta am facut si un hot wire ca sa nu fac mare mizerie cu polistirenul..
image

Va rog, daca aveti opinii, sugestii sau sfaturi, mai ales referitor la pasii si stadiul in care ma aflu, let me know... [ si mai dure daca e cazul , ca nu e cu suparare ]
#trasalica ...
si eu sunt un incepator si doar amator si nici nu tind la mai mult...dar dami voie sa iti spun ca si tu la 3-4 ani de ''cariera'' esti tot un incepator...eu asa consider si poate cei mai experimentati de aici pot confirma...deci mai usor cu sfaturile..
PS: ca sa numesti pe cineva retard ca tine peste/pesti in ''borcan'' mi se pare lipsa de bun simt...
am testat polymax si nu recomand...
la lipituri poate functioneaza dar pe partea de ''sealing'' nu cred ca e mai bun ca si siloconul pt sticla...
multumesc de sfaturi, dar a trebuit sa testez.. ;)
Salutare..
as fi interesat de echipamente second-hand pe care poate nu le mai folositi..
in special pompa/pompe de apa, pompa de aer, furtunase, fittinguri.. si poate alte chestii pe care nu le mai folositi [dar functioneaza ]
mda...de asta am folosit acum...

poly maxul insa arata mult mai bine...lipirea cred ca e superioara...

care ar fi minusurile? ca se intareste putin mai rigid decat siliconul?
este si foarte ''clear'' fata de altceva..
sticla e de 8 mm...
nu prea sunt impacat cum a iesit...ma gandesc sa il desfac, curat si refac...
ce ziceti de Bison Poly Max Crystal ? am vazut lipituri foarte sanatoase cu el..
o sa il las sa stea, nui stres ...este timp pana fac decorul si un al 2-lea filtru..
7 zile ? Mi se pare mult..diy king pe youtube zice 48 ore pt acvariicu sticla peste 6mm...merci oricum de info..o sa tin cont..
So...in seara asta - prima incercare de lipire a acvariului....bine ar fi sa fie si ultima la acvariul asta dar nu am un sentiment bun..

cat timp ziceti sa las siliconul la ''maturizat'' ?
stiti cum as putea ''testa'' cumva rezistenta imbinarilor?
multumesc mult...
vad ca esti din cluj...daca stii,
in afara de magazinul nevertebrate si eventual cel de la Iullius, unde ar mai fi in Cluj acvaristici serioase...de unde se pot cumpara eventual ciclide? [cand va veni vremea ]

Forum Index » Profile for cnaedot » Messages posted by cnaedot
Go to: