[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alin.calu
Forum Index » Profile for alin.calu » Messages posted by alin.calu

Am zis sa mai pun si eu o poza ceva cu acvariul nostru...sa vedeti un pic evolutia lui.
Pestii sunt sanatosi, au crescut cu totii, nu a mai murit niciunul.
Lucian, multumesc pentru sfaturi!

Filtrul intern pe care il folosesc (asa a venit kitul) este cel din link:
https://www.petmart.ro/filtru-intern-eheim-pickup-60.html?gclid=COy7oqvAv8oCFSX3wgodtawECA
Din cate am citit in descrierea lui, e cam la limita, acvariul meu avand 54 litri, din care efectiv apa ar fi vreo 45 litri. Ma gandesc in viitor sa-l schimb, dar acum am de cumparat scutece si lapte...

Lumina momentan e doar acel neon de 15W, Solar JBL 4000K, asta ar insemna 0.33 W/litru, la volumul de 45 litri apa, ceea ce intradevar e cam putin. In viitor intentionez sa bricolez capacul pentru a monta si al doilea neon, tot de 15W, dar 6500K, cel cu care a venit capacul din nascare. Asta ar fi o varianta. A doua ar fi acea banda de LED-uri prezentata mai sus pe care sa o pun cumva in capac.
La Hornbach am vrut sa iau un neon de 18W, dar e cu vreo 10 cm mai lung si nu am cum sa-l montez in capac. Ar trebui un alt capac cu totul.

Pe partea cu fertilizantii, mai am de citit si documentat.
UPDATE!

Am incercat miercuri sa bag inapoi in acvariu Black-Molly, dar joi dimineata ii aparusera iar acele mici chestii albe...asa ca a intrat iar in carantina.
Intre timp apa in acvariul principal a fost schimbata 5 litri in fiecare dimineata, iar sambata 15 litri, cu curatare filtru, adaugare bacterii si toate nebuniile de solutii pentru apa, pesti, plante.

Molly ramane in carantina toata saptamana, schimb de apa in carantina la 3 zile, cu adaugare de medicament la 3 zile.

Intre timp am cumparat EasyCarbo si EasyProfito dar si un neon de 15W, Solar JBL Tropical. Se vede diferenta intre ce aveam inainte si neonul asta. E mult mai fain acum, si chiar si sotia imi da dreptate. )

Ceilalti pesti se distreaza bine mersi in acvariu...

Va urma!
Koala, vezi sa nu fie deja treaza...
Bun venit si mult succes!
Eu nu am zis ca nu-mi plac.
Mie nu-mi place, dom'le. Nu-mi place.

Stiti vorba aia, vulpea daca nu ajunge la struguri, zice ca-s acrii.

Si nu va luati de ce am scris eu la postul 47. E de la bere )
Legat de tehnica de fotografiere, daca tot stii ce setari ai in modul auto, de ce nu incerci sa aplici aceleasi setari dar in modul manual? Apoi sa incepi sa modifici cate o setare, ISO, white-balance, focus, etc, ca ss vezi ce se intampla? Ai sa ramai foarte placut surprins. Poti avea cele mai tari obiective, daca tii aparatul pe Full-Auto nu vei sti niciodata de ce e capabil.
Eu am citit la timpul respectiv tot manualul de 1000 pagini de la Nikon D80, varful de gama la vremea respectiva. Si tot nu am invatat totul.

Cat despre acvariu, felicitarile mele! Este genial!
Update dupa tratament:
- bolul de carantina arata bine, Black-molly se simte mult mai bine acum, i-au disparut in proportie de 80% micile ciuperci si e mult mai sprintena.
- acvariul principal a suferit schimburi mici (10 Litri) de apa zilnic, cu o spalare a filtrului in prima zi si adaugare de colonie de bacterii. Am adaugat si Aqua Safe si Easy balance. Arata din ce in ce mai bine, iar pestii din el nu dau semne de boala deloc.

Maine probabil voi face o masuratoare a PH-ului, sa vedem ce zice.
Wow wow wow!

Foarte frumos!
Da' background-ul, unde-i background-ul?

Sper ca stii de gluma! Eu is incepator, asa ca sfaturi prea multe nu am ce sa-ti dau. Ideea e sa-ti placa tie in primul rand, si apoi noua.

Multa bafta! Voi urmari cu interes jurnalul.
30 de neoni...o minunatie
Mie imi plac la nebunie pestii astia, mai ales daca le pui si o lumina dinaia smechera sa le scoata in evidenta stralucirea. Seara e de vis!

ON TOPIC: acum ca ati zis de chestia cu masa perfect dreapta, am observat si la mine o mica diferenta de nivel, aprox 3-4mm intre partea stanga si dreapta. Fara sa ma gandesc insa, am pus si un buretede vreo 5 mm sub acvariu, initial ca sa nu alunece de pe masa si sa plece la plimbare.
E doar un burete imbibat in carbon activ. Da, se poate scoate buretele cu totul si sa pun alt burete nou sau alt material in locul lui. Ca dimensiuni, un paralelipiped lung de vreo 7 cm, latime 4. Are un canal pe inetrior pe unde intra apa ca sa se filtreze.

Chiar ma gandeam daca se merita ca in locul buretelui sa pun apoi ceva material filtrant mai bun.
Deci...aaa...deci...eu mi-s "spici-les" adica mut, fara cuvinte, cum vreti voi sa-i spuneti.
Am dat un reply tocmai ca sa primesc non-stop email cand apare vreu post nou.

FELICITARI!!!
Da, am vazut ca scrie pe prospect la Medica Fungistop ca trebuie sa foloesc un filtru cu carbon activ pentru 24 ore, dupa care il scot iar la buretele nou sa adaug cultura de bacterii.

Voi continua cu schimburile de apa inca cateva zile si daca nu vad nici o schimbare in bine, atunci trec la medicamente.
1. Am schimbat acum 10 litri, am adaugat si ceva culturi de bacterii in filtru, dupa ce l-am spalat, ca era destul de murdar, plus solutii Aqua Safe si Easy Balance.
2. Pentru partea de filtrare, momentan am doar un filtru intern de la Eheim. Am si doua cartuse de burete cu carbon activ, sa incerc sa le folosesc pe alea o perioada?
3. Cu mancarea am rarit-o, dimineata, iar seara doar putina.
4. Numarul de pesti a scazut la 7, dupa ce Molly e in carantina in bol, iar un Xipho s-a dus la plimbare.

Sa incerc sa intervin cu medicament pentru ciuperca in acvariul mare, sau sa astept sa vasd rezultate mai intai in bolul de carantina?
Sfatul vostru care ar fi?
Unul dintre Xipho tarcati a murit azi dimineata...Motivul? Habar n-am. Azi incepem tratamentul in acvariul mare pentru a scapa de ciuperca.
Am luat de la Tetra, Medica Fungistop. Ne-am bagat si in carantina intr-un bol de 5 lotri ca sa aplicam tratamentul.
Daca aplic tratamentul si in acvariul mare are ceva? Ceilalti pesti nu au manifestat inca nici o urma de boala.
Neata buna!!!

HELP!!!

Azi dimineata au aparut aceste chestii pe Black-Molly, ca un puf albicios!!! Ce poate fi?

Forum Index » Profile for alin.calu » Messages posted by alin.calu
Go to: